Vroeg opstaan..

454 26 20
                                    

Hey,

Volgende keer misschien vroeg opstaan tips? Ik heb het nodig..

X M_L_U

Oh mijn god.. Vroeg opstaan is echt een hele erge ramp. Dan is je lichaam gewoon nog niet in staat om op te staan en is het eigenlijk heel ongezond, niet? Maar helaas willen de meeste docenten er geen rekening mee houden (toch wel een goed argument, misschien luisteren ze ;)) en moet je toch vroeg opstaan. Wat doe je dan? Nou, zoveel tips zijn daar niet echt voor, (helaas) maar er zijn wel een paar tips die het opstaan een beetje leuker (en dus ook makkelijker) maken. 

Je zult vooral veel met jezelf moeten afspreken..

-Stel op je telefoon een heeel irritant liedje in als wekker en spreek met jezelf af dat je hem pas mag uitzetten als je uit bed bent. Het is misschien niet de leukste manier, maar hij werkt echt.. Ik heb de intro van barbapapa, sesamstraat en ''ik ken een liedje dat je gaat irriteren'' achter elkaar. 

-Op www.sochicken.nl stond deze tip: Vroeger opstaan kun je jezelf aanleren. Doe het echter rustig aan en zorg voor wat motivatie om je bed uit te komen. Na zo’n drie weken zul je gewend zijn aan je nieuwe ritme en zul je zelfs gaan uitkijken naar een nieuwe vroege ochtend! Dat laatste betwijfel ik maar het klinkt wel heel aanlokkelijk.. Nu maar hopen of ik mijzelf er echt aan ga houden.

-Ookal is het nooit leuk, misschien moet je wat eerder naar bed gaan 's avonds. Op dezelfde site als hierboven staat stond namelijk ook: Opstaan is extra moeilijk als je niet genoeg hebt geslapen, daar kan een wekker niets aan veranderen.Zorg voor voldoende slaap en je gaat fluitend de vroege ochtend in! Ik verwacht niet dat ik fluitend de ochtend binnen zal komen (ben geen ochtend mens) maar misschien kan ik wel wat eerder gaan slapen..

-Op de website www.gezondheidsnet.nl stonden deze tips:

1. Sta altijd op hetzelfde tijdstip op

Als je een maand lang elke dag op hetzelfde tijdstip opstaat, is je lichaam het gewend. De kans dat je je verslaapt, wordt dan veel kleiner. WAAAAHH DUS OOK IN HET WEEKEND.. Dat ga ik dus nieet doen!! 

2. Zet je wekker ver van je bed

Als je je wekker ver van je bed zet, moet je wel opstaan om hem uit te zetten. Zo train je jezelf om snel op te staan. Oké, die is wél goed.. Misschien, misschien..

Het Grote Nutteloze BoekNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ