Hoofdstuk 13: De droom

337 12 4
                                    

Voordat ik ook maar na kan denken haal ik nog een keer uit met het zwaard. Nee! Mis!

"Middelvinger! Middelvinger!" Rick trappelt van opwinding "Zijn middelvinger!"

"Rick! Ik moet me focussen oké?!" Diep adem halen, Alysa. 1.. Oké daar gaan we dan 2... Kom op demoon! 3... Shit. Ik haal uit. "Yes!" Raak! De demoon verdwijnt en ik kniel vlug naast Jake neer. Hij ligt op de grond en ik kan zien dat hij pijn heeft. Oh, god. Wat heb ik gedaan? Dalijk heb ik een ader geraakt of zo! Dalijk heb ik Jake nog vermoord!

"Sorry, ik ehm.." Ik raak zijn arm aan. Jake schreeuwt het uit. Oh! Waarom moet ik dat nou doen? Ik snij z'n halve arm eraf en vervolgens wrijf ik het gevoel er nog lekker in. Slim, zo moet je indruk maken, heel slim.

"Even op je tanden bijten." Rick komt naast ons zitten en wikkelt een wit doek om Jakes arm. "Als het gaat ontsteken zijn we nog verder van huis, dus ik hoop dat dit helpt."

"Alsof ik al niet ver genoeg van huis ben." Mompel ik.

"Niet nu.." Weet Jake uit te brengen. Hij heeft gelijk. Dit is inderdaad niet de juiste gelegenheid voor mijn stomme praatjes. "Gaat het?" Vraag ik. Nee natuurlijk gaat het niet, Alysa.

"Dit mag onze reis niet stoppen, Alys. Ik was van plan om morgen..." Ik onderbreek hem. "Morgen? Morgen wat? Nee toch, niet morgen al naar Epilenios?" Ik ben er nog niet klaar voor! "En eh.. Jij ook niet!" Plak ik er snel achteraan. "Het is maar een sneetje." Voorzichtig beweegt hij zijn arm, maar laat hem daarna meteen weer hangen. "Één dag, Jake. Één dag nog, alsjeblieft?" Hij kijkt naar Rick. "We kunnen alle armen gebruiken in deze strijd." Hij knipoogt. Jake glimlacht. "Oké, 1 dag nog." Ik slaak een zucht van opluchten. Dat is mooi, heb ik me daar ook weer uitgekletst. Ik sta op en loop naar Demi. Ze ligt in de hoek van de kamer, nog steeds te slapen. Rick komt naast me staan.

"Ze geeft me kippenvel. Zo bang was ik en zo.. zo.. Interessant ligt ze er nu bij. Ik krijg er kippenvel van." Hij krabbelt ongemakkelijk achter zijn oor. "Interessant? Ze ligt interessant?" Ik grijns. Ik heb echt wel door wat hij denkt. "Ik heb in geen tijden meer een meisje gezien oké." Uhm wat?! "Hallo! Je ziet mij toch!" Ik staar hem beledigd aan. "Ik bedoel een meisje zonder een aanbidder." Oké wat? Hij heeft het natuurlijk over Jake, maar hé! Wij weten allemaal dat Jake niet mijn aanbidder is. Of toch wel. Nee, doe niet zo mal Alysa. "Jake is mijn aanbidder niet." Ik wend mijn hoofd af. "Wat jij wilt." Hij lacht en loopt de tent uit. "Ik kan toch niet meer slapen!" Roept hij en verdwijnt dan de tent uit.

"Sorry Jake. Het was niet de bedoeling dat ik jou zou raken, ik richtte op de demoon." Ik kijk omlaag. "Schele." Hij glimlacht. Voorzichtig durf ik hem aan te kijken. Die warme vertrouwde blik doet me smelten. Eigenlijk heb ik het zo koud dat ik me eerder bevroren voel, maar laten we het daar nu niet over hebben. "Je moet rusten." Ik geef hem een duwtje. "Auw!" Ik schrik. "Kwam ik tegen je arm aan?" Ik sla m'n hand voor mijn ogen. "Het gaat wel. En nu moeten we slapen want morgen gaan we keihard trainen." Jake grijnst en gaat dan langzaam op zijn zij liggen. Hij sluit zijn ogen en zijn ademhaling wordt langzaam constant. Daar zit ik dan. Te kijken naar een slapende jongen wiens arm ik er bijna af heb gesneden. Ik glimlach, wat is dit toch raar allemaal. En langzaam voel ik me ook wegzweven, weg van al deze ellende.
-
"Kukelekuuu!" BAM. Ik krijg een kussen tegen m'n hoofd aan gegooid. "Opstaan tortelduifjes!" Nog een klap tegen m'n hoofd. Als dit Rick's manier van mensen wekken is, krijgt hij het nog zwaar te verduren. "Ik ben wakker, rustig." Mompel ik. Weer een kussen tegen me aan. "Oh sorry, wat zei je?" Rick grijnst. Rotzak. Jake wordt ook wakker. "Goedemorgen.." Mompelt hij slaperig. Ik wil net een grap maken over zijn slaperige gezicht als ik denk wat ik gister gedaan heb. Ik schaam me zo! Het was nooit de bedoeling geweest om hem te raken. Niet dat ik om hem geef hoor. Of zo.. Neuh.. Dat is het helemaal niet. Ik glimlach even snel en loop dan de tent uit.

De Kelder (Horror) VoltooidWhere stories live. Discover now