#84

34.4K 2.2K 309
                                    

Elektronik mağazalarında yapıla bilecek bir piçlik ; Akıllı telefonunuza bir adet akıllı kumanda uygulaması indirilir ve mağazadaki ana uydu alıcısı taratılır ve dışarı çıkıp kimse fark etmezken Tvler kapatılır. Daha sonra görevli tvleri geri açar siz tekrar kaparsınız... Bu iş böyle uzar gider

Yazarın anısı : Bu piçliği daha yeni yaptım bir gruptan önerdiler " yapsana ya nasıl olur acaba " dediler bende denedim bakalım neler oluyor ; işte her zaman ki gibi çok fazla sıkılıyorum evde otur otur zaten bir hal olmuşum dedim PC için gamer kulaklık alayım anime izlerken yada oyun oynarken filan iyi oluyor. İşte evden çıktım ve bizim evin yakınındaki AVM ye gittim.AVM nin en alt katında ise küçük bir mağaza var ( adını vermiyim sonra g*te gelirim) içeriye girdim PC aksesuarları olan bölüme gidip kulaklıkları filan incelemeye başladım bu sırada ensemde hafif sıcak bir nefes hissettim ve arkamı döndüğümde yirmili yaşlarındaki satış elamanı gördüm " size nasıl yardımcı olabilirim ? "

-Gerek yok kardeşim ben kendim aradığım şeyi bulurum

-Tabiki nasıl isterseniz dedi ve gitti neyse ben hâlâ kullaklıkları inceliyorum bir dakika sonra aynı çocuk yine enseme solumaya başladı " nasıl bir ürün aramıştınız "

-Ya sana ne kardeşim , beni kendi halime bırak ben hallederim.

-Tabikide siz nasıl isterseniz ... dedi ve tekrar gitti neyse ben hâlâ kullaklıkları inceliyorum bir dakika sonra aynı çocuk yine enseme solumaya başladı " Hala aradığınız şey-..."

-Kardeşim amacın ne senin ya yoksa beni mi silkcen. Sen ne istediğini söyle ilk onu halledelim ben işimi sonrada hallederim

-Sadece patron müşteriyi başı boş bırakma diyor dedi ve başımda dikilmeye başladı ...

Tabi ben bu sıra içimden tüm mağaza personeline giydiriyorum , sanırsın bütün mağazayı sırtlanıp çalacağım bu tavırlar ne lan pezevenk diye mırıldandım ve kulaklıklardan birini alıp kasaya doğru yöneldim ama içimden bu iş burada bitmez oğlum dedim ve kasada ödeme yaparken mesaj atıyor bahanesiyle bütün televizyonların bağlı olduğu uydu alıcısını Akıllı kumanda uygulamasına tarattım ve dükkandan çıkıp karşısındaki kafeye geçip oturmaya başladım siparişimi verip telefonun kulaklığını filan taktım ve baya uzun bir süredir piçlik yapmamanın verdiği bir gazla telefondan ACDC -back in black i açtım bu sırada ise sipariş geldi kahvemi içerken başladım uygulamayı açıp televizyonların bağlı olduğu alıcıyı kapamaya tabi bu sırada mesaj atıyor gibi davranıyorum kimse çakmıyor neyse ben kapatıyorum personel tekrar açıyor ben tekrar kapatıyorum personel yine açıyor derken piçlik bu şekilde bir kaç dakika sürüyor neyse en son kahveme bakıyorum son yudumlar bunun üzerine uyduya bakıyorum böcekler belgeseli hemen uydunun sesini fulleyip sessiz yapıyorum. Daha sonra ise arama yapıp rastgele bir müzik kanalı açıyorum ve birden sessizden den çıkıyorum..

Dip not : Bütün kat müzik sesleriyle inlemişti ya :D , ne güzel halka müzik ziyafeti yaşattırdım...

Yerin dibi not : Yanlış hatırlamıyorsam ya seymen TV yi yada genc TV yi açmıştım :P

Piçliğin El KitabıWhere stories live. Discover now