VAFTİZ

356 28 11
                                    

Bugün cumartesi ve en sevdiğim gün.Uykumun tadını çıkara çıkara , pijamalarımla birlikte kahvaltıya indim.Annem yine donatmıştı sofrayı ; kruvasanlar , börekler , poğaçalar daha neler neler... Ne istersem sofrada mevcuttu.

" Günaydın kızım " dedi babam.

" Günaydın babacım anlaşılan bugün baya şişicez , baksana annem yine donatmış sofrayı. "

" Evet kızım güzel bir cumartesiyede bu yakışırdı zaten " dedi babam güleryüzüyle.

Annemde sofraya oturunca kahvaltımıza başladık. Kahvaltı esnasında annem " bugün saat 5 'te kilisede vaftiz töreni var. Oraya çağırıldık gitmemiz gerek " dedi.

Ben " sıkıcı olsada izlemesi güzel " dedim.

Saat 5'e kadar zaman geçmezdi. Bende instagramda , facebookta biraz oyalandım. Hımmm facebooktan gelen bir istek. Bakalım kimmiş.
Burak mı ??? Hani şu müslüman olan Burak. Kabul etsemmi acaba. Hiç bi müslümanla uğraşamıcam , yok sayıyım en iyisi. Ya da dur yaa en iyisi kabul ediyim belki alaya alırım. Burak çevrimiçi görünüyordu. Bir mesaj atıyım dedim ve attım.

Ben " Benimle olan bu samimiyetiniz takdire şâyan gerçekten. Okulda yetmedi şimdide facebookta mı çekicem seni " dedim alaylı olarak. Cevap gecikmedi.

Burak " aslında duruma bakılırsa madem beni çekmek istemiyorsun niye kabul ettin o zaman isteğimi ?? ;) " dedi ve tam anlamıyla kapak oldum diyebilirim.

Ben paçayı kurtarmak için kaçmayı seçtim ve " seninle konuşarak harcadığım vakitte şimdiye çoktan rahibe olmuştum " dedim.

Burak " bende o vakitle bizim Camiinin imamı olmuştum Bayan Rahibe " dedi. Bu çocuk her seferinde beni kapak etmek zorundamıydı.
Ben daha fazla geç kalmadan kiliseye gitmek için üzerime uzun siyah ve straplez bir elbise giydim. Artık kilisedeki vaftiz töreni için hazırdım. Annem ve babam beni aşağıda bekliyorlardı. Onlarla beraber arabaya bindik ve kadıköydeki kiliseye kiliseye gittik. Vaftiz töreni için birçok insan gelmişti. Yerimize oturduktan sonra Peder , dünyaya günahkar olarak gelen bebeğin üzerine kutsal suyu döktü ve tüm vücudunu ıslattı. O artık günahsız olmuştu.

Masumane görünen bir bebek dünyaya nasıl günahkar olarak gelebilirdiki ?

Aslında müslümanlardada bunun tam tersi ; yani bebek dünyaya günahsız olarak geliyor. Aklım neden sürekli İslam ve Hristiyanlığı karşılaştırmam itiyor beni¿ Neden.... ¿

Bu soruların cevabı neden bulunmuyor hiçbir zaman. Dünyanın kanunu mu bu ,yoksa cevabını insanlar bulsun diye Tanrının beynimizi kullanarak bizi işgal etmesimi.

Tanrım ( haşa ) oğlun Yüce İsa aşkına söyle neden sürekli kafaları kurcalayan nedenler var bu hayatta..!?!?...

Vaftiz : Vaftiz, kişinin alnını ıslatmak veya tüm vücudunu suya batırmak şeklinde icra edilen bir dini"arınma" ve "yeniden doğma" törenidir.

Birçok Hristiyan mezhebinde çocuklar küçük yaşta vaftiz edilirler ve vaftizden sonra çocuğa isim verilir. Bazı Hristiyan mezhebinde ise ancak bilinçli bir şekilde Mesih İsa'ya iman eden vaftiz edilir.Hristiyanlar Mesih İsa'nın bir buyruğuna göre vaftiz törenini uygulamaktadırlar. İncil'in Matta Bölümüne göre (Matta 28:18-20) Mesih, dirilişinden sonra ve göğe alınmadan biraz önce şöyle dedi: 'Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin; size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.'Hristiyan inanışına göre vaftiz edilen kişi Mesih İsa ile birleşmek istediğini ifade eder. Mesih İsa öldü ve tekrar dirildi. O'na iman eden insanın eski günahlı hayatı ölür ve yeni kutsal bir hayat başlar. Vaftiz töreninde eski hayatın gömüldüğü ve yeni hayatın dirildiği simgesel bir anlamda gösteriliyor (bkn.: İncil, Romalılar 6:3-6).

Arkadaşlar elimden geldiğinden daha fazlasını yaparak sizlere bu serimde sürekli Hristiyanlık inancının ibadetlerini tanıtmış olacağım. Bu bölümde de hristiyanlık dininde günahtan arınma diye bileceğimiz vaftiz törenini anlattım. Medyaya mutlaka bakın çünkü hikayeyi pekiştirmek için görsel detaylar oldukça önemlidir. Oy ve yorum diyorum , emek veriyorum diyorum , bedavaya okumak yok oy ve yorum veripte okuyun diyorum o kadar ama ne oy var nede yorum. Hadi bakalım voteliyelim bu serimizede sahip çıkalım. Dini bir hikaye diğer aşk , mafya , psikopat , aşiret hikayelerinden daha gerçekçi ve daha bilgili. Yarın birgün işinize mutlaka yarar bu yazdıklarım. Bu işten sizde bende karlı çıkarız. Allaha emanet olun :)))

BEN MÜSLÜMANIM 2  ; DE Kİ ALLAH BİRDİR !!!Where stories live. Discover now