TOHUM

268 27 6
                                    

Tanrının bir oğlu olabilirmiydi ? Peki yaa bir eşii yada bir anne ve babası , kardeşi..

Oğlu olduğuna göre bir eşininde olması gerekliydi demi. Tanrının bir çocuğu olduğuna göre kendisini oluşturan bir anne ve babasınında olması gerekliydi. Amcası , halası , teyzesi , dayısı , kuzeni vs. Yani bir aile söz konusu. Tanrının çocuğu varsa eğer doğurganlık söz konusu olur ve bu aile gitgide büyür. Sonucunda yeni bir hayat başlar tanrı katında....

Evet ben bir hristiyanım fakat sorgulamam gerekmez mi ? Mantığımı ve aklımı kullanarak biryerlere kendi bilincimle ve irademle ulaşmam gerekmez mi ? Müslüman olıyım demiyorum fakat dünyadaki tek dinde ne hristiyanlıktan ibaret nede İslâm'dan.

İslam bana mantıklı gelmiyor zaten onları sevmiyorumda. Hristiyanlıkta mutluyum ama içi boş bir mutluluk. Neden mi ?.. Çünkü sizcede tanrının bir oğlu olduğu düşüncesi size mantıklı geliyor mu? Bana gelmiyor. Eğer tanrının bir oğlu olsaydı , oğlunun dışında fazlasıyla doğurganlık olurdu ve aileden fazlası olurdu. Kafam çok karışık. Dinleri bir akıl süzgecinden geçirmeliyim. Aslında Müslümanlığıda öyle.

Ateizm : Tanrı yoktur diyor. Hayır kesinlikle bizi var eden birşeyler olmalı. Evrim teorisindeki gibi evren kendi kendine var olamaz. Elbette buna bir güç yettiren vardır.

Yahudilik : Bu dinde çok fazla mezhep var ; katolik , ortodoks, protestanlık vs. Bu kadar mezhep biraz saçma değil mi ?

Mecusilik : Ateşe tapıyor. Ateş tapılası birşey değildirki. Bu çok saçma.

Hinduizm : İneği ilahlaştıran ve kutsallaştıran bir din. Çok gereksiz ve buna inanlarda bi okadar gereksizdir eminim.

Satanizm :Üç çeşittir,Ruhsal Satanizm,Laveyan Satanizm ve Teistik Satanizm'dir.Modern Satanizm, Şeytan'ı kutsal bir varlık olarak yücelten ve bazı mezheplerinde ona tapmayı emreden öğreti. Bazı mezheplerinde ise Tanrı'nın ya da Şeytan'ın varlığına inanılmaz ancak Şeytani değerler yüceltilir. Şeytana kesinlikle tapılmaz. Bu çok absürt bir din.

Budizm : Budizm, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklayan ve bunların giderilmesinin yollarını gösteren bir öğretiler topluluğudur. Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olduğu kabul edilir. Budizm'de öğretilerin ana çatısını, meditasyon gibi içe bakış yöntemleri, reenkarnasyon denilen doğum ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır.Mezhepleri; Hinayana, Theravada,Mahayana,Vajrayana 'dır. Budistler putlara taparlar. Yani kendi elleriyle yaptıkları şekillendirilmiş taşlara taparlar. Bu nee tüm dinler sapıtık mı olur?

İSLAM :

İslam dini, VII. yüzyılın başlarında başladı. Peygamberi Muhammet'tir. Cebrail'in kendisini ziyaret ettiğini iddia etmiştir. Kendisinin ölümüne kadar yaklaşık 23 yıl boyunca devam eden bu ziyaretler sırasında meleğin Muhammet'e Tanrı'nın (Arapça ve Müslümanlar için Allah'ın) sözlerini bildirdiği iddia edilir. Bu dikte edilen vahiyler İslam'ın kutsal kitabı olan Kur'an'ı oluşturur. İslam, Kur'an en son yetkili ve Allah'ın son vahyi olduğunu öğretir. İslam'ın izleyicileri olan Müslümanlar, Kur'an'ın Allah'ın önceden var olan ve kusursuz sözü olduğuna inanır. Ayrıca birçok Müslüman, Kur'an'ın diğer dillere çevirilerini reddeder. Sadece Arapça olarak var olan Kur'an'ın bir tercümesi geçerli değildir. Esas kutsal kitapları Kur'an olduğu halde, Sünnet din eğitiminin ikinci kaynağı sayılmaktadır. Sünnet, Muhammet'e eşlik edenler tarafından yazılmıştır, onun söylediklerini, yaptıklarını ve onayladıklarını bildirir. İslamiyet'in ana inançları, Allah'ın tek gerçek Tanrı olduğu ve Muhammet'in de Allah'ın peygamberi olduğudur. Kişi sadece bu inançları dile getirerek İslamiyet'i kabul edebilir. "Müslüman" sözü, "Allah'a boyun eğen" anlamına gelir. İslamiyet, (Yahudilik ve Hristiyanlık dahil) bütün diğer dinlerin kendisinden çıktığı tek gerçek din olduğunu iddia eder.

İslam dini mantığıma yattı aslında ama bir dakika Buğlemm kendine gel ne diyorsun sen böyle. Aslında benim böyle büyük bir hata yapmam çok saçma. Ben ne İslamı nede Müslümanları severim. Hristiyanlık en doğru din. Araştırmama bile gerek yok. Tanrı beni ateşlere atacak. Tanrımızın oğlu ( haşa ) Yüce İsa ne der böyle birşey yaptığımı öğrenirse. Sus artık kalbimdeki ses... suss...

.........

Buğlemm kendisine hala inanamıyordu. Kalbimdeki ses mi demişti o. Evet.... Yüce Yaratan onun kalbine bu şefkatin , sevginin , doğruluğun tohumlarını atmıştı ve tohumların yeşerip filizlenmesini bekleyecekti... Allah ' ın Es-Sâbur isminin tecellisiydi sabır.... O sabrı sınırsız olan ,O kullarına en şafkatle yaklaşandı.. Buğlem ne yapacaktı peki şimdi... Şöförlüğünü şeytanın yaptığı yardımcılığını ise nefisin yaptığı bu Aklını mı kullancaktı... Yoksaa ... yoksa kalbinde yeşermeyi bekleyen tohumlarımı filizlendirecektii....

......

Arkadaşlar bugünkü bölümümde buğlem gittikçe islamı tanıyacak. Hristiyanlığı çok tanıdık birazda İslamı tanıyalım Buğlemle beraber. Hepimiz çok şükür müslümanız belki olmayanınız da vardır bilemem ama benim bu hikayemde yazan herşey doğrudur. Araştırarak yazıyorum. Eğer bu yazdıklarımla İslamı müslüman olmayan birine tanıyorsam ne mutlu bana. Neyse mesele şu ki müslümanız olmasınada ne kadar tanıyoruz dinimizi yada ne kadar seviyoruz..Buğlemle beraber kendimizide , sevgimizide, bilgilerimizide sınamış olacağız... Bakalım biz ne kadar Müslümanız , biz ne kadar tanıyoruz İslâmı. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum. Youtube videosunu medyadan izliyin mutlaka. Maher Zainin o enfes muhteşem ilahilerinden birini paylaştım yine. Hadi bakalımm okurken kafamızda canlandırmayı unutmayalım. Buğlemin yerine kendimizi koyalım yani empati kuralım o zaman okumasıda anlamasıda daha iyi olur :))

BEN MÜSLÜMANIM 2  ; DE Kİ ALLAH BİRDİR !!!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin