Bölüm 6 | Gizli Üye

749 98 90
                                    

Kyungsoo heyecanla Baekhyun'un elini kavradı ve kuyruğunu yukarıya doğru hareket ettirdi. İkisinin de kuyrukları süzülüyor, mavinin göz alıcı tonlarında ki suda, parlak pullara sahip kuyruklar ahenkle kıvrılıyordu. Bu görüntü diğer balıkların dikkatini çekmiş ve etraflarında renkli bir balık topluluğunun oluşmasına neden olmuştu.

Chanyeol onlar ile yukarı çıkmayacaktı. Baekhyun ve Kyungsoo'nun, kendi yanından ayrılıp yeryüzüne çıkabilmek için hareketlenişlerini izledi. Onların yukarıya doğru hareket etmesiyle beraber, kulağında rahatsız edici bir ses oluşmuştu. Diğerlerine eşlik etmemesiyle ve onların yanından uzaklaşmasıyla oluşan çınlamalar kulaklarının zarını zorluyor, beynine ağrılar saplıyordu. Onlar yukarıya çıktıkça rahatsız edici çınlamalar kafasının içinde yoğunlaşıyordu. Ellerini kulaklarına götürdü ve avuç içlerini kulaklarına doğru bastırdı. Sesi engelleyebilmeyi umuyordu fakat ikili gözden kaybolduğunda daha çok artmıştı. Bedeni, çınlamaların verdiği rahatsızlık ile bükülmüş, gözleri ise sıkıca kapanmıştı.

Baekhyun, Kyungsoo'nun ilk defa bir şeyi bu kadar istekli yaptığını görüyordu. Elini sıkıca kavrayan eller sanki kaçmasını engellemek istermişçesine kendi parmaklarına kenetlenmişti. Diğerinin bu hareketi ile beraber Baekhyun'un aklına aşağıda bıraktıkları Chanyeol gelmişti.

Baekhyun'un, Kyungsoo'nun peşinden gitmesi önce birkaç kişi arasında, daha sonra ise tüm su altında konuşulmaya başlanmıştı. Sorun Baekhyun'un Kyungsoo ile beraber gitmesi değildi. Sorun, eski konsey üyesi olan Baekhyun'un, konseye haber vermeden, Kyungsoo ile beraber suyun yukarısına çıkmasıydı. Neden çıktıkları hakkında dedikodular şimdiden başlamıştı ve artmaya da gelmeye devam ediyordu.

Konuşulanların konseye ulaşması uzun sürmemişti. Elbette nedenini merak edecekler ve bunu araştırmak isteyeceklerdi. Kyungsoo'nun daha önceden yukarı çıkmak istediğinden, hatta bir müddet orada yaşadığından elbette tüm konsey üyelerin haberi vardı. Fakat yukarıda olup bitenlerden kimsenin haberi yoktu -çok değerli konsey üyelerinin bile-. Bu yüzden Baekhyun'un, Kyungsoo ile yukarı çıkması bu kadar dikkat çekmişti. Bu yüzden, konseye kadar gitmişti.

Genelde bir şeyi öğrenmek isteyen konsey, gizli üyeyi öne sürer ve onları üyenin yardımıyla takip ederdi. Şimdide bunu yapacaktı. Bu üye gizliydi. Çünkü diğerleri tarafından bilinseydi herkes daha dikkatli davranmaya çalışır, huzursuzluk çıkaran kişiler tespit edilemezdi.

Gizli üye sadece diğer denizkızlarından veya deniz erkeklerinden biriydi. Yalnızca sıradan denizkızı ve erkeklerine göre daha bilgili, daha dikkatli, daha hızlı ve çevikti. Kural ihlali yapması koşulunda elbette o da cezalandırılacak, konseyden atılacaktı. Konseyin kuralları oldukça katıydı. Bu kurallar sayesinde suyun altında huzurlu bir ortam sağlanmıştı.

***
Jongin ve Luhan ağacın dibinde oturmuş, Kyungsoo'nun çıkmasını bekliyorlardı. Daha doğrusu Luhan, geyikten tarafa dönmüş onunla ilgilenmeye başlamıştı. Çünkü bir süre sonra canı sıkılmaya başlamıştı.

Jongin, ağaca sırtını dayadı ve ayaklarını hâlâ sararmamış olan çimlerin üzerine uzatıp, bir bacağını diğer bacağının üzerine attı. Kyungsoo gelene kadar düşünmüştü. O buraya geldiğinde ne diyeceğini, yokluğunda nasıl hissettiğini. Kesinlikle içinde bir yerlerde Kyungsoo'nun yokluğu ile büyük bir boşluk oluşmuştu.

Luhan'ın kendisinden ters tarafa dönmesinden dolayı zaten sıkıcı olan ortam iyice sıkıcı olmaya başlamıştı. Bir müddet telefonuyla sosyal medya hesaplarında gezdikten sonra göz kapakları ağırlaşmış ve telefonu da kapatarak kafasını da ağacın sert gövdesine dayamıştı. Gözlerini kapatıp bir süre daha Kyungsoo hakkında düşündü. Daha sonrasında kendi ile verdiği savaşa yenilerek uykuya kendini teslim etti.

Mermasoo Where stories live. Discover now