Past.

107 7 0
                                    

Megan P.O.V

Kada je Cory usao, noge su mi se odsjekle. Nisam mogla vjerovati, vidim ga nakon toliko godina. Sto on radi ovdje, sto zeli, zna li da sam zadrzala Chrisa?

'Cory?'. Pitala sam ga zbunjeno, nisam mu htjela pokazati strah.'Megan'. Rekao je, i na to sam se najezila.

'Sto trebas?'. Upitala sam ga.'Pa, Megan kakva je to hladnoca, i to prema meni, svome Coryu?'. Rekao je s onim svojim ljigavim glasom.

'Daj molim te Cory, tebi nije ni do koga stalo osim do samoga sebe. A, sada sto trebas, ili jos bolje pitanje odakle ti kod mene nako ovoliko godina?'. rekla sam s dodatnom hladnocom, iskreno sada kada ga pogledam prema ovome covijeku ne osjecam nista osim prezira.

Dosao je do moga stola, i sjeo na stolicu ispred. 'Pa Megan, kada sam vidio da si preuzela tvrtku nisam se sokirao, ali kada sam vidio da se petljas s onim zenskarosom Bieberom, morao sam te posjetiti'. rekao je. 'Ali, moram ti priznati, i dalje si jebena macka a i dobro se drzis s obzirom da si imala abortus'. rekao je s prevelom dozom ljigavosti, a i s ovim je presao granicu.

'Znas sto Cory, jebem ja tebi mater ti si kriv sto sam ja napravila abortus, ti si me natjerao, kretenu jedan maloumni, nema mi se pravo mijesati u zivot, ti si svoju sansu jebeno prokockao. Tako da izvoli odjebati iz moga zivota. Sada ne izades li van iz ovog jebenog ureda ja cu pozvati osiguranje!'. rekla sam sada deruci se iz petnih zila.

'Dobro, malena sjecas si se toga malena'. Sluzbeno je najveci ljugavac na svijetu, zasto sam ja uopce i bila s njim, u kakvog debila sam ja bila zaljubljena.

'MARSSS VANNN!!!'. Izderala sam se na sto je i uslo osiguranje. Navodno ga je poslala tajnica, jer je cula deranje iz ureda i drago mi je da je.

Kada sam pobacala pola stvari, sam se jedva smirila. Kako se samo usuduje doci, kreten jedan.

Jednostavno sam se morala maknuti odavdje, i otisla kuci. Brzo sam stigla, uzela Chrisa i otisla do mojih.

'Tata'.rekla sam sva na rubu suza.'Megan'. dosao je do mene sav zabrinut, i zagrlio me. Najbolji tata, uvijek zna sto mi treba.

'Tu je. Tata tu je'.Samo me gledao zacudeno.'Megan, to je tu?'. upitao je zabrinutim glasom. 'Cory, tata Cory je tu. Bio mi je danas u uredu.' Jednostavno sam osjetila kako se ukocio, i pobjesnio.'Ubit cu tog kujinog sina.' Izvukao se iz moga zagrljaja, i krenuo van. 'Tataaa!'. Povikala sam.


Justin P.O.V

Rijesavao sam papirologiju, kao i obicno. Do sada sam popio cetri kave. Megan mi se nije javila cijelo jutro i podne. Lagano ludim, ali mozda nije da joj nije stalo nego samo radi. Valjda, ma vjerovatno je tako.

Sto ja to govorim, ovo nisam ja. Sto mi se desava? Zasto mi se ovo desava? Ovo nisam ja, inace pojebem neku zensku kazem joj da cu ju nazvati sto ne i ucinim. Ali ovo, ovo s Megan je drugacije ne znam zasto ali je. Jednostavno je sve cudno i drugcije.

Vratio sam se poslu nakon dugog razmisljanja, i narucio jos jednu kavu.

Brzo sam bio gotov, jer sam vecinu posla obavio jutros. Bilo je oko sest sati navecer, sto je znacilo da idem kuci. Usput cu si pokupiti neku kinesku.

Brzo sam stigao u stan. Odmah sam se otisao otusirati. Nakon brzog tusiranja, sam si ugrijao kinesku, sjeo pred tv i upalio fast and furious 7.

Kada mi je film zavrsio bilo je oko osam. Nisam bio umoran, a dosadivao sam se.

Mislim nazvati Megan, ali opet ne zeilm joj smetati. Mozda pozovem Kayu, zapravo necu.

Utipkao sam Meganin broj, i javila se sva uzdihana, kao da je trcala.

-'Justin?'
-'Da, ja sam. Jesi li ti dobro?'.
-'Jesam, Justin nazvati u te kasnije... Sada, paa moram nesto obaviti'
-'Naravno-'
-'Tataaa!' I tu se linija prekinula.

Što se pobogu desava?

Dok sam ja razmisljao i pokusavao shvatiti sto se desava vrijeme je prolazilo, i meni se spavalo. Otisao sam u sobu, i kada sam legao u krevet brzo sam i zaspao.

.....

Budilica me probudila. Boze, kako sam mrzio jutra. Na brzinu sam se otusirao, i obukao. Megan me nije zvala, ali to me ne cudi, jer sinoc je bila cudna, iako nismo dugo razgovarali.

Dosao sam na posao, brzo jer hvala bogu nije bilo guzve na cesti.

Brzo sam usao u ured, kada mi je tajnica rekla da je Megan zvala da se nademo na rucku u Danielu u 3.

JUST BUSINESS.Where stories live. Discover now