40. KAPITOLA

3.5K 195 38
                                    

Dni pomaly ubiehali, a Harryho život sa pomaly ale isto vracal do normálu, teda pokiaľ to len bolo uňho možné. Práve si prezeral nejaké spisy väzňov, z poslednej inšpekcie z Azkabanu a triedil ich na niekoľko zložiek. V prvej boli tí pri ktorých stálo za zmienku uvažovať o predbežnom prepustení do domáceho väzenia, ako tomu bolo u Luciusa Malfoya, v druhej kôpke boli tí, ktorým aspoň znížili stupeň ostrahy, a dostali by aj nejaké výhody. No a tretia skupinka, tá väčšinová, tam patrili tí najnebezpečnejší zločinci, prevažne smrťožrúti.

Pri tomto všetko myslel na Dudleyho svadbu, ktorá sa konala minulý víkend. Harry sa v duchu uškrnul, keby mu o tom niekedy niekto povedal, že Dudley ho požiada aby mu šiel za svedka, pokladal by ho za blázna.

V kostole hrala pekná jemná hudba, keď vošla nevesta. Požiadala Draca aby ju odpravdil k oltáru,hoci sa nevideli celú večnosť. No jej otec bol mŕtvy, a inú rodinu okrem tety nemala. Draco naozaj úprimne nechápal, ako sa Pansy môže páčiť Dudley Dursley, ktorý bol absolútne mimo všetkých s kým sa kedysi ona stýkala, ale nekomentoval to. Očividne bola šťastná, a na inom predsa nezáležalo. Pobozkal ju na líce a sadol si na svoje miesto k Hermione. Obrad bol naozaj veľmi pekný. Pre Harryho bolo zvláštne tu stáť, pri ľuďoch, s ktorými nikdy nevycházdal, no teraz to bolo iné. Dobre, vedel, že s Vernonom spolu nikdy nenájdu spoločnú reč, ale on ho naozaj nezaujímal. Kňaz vyhlásil Pansy a Dudleyho za manželov, a mohli sa pobozkať.

Presunuli sa na hostinu, ktorá sa konala v jednom luxusnom hotely. Harry predpokladal, že hoci Vernon nebol nadšený, určite sa nechcel nechať zahanbiť. Hostí nebolo však veľa. Niektorých Harry poznal. Bol medzi nimi aj Dudleyho kamarát Piers Polkiss a ostatní členovia jeho bandy, ktorí kedysi Harrymu robili zo života peklo. Pansy jej priatelia očividne chýbali tiež, a tak pozvala nielen Draca, ale aj Blaisa Zabiniho, Theodora Notta a samozrejme svoju najlepšiu kamarátku Daphne Greengrasovú.

Harry sa nesmierne bavil pri pohľade na strýka Vernona, ktorému fúzy pri pohľade na niektorých hostí Harrym počnúc, a končiac samotnou nevestou, čoraz viac odstávali. Pôsobil naozaj nervózne akoby sa bál, že sa každú chvíľu niečo stane, že ho niekto napadne, alebo čo. Celý čas bol pri svojej sestre Marge, ktorá sa na Pansy dívala tiež s nevôľou, pretože pre „Duduška" nebola dosť dobrá.

Pri pohľade na Harryho celá sčervenela od zlosti. „Nevedela som, že tu bude aj ten chlapec!" posťažovala sa nahlas.

„Dudley ho pozval.." odvetila Petunia pokojne. „Je to jeho jediný bratranec. A syn mojej sestry." dodala a Marge sa pri jej slovách začervenala, tak zvláštne, že na jej tvár bola červená no na niektorých miestach mala biele fľaky. Zazerala na Petuniu, a nechápala, ako sa s ňou môže tak rozprávať. Ako sa len môže zastávať takej nevďačnej osoby ako bola jej sestra? Harry sa na tetu usmial. Naozaj mu to padlo dobre.

„Tvoj strýko vyzerá, že za chvíľu skolabuje." uškrnula sa Ginny a Harry sa iba zasmial. „Nedivil by som sa."

Hermiona sa tiež necítila príliš vo svojej koži. Niežeby jej vadili Dursleyovci, tí ju naozaj netrápili. Ale Daphne mala na jej adresu niekoľko nepríjemných poznámok.

„Draco, naozaj ďakujem, že si prišiel." Pansy ho objala, bol jej najlepší priateľ, a nevideli sa naozaj veľmi dlhý čas. Hermiona ich nechala samých, aby sa mohli pozhovárať.

„Ak by sa mi dneska náhodou niečo stalo, tak môžeš zatknúť Daphne." uškrnula sa Hermiona na Harryho. Daphne ju naozaj mierne zabíjala pohľadom.

„Nežartuj Hermiona." požiadal ju Harry, ktorému to vtipné neprišlo ani náhodou.

„Potter, Weasleyová ... Hermiona!" Blaise a Theo sa k nim pridali. „Pekná svadba, nie?"

Harry Potter and The new prophecy I. [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now