Epiloog I

7.7K 370 56
                                    

Onbekende verteller:

'Neem jij, Dave Matthew Taylor, Claire Maria Wilson tot U wettige echtgenoot. Zult U haar steunen in voor en tegenspoed, in tijden van ziekte en gezondheid, in tijden van verdriet en vrolijkheid, in tijden van kwaad, en in tijden van goed?' vraagt de priester gekleed in een wit gewaad. Dave kijkt naar Claire, die haar prachtige jurk aanheeft. Hij is wit met kant en er zit een poffende rok aan. Overal zitten glittertjes (het is Claire) en het is de jurk die Claire al had gezien toen ze haar bruidsjurk moest kopen voor haar nep-bruiloft met Cody.

'Ja. Dat doe ik.' antwoord Dave. Claire glimlacht lichtjes. Ze kijkt naar de volle zaal naast haar. Vooraan zitten hun vrienden en familie. De ouders van Dave, Tanner en Jamia met hun dochtertje Zora, Demi en Nathan, Collin en Cody, die Caine vast hebben, April en Austin en de laatste 4 stoelen waren leeg.

Er stonden vier foto's van Jayh, Emily en de ouders van Claire op. Zodat ze er toch een beetje bij waren. Misschien kijken ze wel vanuit de hemel mee, want in de hemel zitten ze zeker.

'Claire Maria Wilson, neem jij Dave Matthew Taylor tot Uw wettige echtgenoot. Zult U hem steunen in voor en tegenspoed, in tijden van ziekte en gezondheid, in tijden van verdriet en vrolijkheid, in tijden van kwaad en in tijden van goed?' vraagt de priester dit maal aan Claire.

'Ja. Dat doe ik.' zegt Claire.

'Dan verklaar ik jullie nu tot man en vrouw. U mag de bruid kussen.' zegt de priester waarna Dave zijn lippen op die van Claire drukte. Iedereen begon te juichen en te klappen.

'Voor altijd en eeuwig.' fluisterde Dave tegen Claire. Claire glimlacht en knikt.

'Voor eeuwig en altijd.' fluistert ze terug.

~~~

'Gefeliciteerd! Ik ben zo blij voor jullie. En Collin en ik hebben ook iets te melden. We gaan een zoontje adopteren. Morgen kunnen we hem halen. Winston is zijn naam. Hij is iets jonger dan Caine. Maar heeft zijn ouders verloren. Morgen zijn wij ook ouders!' roept Cody hyper tegen Claire en Dave. Claire geeft hem een knuffel en is gelijk even Hyper als hij al is. Caine ligt in haar armen en kraait vrolijk wanneer hij het bekende gezicht van Cody ziet.

'Hallo mannetje. Jij zult ook een vriendje hebben binnenkort.' zegt Cody vrolijk terwijl hij Caine over pakt en aan de andere kant van de tafel plaats neemt. Als eindelijk iedereen zit lopen Claire en Dave naar het midden van de zaal. De muziek begint te spelen en Claire en Dave beginnen samen te dansen.

~~~

'Dave, zullen we de taart aansnijden?' vraagt Claire aan Dave. Ze zit zich al de hele tijd daar op te verheugen. Toch vind ze het een beetje zonde, omdat de bruidstaart er zo mooi uit ziet. Het is een gebroken witte taart die onder groter is dan boven en vanaf het is om en om versiert met de oneven lagen een soort van eetbare, witte rozen blaadjes en de even lagen met met glazuur gespoten, sierlijke kettinkjes die als een soort slinger opgehangen lijken te zijn. De met rozen versierde stukken zijn dikker dan de andere. Aan de bovenkant zit als piek een groot, wit hart met twee in elkaar overlopende ringen als teken van een bruiloft. Ook staat er onder de ringen in sierlijke letter Dave & Claire opgeschreven.

'Eerst het hart op eten, die is te onhandig om te snijden!' roept Claire. Dave wil haar nog waarschuwen dat het niet eetbaar is, maar ze heeft haar tanden er al op gezet. 

'Auw. Dat is plastic! Had je dat niet even kunnen zeggen Dave!' roept ze verdrietig. 

'Dat wilde ik doen. Alleen jij begon al met eten lief.' zegt hij lachend. Claire legt hoofdschuddend het hart weg en pakt samen met Dave het grote mes vast. Samen snijden ze een stukje van de taart af. Ze pakken beiden een vork en pakken een stukje eraf. Beide eten ze een klein stukje van de taart en glimlachen ze naar elkaar. 

'FOTO TIME!' roept de fotografe terwijl Ze haar fotocamera voor haar ogen houd. Dave pakt Claire bij haar middel vast en ze poseren voor de foto. Dan komt de rest van de familie erbij, Claire pakt Caine over en er worden nog wat foto's gemaakt. 

'Die komt op ons nachtkastje te staan,' zegt ze tegen Dave. Hij knikt.

'Deze dag moet herinnerd worden,' voegt hij glimlachend toe.

'Deze dag zal herinnerd worden.' antwoord Claire glimlachend. 

Hij plant een kus op haar haar en omhelst haar.








My Cute Stupid MateWhere stories live. Discover now