Kapitel 14

365 28 3
                                    

*tre dagar senare*

Shadow har låst in sig i sitt hus ända sen det hände på slagfältet.
Så snart Dark Moon hade tagit med henne och resten tillbaka till byn så gömde jag mig i skuggorna och har spionerar på dom sen dess. Dom har en insider från Blue Moon.
Jag har hållt koll på honom ett tag. Jag har följt efter honom när han rapporterat till Blue Moon för att få veta vad som händer.
Han har berättat att Shadow låst in sig och att hela flocken är i skock efter händelsen.
Särskilt Shadows pojkvän. Kim... hette han tror jag... har tagit det mycket hårt, han är tydligen ny Alpha. Men den stora grejen är att då blir Shad Luna?
Jag har inte vetat om det förrens nu men det vore väl bra? Om Shad blir Luna kan hon ta in mig till flocken.
Det kan väl inte bli fel?
Idag följer jag än en gång efter Blue Moons insider när han ska rapportera till Blue Moon.
Jag följer hon en bit ifrån i vargform och följer smygandes efter hans mörkbruna varg.
Min vita färg spricker tydligt i den gröna skogen men jag håller mig en bra bit bakom honom och försöker dölja min doft genom att gå så mycket jag kan i vattendraget som slingrar sig fram nån meter bredvid vägen.
Men när vattnet ändrar riktning blir jag tvungen att ta mig upp på marken. Då brukar jag byta till mäniskoform och gå eftersom att min doft känns svagare då.
När jag tillslut har följt insidern hela vägen till Blue Moons och Dark Moons revirgräns så möter han sin flock precis vid gränsen.
"Vi har väntat i en evighet!" hör jag en bekant röst skrika åt honom en liten bit bort och jag viker in bakom ett träd så att ingen ska se mig.
"Jag har betydelsefull information" svarar han lugnt.
Jag kan nästan se framför mig hur Layla nickar och visar med blicken att han kan tala igen.
"Betan har vaknat igen och kommer att bli utsedd till Luna så snart som möjligt, Simons död har dom flesta fortfarande inte kommit över och flocken är svag." säger han självsäkert och snabbt.
"Något mer?" hör jag Layla fråga utan det minsta intresse i rösten.
"Jo juste, har ni hört någonting av Sky?"frågar han intresserat men endå avlägset.
Jag kan känna hur han får onda ögat av Layla.
"Vem menar du med, Sky?" säger hon med avsky i rösten och jag känner hur mina ögon tåras. Jag tycker inget vidare om dom men... dom var min flock.
"Ursäkta, förrädaren..." svarar han utan intresse för det sista ordet.
"Vi har varken sett eller hört av henne sen slaget, men några säger att dom såg en snövit varg vid slaget... Hon kämpade tydligen för Dark Moon flocken...." svarar Layla lågt och känner hur mitt hjärta bultar allt snabbare.
Jag måste hem och varna dom innan Blue Moons insider hinner tillbaka.
Jag smyger mig en bit ifrån trädet där jag gömt mig och tillbaka till vattendraget där jag skiftar och springer tillbaka till Dark Moons by.
Jag måste varna dom. Aldrig att jag låter dom skada min syster...

The Dark LunaDär berättelser lever. Upptäck nu