Rules and Drugs

143 22 0
                                    

2 SEDMICE KASNIJE

''Idem samo da se istuširam, a ti provjeri da li je sve spremno.''-kažem te se zaključam u kupaonicu jer ne želim da Harry uđe.Ne znam zašto, ali nekako me strah da ću ako prođem u live emisije X-Factora, strah me da ću se udaljiti od Harryja, a i on sada ide na turneju.Njihova OTRA turneja je bila velika, ali ova je ogromna. WNM TOUR je nevjerovatna. Cijeli plan, ideje , programi, ali ono najnevjerovatnije jeste to da turneja obuhvata 181 zemlju. To je gotovo cijeli svijet. Meni je jako drago zbog njega, ali i žap jer je turneja planirana da bude izvedena u 2 godine. To nije malo i ko zna gdje, kako i kada ću ga viđati. Plus tu je naša mala Emily, da Harry je rekao da se ona mora zvati Emily,lud je .

Nakon što se kada napunila toplom vodom, sjedam u nju i samo razmišljanje na to da idem u kuću Bobyja Andonova mi izmami osmjeh na lice. Ne sviđaju mi se nova pravila u takmičenju, ali izgleda da ih moram poštovati.

Flashback

Kada su prozvali moje ime bila sam presretna, ali još uvijek ne znam ko mi je mentor i u čiju kuću idemo.Nas šest, koji smo prošli, sjedimo u jednoj sobi i čekamo, sve dok se iza vrata nije pojavila glava Bobyja. Malo sam razočarana ,ali on će mi biti samo mentor.

''Vi ste prošli, ali nastavljanje u daljem takmičenju je jedna velika odgovornost. Ako ne poštujete pravila smjesta bivate diskvalifikovani bez ikakvog vašeg objašnjenja ili sličnog.''- svi ga pomno slušamo dok priča, a mislim da se Chelsey već sviđa Boby.

Chelsey je lijepa , ali ono već sam joj trnu u oku jer sam na audiciji nastupila zajedno sa Harryjem na sceni, a mislim da je i ona Directioner.

''A koja su pravila gospodine?''-progovori drhtavim glasom Chelsey. Ona je tako zaljubljena.

''Kao prvo nemojte me zvati gospodine, već Boby. Eh pravila glase:

1. Nema nikakve veze između mentora i takmičara više od prijateljstva. - pa kao da bi bila i sa nekim od njih pored mog Hazija.

2. Svi takmičari moraju živjeti u X-Factor kući i mogućnost izlaska iz nje imaju samo vikendom svi zajedno ili prilikom nekog jako važnog događaja , ali uz pratnju nekog od naših ljudi.- Molim? Pa nisu normalni! Kako planiraju da ja idem na pregled i da pored mene staji taj neko i gleda me?Alo ba?

3. Mogućnost viđanja s rodbinom ili slično imate samo prilikom nekih važnih događaja ili preko Skypa, ali Skyp koristite samo jednom sedmično i to dok prisustvuju svi grupno tako da svi čuju svačiji razgovor.Ako postoji nešto hitno što morate nekome prenijeti koristite telefon ili Skyp uz prisustvo vašeg mentora.

4. Nema telefona. - ONI NISU NORMALNI!!!

5. Internet koristite svi zajedno u sobi za internet, ali nećete moći koristiti nijednu društvenu mrežu, već ga koristite samo za izbor pjesama ili neke obične stvari.

6. Nema nikakve veze veće od prijateljstva između takmičara.

7. Isto kako se takmičar može diskvalifikovati, tako može i mentor.

End of Flashback

Brišem svoje tijelo ppeškirom te oblačim crne pantalone i bijelu majcu.

Nakon što pokupim kosu u niski rep izađem iz kupaonice i uglledam nešto što se od njega ne bi nadala.

''Šta to radiš!''-bukvalno se izderem na njega.

''Ja.. samo sam prov...''

''Rekla sam ti da više ne uzimam drogu. Jesam li rekla? A ti mi jebeno ne vjeruješ!''


Jako mi je žao što dugo nije bilo nastavka. 

Nadam se da će vam se svidjeti i uskoro ide još jedan nastavak.

Ostavite iskreni komentar , to mi jako puno znači.

Love you A

Our Story /COMPLETED\Where stories live. Discover now