Ailem

93 25 1
                                    

Neyse ki daha fazla kimseyi telaslandirmadan elimi yuzumu yikayip babamin dukkanina varmistim. Dukkanin kapisindan girdigimde babamin bos bir tabureye oturmus sigarasini dertli dertli icip elini basina koymus bir vaziyette gordum. Sanirim bugun de diger gunler oldugu gibi daha tek bir siftah yapilmamis ve islerimiz tabiri caizse yine kesattı. Bu olay babamin canini siksa da ailesi icin cabaliyor olmasi guzel birseydi. Benim babam hayatini ailesine adamış, tek cocugu olan beni, okutmak icin cabalayan yuregi naif bir adamdi. Kalbi temiz, vicdanli ve merhametli olmayi kendine borc bilen kalendar insanlardandi. Cok sukur ki en guzel huylarimi ondan almisim. Babamin haline daha fazla dayanamadan yanina gittim ve şöyle dedim;
- " Ne oldu baba "
+ "Gördüğün gibi"
- "Sıkma canını Allah buyuktur."
Babamin bu halini gordukce en az bende onun kadar uzuluyordum. O an yapmak istedigim tek sey derdine derman olmakti. Bunun icin bir atılım yaparak dukkanin kapisinin onune ciktim ve bagirmaya basladim.
- " Kofte ekmek. 5 lira, buyrun efendim. Cok guzel koftelerimiz var. "
Akşam oluncaya dek bagirmaya devam ettim ki sesim hayli kısılmıştı. Geçen bu vakitte babamin o huzunlu bakislarina daha once hic sahit olmamistim. Sanki son umudum sensin oğlum, dermiscesine bakiyordu. O bakislari gordukten sonra, babamin yuzunu az da olsa guldurmek icin avazim ciktigi kadar bagirmaya basladim.
- " Yusuf usta'nin kofteleri bunlar. 5 lira efendim. Buyrun hanimefendi, hosgeldiniz"
Tek tük musteri geliyordu, allah calisip, cabalayana rizkini veriyordu lakin bir evi gecindirecek kadar cok degil. Hamd olsun buna da sukretmekten baska caremiz yoktu. Havanin kararmasiyla birlikte babam, arkamdan usulca yaklasip omzuma elini koyarak şöyle dedi;
+ " Yorma kendini evlat. hadi artik gidelim "
Babam hakliydi. Gitmenin vakti gelmisti. Yolun karsi tarafinda luks bir restorant varken bize satış yapmak dusmezdi. Elbette ki insanlar luks restorantlar varken kucuk bir kofteki dukkanini tercih etmezdi. Babam hakliydi. Son umudu bendim bu ailenin. Gelecege dair planlarim, hayallerim, dogrularim olmasi gerekirdi. Kurtaricilari, gun yuzu gostericek olan, hayirli bildikleri evlatlari ben olacaktim.

Düşler sokağıWhere stories live. Discover now