Cowplant'e Nasıl Sahip Olabilirim?

5K 51 21
                                    

Herkese merhaba! Birkaç gün önce yayımladığım Decades adlı challenge'tan sonra ortaya bir Cowplant sorununun çıktığını fark ettim. İnternette uzun bir araştırma yapmadan önce Cowplant işini ben de hiç çözememiştim. Fakat farklı kaynaklardan edindiğim bilgilerle Cowplant yetiştirmenin birkaç farklı yöntemi olduğunu öğrendim. Bunları da hemen sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Cowplant'in ne olduğundan başlayalım.
Cowplant bitkisinin ismine ve görünüşüne aldanmamanız konusunda sizi uyarmalıyım. Çünkü bu bitki beslenmediği sürece ölüm saçan canlı bir bitki!

Peki bunu nasıl yapıyor?

Cowplant bitkisi, acıktığında dilinin ucunda duran pastayı dışarı çıkartıyor ve bir simi gelip pastayı yemesi için kandırdıktan sonra simin kendisi Cowplant'e yem oluyor. Eğer Cowplant bu pastayı dışarı çıkardığında üzerine tıklayıp "Feed" seçeneğine basarsanız, simlerinizin ölme riski ortadan kalkıyor. Cowplant yetiştirirken gözünüzü sakın ondan ayırmayın derim.

Gelelim Cowplant'e nasıl sahip olabileceğimize.

Bunu yapabilmemizin 4 farklı yolu bulunmakta: Fishing, Digging, Exploring Space ve Grafting.

Cowplant bitkisini oyunda "Cowplant Berry" ismiyle bulabilirsiniz. Bunları Oasis Spring'in değişik parklarında balık tutarken, uzayın derinliklerini araştırmaya çıktığınızda keşfederek, dig for treasure yaparken şans eseri bir taşın içinden bularak veya belli tipteki bitkileri ekerek elde edebilirsiniz. En kolay yolu ise -yine de uzun bir işlemdir- balık tutarak bulmaktır.

Cowplant Berry'yi bulduğunuzda bir potun içine ya da toprağa ekebilirsiniz. Daha sonra büyümesi için gereken ilgiyi göstermeniz yeterli olacaktır.

Bu arada eğer bir siminizin Cowplant tarafından yenerek öldürülmesini istiyorsanız bu bir iki denemenizi alabilir. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla, ilk kez pasta yemeye çalışan simi Cowplant yemek yerine sadece çiğniyor, sonra geriye tükürüyor. Siminizin ölmesini istiyorsanız ona ikinci kez "Eat Cake" emrini vermeniz gerekebilir.


❖ Cowplant'i Grafting yaparak elde elmek:

Siminiz Gardening Skill'inde 7 level olduğu zaman "Graft" yapma yeteneğini kazanıyor. Bu yetenek onların birkaç farklı türdeki bitkileri birleştirerek başka türde bir bitki elde etmelerini sağlıyor. Cowplant yapmak için ise aşağıdaki adımları takip etmeniz gerek:

➔Snapdragon(common) ve Strawberry(uncommon) ekin.
➔Bu iki bitki yeterince büyüdüğünde her ikisine de "Take Cuttings" seçeneğini uygulayın.
➔Bu aldığınız numuneler siminizin çantasında bulunacaktır. Strawberry'ye tıklayıp "Graft" seçeneğini seçin ve çıkan ekranda Snapdragon'a ait olan numuneye basın. Hangisinin snapdragon olduğunu bilemiyorsanız mouseunuzu numune üzerine götürmeniz size istediğiniz bilgiyi verecektir.

➔ Daha sonra bir yandan meyve vermeye devam eden Snapdragon'ın yanına, Strawberry bitkisinden topladığınız Dragonfruit isimli meyveyi ekin.
➔ İki bitki yeterince büyüdüğünde "Take Cuttings" yapın ve devamında Strawberry için uyguladığınız adımların aynısını Dragonfruit ve Snapdragon için uygulayın.

Kısaca Şema

Snapdragon - Strawberry

↓ ↓

Take Cuttings

Strawberry → Graft → Snapdragon ₌ Dragonfruit

Snapdragon - Dragonfruit

↓ ↓

Take Cuttings

Dragonfruit → Graft → Snapdragon ₌ Cowplant Berry

ya da

Snapdragon → Graft → Dragonfruit ₌ Cowplant Berry

Bu sanırım anlatılması ve yapılması en zor yöntem. Ben ilk Cowplant'imi bu şekilde elde etmiştim. Benim simim işi yüzünden gardening ile uğraşıyordu ve yapmam kolay olmuştu. Umarım sizin için de kolay olur.

Cowplant'i diğer şekillerde elde etmenize yarayacak bir tüyo yok maalesef. Siminize bol bol fishing yaptırın derim ben. Cowplant Berry'yi bulacağınıza emin olabilirsiniz. Fakat birden fazla Cowplant'e sahip olmak istiyorsanız bunun en kolay yolu Gardening ile yapmaktır.

Sanırım şimdilik bu kadar. Sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin! Geç de olsa hepinize iyi bayramlar.

Dag dag! ^^

___________________________________________

Ayrıca 2K olmuşuz. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar ilgi gerçekten beni çok mutlu etti. Destekleriniz için hepinize birer birer teşekkür ederim! Bölümlerimi devam ettirebilmem için önerilerinizden mahrum bırakmayın beni.


The Sims 4 Rehberi, Challange'lar ve FazlasıWhere stories live. Discover now