Hoe stop je Writersblocks?

166 22 13
                                    

Na een paar keer achter elkaar heel veel te hebben geupdate, zit ik weer eens vast in een 'Writersblock'. Dit heb ik heel vaak bij dit boek, ik schrijf als ik inspiratie heb, en als ik het niet heb, dan kan ik het gewoon niet. Ik heb besloten dat ik dit boek gewoon ook na de honderd hoofdstukken wil behouden, jullie comments zijn altijd zo leuk!

Maar, hoe kom ik aan inspiratie?

Dus, mensen ik ging opzoek via internet. Wat blijkt? Niks. Gewoon wachten. Niks afdwingen. Maar dat vond ik stom. Dus, nu heb ik wat dingen bedacht om jullie te helpen als jullie hier ook last van hebben:


- Dit is natuurlijk geen echt boek, maar als het wel zo is, dan kun je deze voornamelijk tegengaan van tevoren. Hoe?

Schrijf van te voren op hoe je je boek wilt laten aflopen, welke extra personages erin voor gaan komen en schrijf de proloog pas na de drie hoofdstukken. Leer je personage van te voren goed kennen, schrijf een interview met hem of haar en weet precies hoe hij of zij op dingen reageert. Dan, als je echt geen inspiratie meer hebt, laat je iets gebeuren, als een plottwist. Stel je voor dat je hoofdpersonage aan het begin van het boek een ernstige ziekte heeft, die niet te genezen is, dat er bijvoorbeeld een nieuw medicijn komt, die alles overhoop gooit. Zo iets.


-Is je probleem juist dat als je een boek begint, alle nieuwigheid ervan af is en het saai wordt, je stopt en begint iets nieuws. Tja, wat kun je hier aan doen? Alweer, veel vernieuwing.Voeg extra personages toe (niet te veel) of schrijf uit meerdere pov's. Schrijf verder in de periode dat je nog heel veel inspiratie en motivatie hebt extra veel. De hoofdstukken die je al eerder hebt geschreven kun je dan, als je geen zin meer hebt, alsnog publiceren.


-Stel: je hoofdpersonage leeft in een arm land in Afrika. Zoek veel informatie op en kijk documentaires over het land. Dit kan je ook helpen om verder te gaan met je verhaal. Bij bijvoorbeeld het verhaal van mij en mijn beste vriendin @LovinLetters, gescheiden door stenen gedoopt, zijn Dido en haar beste vriendin Eva gescheiden door de Berlijnse muur. Wij hadden ook meer research gedaan, ik ben naar Berlijn geweest en daar de Berlijnse muur musea bekeken.

Dat moest meer van mijn ouders dan van mijzelf, maar hierdoor wist ik veel meer van het onderwerp af en had ik geen problemen met writersblocks.


-Bij een random boek of een blog zit het natuurlijk anders. Je kunt moeilijk meer weten van de hoofdpersonage. Hier kun je op internet zoeken naar dingen die je graag wilt doen met bijvoorbeeld je kamer, of make-up uittesten en hier een recencie over schrijven. Houd je oren gespitst en luister naar dingen die je leuk vind en opvangt in de trein of op straat. Bekijk de dingen die je nodig hebt, zoals een fiets en doe hier research naar (research helpt altijd hehe), hier kun je vervolgens ook over schrijven.

Lees een krant door of bekijk wat online in het nieuws is. Vaak staat het vol ongewone en interessante verhalen


Ik hoop dat dit jullie kan helpen :)



Het Grote Nutteloze BoekWhere stories live. Discover now