Love Thy Challenge

6.7K 39 6
                                    

Herkese merhabalar! Uzun bir aradan sonra @BayanSangster123 isimli üyenin isteği üzerine yeni bir Sims 4 Challenge'ı ile karşınızdayım. Kısa kesip hemen kurallara geçmek istiyorum.


Amaç: Bu Challenge'ın amacı kontrol ettiğiniz siminizin(erkak ya da kadın) evli olduğu kişiye ya da çocuklarına yakalanmadan kaç kişi ile birlikte olabileceğini görmektir. Fakat Challenge'ın zorluğu ise şuradadır: bunu yaparken ailedeki hiçbir simi -kontrol ettiğiniz tek bir sim dışında- kontrol etme yetkiniz yoktur. Ailedeki simleri kontrol edemezsiniz fakat işlerinde daha iyi bir yere gelmelerini sağlamak için onları çalıştırabilir ya da çocuklara daha iyi notlar almaları için ödev yapma komutunu verebilirsiniz.(Komutlar sadece bunlarla sınırlıdır, bir çocuk sim ödevini bitirdiğinde ona tekrar çalışmasını söylemek için komut veremezsiniz.)


Kurallar

1. Önceden yapılmış evli bir çifti oynatabilir(Bella ve Mortimer gibi) ya da kendi küçük ailenizi yaratabilirsiniz. Tavsiye edilen Young Adult olan iki evli çift ya da birbirleriyle çıkmaya başlamış/sevgili olan simler ile oynamaktır.
2. Kontrol ettiğiniz simin kendine yeni birini bulması açısından sıkıntı yaşamamak için siminiz her iki cins ile de çıkabilir.
3. Kontrol ettiğiniz sim çıktığı/sevgili olduğu sim ile en az 3 defa randevuya çıkmalıdır. Bu sim ile randevuya çıktığınızda(date) ya üç madalyadan birer tane kazanmalısınız ya da bütün randevularınız altın(gold) madalya olmalıdır.(Bu maddede kafası karışanlar olursa sormaktan çekinmesin!)
4. Kontrol ettiğiniz sim, çıktığı sim ile sadece evde woohoo yapabilir. Birçok kişinin gittiği bar, spa vs. merkezlerinde woohoo yapmak yasaktır.

5. Aile bireylerinin sizden şüphelenmemesi adına onlarla olan ilişkinizi iyi tutmayı unutmayın.(Şayet yeni gelen bir update ile bu kıskanma olayları başka bir boyut kazanmış durumda Sims'te. Aman diyeyim.)

6. Oyun içi hatalardan kaynaklı sorunlar dışında herhangi bir şey için hile kullanmak yasaktır.(Her Challenge'ta olduğu gibi.)

7. Kontrol ettiğiniz siminizin Flirty modunda olduğu zaman yapabildiği "Flirty cookie"leri çıktığı kişiye yemek olarak vermesi yasaktır.(Hatta direk cookie falan yapmayın.)

8. Yaşlanma Challenge'ta bir bakıma zamanlayıcı olduğu için "Potion of Youth" iksinirini kullanmak yasaktır.

Challenge kontrol ettiğiniz sim öldüğünde ya da aile bireylerinden herhangi biri öldüğünde biter. Bu olduktan sonra toplam puanınızı alttaki tabloya göre hesaplamanız yetecektir!


Ana Puanlama:

Kazanılan her bronz madalya için +1,
Her gümüş için +2,

Her altın için ise +3 puan.
Herhangi bir madalya kazanamadığınız her randevu için -1 puan.

Her "first kiss" için +1,

Her başarılı woohoo için +5 puan.
Eğer aile bireylerinden biri sizi yakalarsa -10 puan.

Eğer 0 puanın altına düşerseniz, oyunu kaybedersiniz. Aile bireylerinden bizi sizi yakaladığı halde puanınız sıfırın üzerindeyse devam etme hakkına sahipsiniz. Fakat Challenge, aile bireyleriyle ilişkiniz yüksek iken oynanacağı için yakalandığınız gibi onlarla olan ilişkinizi düzeltmelisiniz.


Engeller:

Fazladan puan almak için aşağıdaki engellerden istediğiniz kadarını alabilirsiniz. Fakat sadece puan için bu engellere katlanmaya çalışmak Challenge'ı sizin için çok zorlu ve eziyetli bir hale getirebilir. Amacımız eğlenmek, sakın unutmayın!

The Sims 4 Rehberi, Challange'lar ve FazlasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin