Custom Content Hakkında

5.8K 42 80
                                    

Herkese merhabalar! Uzun bir aradan sonra kısa bir bilgilendirme yazısı yazmak için geri döndüm. Rehberi yayımladığımdan beri Custom Content'ler hakkında pek çok soru alıyorum. Bununla alakalı aklıma gelen her şeyi sizinle paylaşacağım, ekleyeceğiniz bir şey olursa yorumlarda belirtin lütfen.

Öncelikle CC'lerinizi her zaman bilindik ve güvenli bir siteden indirmenizi öneririm. Şayet EA sağ olsun oyuna gelen yeni güncellemelerden sonra en bilindik CC yapanların bile yaptığı CC'lerde sorunlar çıktı. Benim CC'ler için genelde kullandığım iki farklı site var. Buraya linkini yazacağım fakat kopyalama yapılmadığı için ilk yorumda da sitelerin linkini paylaşacağım, oradan kolaylıkla erişebilirsiniz.

✦ thesimsresource.com

✦ http://modthesims.info/

Bir de çok bilinmediğini düşündüğüm bir site var, bazı CC'ler sorun çıkartabiliyor o yüzden dikkatli davranın ama bulabilen için de çok güzel CC'ler barındıyor bu site.

✦ http://lookbookchallenge.tumblr.com/

CC'lerimi yüklediğim siteleri paylaştıktan sonra geldik oyuna CC yüklemeye. Genelde, yüklediğiniz CC'ler tek bir ürün barındırıyorsa bilgisayarınıza doğruca package uzantılı olarak inecektir. Bu dosyayı bilgisayarınızda bulduktan sonra Bilgisayarım(Bu Bilgisayar) ➜ Belgeler ➜ Electronic Arts ➜ The Sims 4 ➜ Mods klasörüne gelmeniz yeterli olacaktır. İndirdiğiniz package uzantılı dosyayı bu Mods klasörüne atmanız CC'nin oyunda gözükmesini sağlayacaktır(CC'leri yükledikten sonra oyununuzun ayarlarından CC görünümünü açmayı unutmayın aksi takdirde indirdikleriniz oyun içinde gözükmeyecektir.).

EA sağ olsun Sims 4'le beraber Mods klasörü açıp içine de Resource dosyasını eklemeyi unutmamış. The Sims 3'teki gibi yeni bir Mods klasörü açıp içine Resource uzantılı dosya atmanıza gerek yok o yüzden.

Gelelim RAR uzantılı indirilen CC'lere. İndirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda bulduktan sonra klasöre sağ tıklayıp "Klasöre çıkart" seçeneğini seçin. Oluşturulan klasöre tıklayıp içindeki package uzantılı dosyaları alın ve yukarıda anlatılan şekilde Mods klasörüne taşıyın. Oluşturulan klasörü doğruca Mods klasörüne atarsanız indirdiğiniz CC'ler oyunda gözükmeyecektir. Lütfen sadece klasör içindeki package uzantılı dosyaları alın.

Şimdilik aklıma gelen CC yüklemeleri bu şekilde. Daha farklı bir yol varsa lütfen aşağıya yazın, böylece onları da yazıya ekleyebilirim. Mod yüklemesi de CC ile aynıdır. İkisi de aynı klasöre atılmalıdır.

Küçük bir tüyo: Eğer Mods klasöründeki fazla CC'lerden başınız dönüyorsa Mods klasörü içine de farklı isimlerle klasörler açıp ilgili CC'yi o klasörün içine atabilirsiniz. Örneğin CAS isimli bir klasör oluşturup saçları, kıyafetleri vs o klasör içine atabilirsiniz. Build diye bir klasör açarak içine indirdiğiniz eşyaları atabilirsiniz. Böylece bir CC silmeniz gerektiğinde bulmanız daha kolay olur. Eğer klasörleri oluşturursanız Resource.cfg uzantılı dosyayı dışarıda bırakmayı unutmayın. Bu dosya sadece Mods klasörünün içinde kalmalı, build veya CAS isimli yeni açtığınız klasörlerin içine atmanız CC'lerin oyun içinde gözükmesine engel olur.

Şimdilik benden bu kadar, umarım bilgim dahilinde yardımcı olabilmişimdir. Eğer yanlış yazdığım herhangi bir şey varsa lütfen bildirin, başkalarına da yanlış aktarım olmasın. Ayrıca 6K'yı geçmişiz, görünce gözlerime inanamadım resmen. Gerçekten çok mutluyum, destekleriniz için çok çok teşekkürler. Aranızda hikaye kapağı yapanlarınız varsa görmek isterim bu rehber için yaptıklarınızı, benim yaptığım kapak çok da mükemmel değil çünkü...

The Sims 4 Movie Hangout Stuff hakkında görüşlerinizi bekliyorum, eğer bilginiz yoksa hemen gidip fragmanını izlemenizi öneririm. Sizce bu stuff paketi gerekli miydi ya da oyuna eğlenceli bir şeyler katacağını düşünüyor musunuz?

Hala katılmadıysanız daha fazla paylaşım ve birebir yardımlaşma için Facebook grubumuza beklerim.

https://www.facebook.com/groups/jessberryxhikayeleri

Yeni bir bölüme kadar kendinize iyi bakın,

Dag dag! ^^

The Sims 4 Rehberi, Challange'lar ve FazlasıWhere stories live. Discover now