26

7.7K 386 57
                                    

Claire
Na de enorme binnenval van Dave en zijn aanzoek zitten we nu binnen. Samen met zijn twee redders.

April en Austin. Zo zeiden ze dat ze heetten. Ik heb voor iedereen wat te drinken gemaakt en zit nu met Caine in mijn handen op de bank. We zijn de enigen in het huis, want gelijk nadat we dit stukje van het land weer terug hadden ben ik hier naar terug gegaan.

Een grotere kans om Dave te redden. Zo zag ik het. Maar hij kwam naar mij.

'Claire. Mag ik Caine vasthouden?' vraagt Dave zachtjes. Ik heb zijn wonden nu verzorgt, maar hij ziet er nog steeds uit alsof hij mishandelt is. En dat is waarschijnlijk ook zo. En daar zal iedereen voor boeten. Iedereen, die er aan mee heeft gewerkt.

Jane is tenminste wel tevreden. Ze heeft haar Mate weer terug. En ik ook.

'Voorzichtig met hem.' fluister ik zachtjes terwijl ik Caine aan Dave geef. Dave krijgt een waterig glimlachje rond zijn lippen. Ik richt me op April en Austin, die aan het praten zijn samen. Ze zien er echt heel schattig uit samen, en omdat ze Dave hebben gered, wil ik wel meer van ze weten.

Oh ja. En ze mogen op de bruiloft komen.

'Dus. April en Austin was het toch?' vraag ik terwijl ik mijn mok chocomelk met mini marshmallows en héél veel slagroom vastpak.

'Jazeker.' zegt Austin terwijl ze stoppen met praten en me afwachtend aankijken.

'Vertel eens iets over jullie zelf. Waar komen jullie vandaan, wie zijn jullie.' vraag ik terwijl ik een klein slokje van mijn afgekoelde chocomelk neem.

'Nou, ik zal wel beginnen. Ik ben April Nature-Weather. Ik ben 17 jaar oud en ben een tijdmeesteres. Ik ben de prinses van het weer en natuur rijk en ben nu met Austin op reis door alle dimensies.' zegt ze met een glimlach.

Prinses van het weer en natuur rijk?
Tijdmeesteres?
Reis door dimensies?

Wow.
Die krijg je niet iedere dag in je huis.

'Nou ik ben Austin, ik ben 19 jaar oud. En ik ben een weerwolf, net zoals jullie als ik het goed heb. En ik ben op reis met April door alle dimensies. Jullie zijn onze derde dimensie.' legt hij uit. 

Dat is eigenlijk best wel cool. 

En hij is een weerwolf, zoals wij zijn. 

'Dat is gaaf. Ik wou vragen of jullie hier nog even wilden blijven. Zodat jullie het hier kunnen leren kennen. En ons. Want tja, jullie lijken me best wel aardig. En nu ik jullie verhaal heb gehoord, ben ik best wel benieuwd naar jullie.' zeg ik. 

'Dat is helemaal prima, dan moeten we alleen een slaapplaats vinden.' zegt Austin. 

'Dat is ook geen probleem. Jullie kunnen hier slapen. Er zijn genoeg kamers.' zegt Dave voordat ik dat kan doen. Ik kijk met een glimlach naar hem. Caine lijkt op hem, besef ik me nu. 

'Dat is prima. Dank jullie wel.' zegt Austin. 

'Mag ik Caine misschien eens vasthouden?' vraagt April terwijl ze liefkozend naar Caine kijkt. 

'Ja natuurlijk, Dave, blijf jij bij haar. Dan zal ik Austin de kamers laten zien.' zeg ik terwijl ik mijn mok neerzet en opsta. Austin volgt mijn voorbeeld en we lopen de trap op. 

'Hoeveel kamers willen jullie? Een of twee?' vraag ik aan Austin als we op de logeerkamer verdieping uit zijn gekomen.

'Doe maar voor de zekerheid twee. Ik weet niet wat April wilt.' zegt hij. Ik knik en laat hem twee kamers zien die ze kunnen gebruiken. 

'Claire. Kan ik je iets vragen?' vraagt Austin als hij de koffer in de kamer heeft gezet. 

'Ja hoor.' zeg ik vrolijk. 

My Cute Stupid MateWhere stories live. Discover now