Perfect Two

182 30 5
                                    


RROČITAJTE NA KRAJU ŠTO ĆU VAM NAPISATI!!!

OVO POGLAVLJE POSVEĆUJEM         aleksandramitrovic71

Otvaram oči i ponovno onaj isti bijeli plafon (strop). Tek sam izašla iz bolnice i ponovno sam tu.

''Gospođice u hitnoj ste i sada ste bolje.''-obratila mi se doktorka koja je pisala nešto.

''A moja..''

''Vaša beba je uredu,ali morate da pazite jer zbog udaraca koje ste zadobili mogli ste lahko da ostanete bez bebe.''

''Beba?''-kada sam čula te riječi ostala sam šokirana.Nije moguće da sam trudna ja imam samo 22 godine i nemam nikakav posao. Čekaj bre ova je nešto pomiješala. Vidi se da je malo poluda.

'' O čemu vi pričate? Ja sam vas htjela da pitam kako je moja glava jer sam jako udarila, a ja nisam trudna.''- pokušala sam što mirnije i tiše razgovarati jer je Harry možda negdje u blizini i ne želim da me čuje.

'' Da trudni ste i to već 2 sedmice i uskoro će te početi tek da dobivate sve one simptome trudnoće. Nemojte da se brinete ništa jer vidjela sam koliko se za vas vaš muž..- ''Dečko''-ispravila sam ju.

''Da,vidjela sam koliko se za vas vaš dečko brine i mislim da će on o vama i bebi voditi računa.''

''Jeste li mu rekli za bebu?''- upitala sam doktoricu i željno isčekivala njen odgovor.

''Ne ,ali reći ću mu uskoro.No ako vi želite da mu kažete...'

''Ja vas želim da zamolim da mu ništa ne govorite. Molim vas!''-molila sam onu ženu osrednjih godina koja je vidjela šta ja želim i nadam se da će me poslušati.


...

Gledam Harryja kako se brine za mene. Šta ako mu je rekla za bebu? Ja mislim da nije. Obećala mi je.

Kada je doktorica objasnila Harryju kako moram da pazi na mene i koje lijekove moram da pijem sjeli smo i porazgovarali. Odlučili smo da sve ostavimo iza nas i krenemo dalje. I on je mene natjerao da mu obećam da ću lice samo u javnosti pokrivati,a ne pred njim, što sam i učinila.

Ono najbitnije što sam saznala jeste da idemo na svadbu,ali sada onu pravu. No još je bitnije čija je to svadba. Louis se napokon ženi. Jako sam sretna zbog njega i Briane. Mislim bilo je i vrijeme da se vjenčaju jre vole se, modest ih više ne sprečava, a i tu je i njihov dvogodišnji Freddie. Jedva čekam. Vjenčanje je za 20 dana. Ja sam trebala da budem djeveruša,ali pošto sam bolesna bit će samo Sidney brinanina bff i Elenour Louisova bivša. Malo mi je okrutno što su ju uopšte pozvali jer ipak je ona Louisova bivša, a ne znam zašto je ona uopšte prihvatila da dođe ,a čak da bude i djeveruša. No kada se ipak razmisli o svemu i Elenour ima svoj život i muža i djecu pa zašto i ne bi došla na prijateljevo vjenčanje.

...

DAN VJENČANJA

Briana je prelijepa. Frizura, šminka, haljina. Ipak je trebala uzeti broj veću haljinu ili možda neku drugu jer joj je ova previše istilacala stomak. Ipak je ona u četvrtom mjesecu trudnoće. Ona i Louis će dobiti bebu.Kada smo već kod bebe i ja imam jednu u stomaku. Povraćanje me ne ostavlje na miru i samo molim Boga da mi ne pozli u toku ceremonije jer bi to svima bilo sumnjivo jer ovo je malo vjenčanje od dvadesetak ljudi. Malo mi je bilo neprijatno jer su na vjenčanju bili samo članovi porodice i nikoga nisam znalaosim Harryjeve mame.

...

Vjenčanje je bilo super,ali Briana se brzo umorila i tako smo se rasuli,no ipak je to bila lijepa trosatna zabava. Uzela sam svoj telefon i postavila sliku sa Harryjem. Nakon nekih sat vremena komentari su bilo sve tipa tko sam ja jer je to bilo porodično vjenčanje,a Harry još uvijek nije javno rekao da samo mi zaručeni,ali uskoro hoće. Sada kada su napustili modest može raditi šta hoće. Sve društvene mreže su ispunjene čestitkama Louisu i Briani, ali naravno ima i onik koji njihovu vezu hejtaju,ali tko ih pita za mišljenje.

Na vjenčanju je bila torta čokoladna pa ju nisam ni jela. Harry me je navukao da ne jedem čokoladu. Njie da mrzim čokoladu, ali ju prosto ne mogu da jedem. Svi su rekli da sam sada ista kao Harry.


 Evo još jedno poglavlje. Nadam se da je uredu.Sada sam planirala mnogo premotavanja vremena dok ne dođem do dijela koji sam ja zamislila i koji je po meni jako zanimljiv.Valjda vam neće smetati.AKO IMATE KAKVE PRIMJEDBE NA KNJIGU SLOBODNO NAPIŠITIE.

I naravno još neka pitanja u vezi knjige:

1.Da li je bolje da pišem kraća ili duža poglavlja?

2.Šta kažete na vjenčanje Louisa i Briane i još jedne bebe?

3.Da li bi Emy trebala reći Harryju za trudnoću?

Love you A



Our Story /COMPLETED\Where stories live. Discover now