Kediler ve şapkalar

1.1K 118 112
                                    


.

İyi günler, iyi akşamlar yada iyi geceler. Her zaman ki gibi sıkıcı bir perşembe gecesi yada sabahı pekte emin değilim açıkçası gün kavramı nasıl işliyordu unutalı çok uzun zaman oluyor. Şu an köşede duran saate bakıyorum  saat 04:37... Etraf kap karanlık. Telefonumun takvimine göreyse perşembe günü. Peki şu anda perşembe gecesini mi yaşıyorum yoksa perşembe sabahını mı? 

Yani açıkçası böyle saçma sorular her zaman kafamı kurcalıyordu fakat bu sefer bu soru üzerine düşünecek çok zamanım oldu. "gece" yeni günün başlangıcı mıydı yoksa geçmiş günün son anlarına verilen genel bir isim miydi belkide bütün kavramlara anlam yüklendiği anda bir karışıklık oldu ve gece bu gün ki anlamını kazandı. Hatta belkide gerçek ismi de Osman'dı. Ona gece diyerek sadece onun kalbini kırıyor bile olabiliriz.

Yada en basit haliyle ben biraz aptalım ve hala gecenin tam olarak neye karşılık geldiğine karar veremediğim için sizleri darlıyorum.

Şapkalar ve kediler hakkında neler düşünürsünüz? Bence hepsi biraz çılgın oluyor. Galiba bende bir şapkayım yada daha iyisi pofidik kabarık bir sarman kedi.  Tabi bu ihtimali hiç bir zaman ön plana koymuyorum fakat düşünsenize belkide bu beden dediğim gerçeklik insan olmayı düşleyen bir kedinin kafasında kurduğu gerçekliğin bir yansımasıdır yada daha ilginç olacaksa belkide  ben kedi olduğunu zanneden bir insanı düşleyen bir şapkayım. Bu konuda asla emin olamayacağım fakat eğer bir kedi olsaydım adımın Osman olacağından eminim çünkü tüm sarman kediler erkektir ve bence bir sarman kediye en çok yakışan isim Osman olurdu.

 Her neyse yine saçmalıyorum fakat buraya gelip yine saçmalamanın bana ne kadar iyi geldiğini bir türlü anlatamıyorum. Bilmiyorum galiba bir gün asla hatırlanamayacak olmanın korkusu ve özgürlüğü buraya geldiğimde yazdıklarımı şekillendiriyor. Aslında aslında kelimesini kullanmayı da hiç sevmiyorum fakat bir virüs gibi beynimin en uç noktalarına işledi ve  bütün saplantılar gibi buda vazgeçilmez şuanda benim için.

Geçenlerde bir rüya gördüm , fakat herkesin gördüğü o sıkıcı ve sonu olan düşmekle ilgili rüya değildi, fakat sonunda yine birileri düşüyordu. Galiba, emin değilim zaten rüyalarım hep en güzel yerinde kesildiği için sonunda ne olduğunu da hatırlamıyorum bu yüzden fakat güzel bir fikirdi onu hatırlıyorum. 


Eğer buraya kadar yazdıklarımı okumayı başardıysanız, Hayattan  sıkılmış ve yapacak hiç bir işi olmadığı için saatlerini bu tarz saçma platformlarda harcayan birisi olmalısınız. Fazla uzağa gitmeyin hepinize biraz sarılmak istiyorum. Benim gibi kaybedenler olduğunu görmek her zaman iyi gelecek. Hem bu sayede kendimi fazla yalnız hissetmiyorum.

Fazla uzağa gitmediyseniz "Her zaman yanılan adam" hikayesini dinlemek ister misiniz? birazcık ağlanmak gibi olacak ama her neyse zaten biz bizeyiz.


Çok uzun zaman oluyor sizlerle konuşmayalı ne kadar oldu? bir yıldan fazla oldu galiba peki bu sürede neler yaptım.  Siz beni bir yıldır ailemle birlikte evde yaşadığımı zannederken ben bu sürede en yakın arkadaşınız cemle sonrada kemalle yattım... durun bir saniye bu farklı bir hikayeydi. Ben mi ben sadece sizlere anlatacak gereksiz bilgiler topladım.

Aslında hikayem başlarda çok güzel başlamıştı her zaman ki gibi hoşuma giden işleri yapıyor ve üzerine birde para kazanıyordum. Saçma sapan film setlerine gidip kamera arkasında farklı işler deniyordum. Bu sırada da hayatta yapmaktan en çok zevk aldığım şeyi yapıyordum. Bir birinden saçma hikayeler uyduruyordum.  

Yani kısacası hayatımda ki her şey kontrolüm altındaydı yada en azından ben böyle umuyordum ve aslına bakarsanız bu durumdan gayet memnundum bile diyebilirim.  Yıllarca yazdığım bu hikayelerden bazılarının bir gün bir işime yarayacağını biliyordum fakat bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum. Yada her şeyi bu kadar saçma bir duruma sokacağını...

Piçliğin El KitabıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin