Capitolul 6

565 49 5
                                    

Nu îndrăznea să-i spună să stea jos ori să se calmeze. Nici un bărbat nu înţelegea de-adevăratelea femeile, dar el se considera destul de iscusit în interacţiunea cu ele.
Aşa că se aşeză, închipuindu-şi că avea să dureze o vreme până ce Mac termina de înconjurat biroul.
Prin urmare, rămase locului. Însă afară era teribil de frig, iar mânia ei era în stare să opărească o pereche de homari. Carter îşi adună tot curajul şi întrebă:

—Ok, care-i problema?

—Problema? Problema? Repetă ea, iar ochii ei de culoarea ciocolatei negre împroşcară cu gloanţe de mânie. Nemernicul voia să-mi propună o afacere. Carter remarcă paharele de ciocolată caldă. Nu i-ar fi stricat unul, însă nu era sigur cui îi aparţinea paharul şi nici nu-şi dorea în mod special să bea după un nemernic. Ăsta, continuă Mac fluturându-şi mâna spre parcare, era Jonathan.

—Mda am făcut cunoştinţă.

—Noi doi am fost...

"Ce? " se întrebă. Ce fuseseră ei doi?

—M-am prins. Aţi fost împreună şi el ţi-a dat papucii pentru altcineva. Ridică din umeri, iar ea se opri din mersul ei nervos îndeajuns cât să-i arunce o privire. 

—Nu-i chiar aşa. Eu eram cealaltă femeie. N-am ştiut asta până ce nu mi-a spus că e logodit
Eu credeam că avem o relaţie, una exclusivă, dar el doar mă păcălea. Sunt o proastă, o proastă, o mare proastă!

Era toată neagră de furie, vocea îi era tulbure, iar când era cu adevărat supărată, se gândi el, puteai vedea focul de dincolo de fum.

—Ok, el e un nemernic şi tu ai fost o proastă. Te-ai deşteptat şi i-ai dat papucii. Paharul ăsta e al tău?

—Da, şi normal că am pus capăt relaţiei. Ticălosul presupune că totul va continua ca înainte.

—Ce caută el aici?

—Ce caută aici? Îţi zic eu ce caută aici. Chipurile voia să-mi spună că se simte oarecum răspunzător de mutarea mea. Oarecum! După Jonathan, n-am cum să fiu fericită şi împlinită decât dacă mă întorc la el.

—Urât! Carter îşi dădu seama că nu o mai văzuse niciodată atât de stresată.

—Aşa că mi-a făcut încă o ofertă generoasă. Să fiu amanta lui, de data asta în văzul lumii. O mică plimbare la Paris ca să ne reîmprospătăm relaţia, iar el va avea grijă de mine. El chiar îşi imaginează că voi fi părtaşă la infidelitatea faţă de soţia lui?

Dacă ar fi ştiut toate astea înainte ca nemernicul să-şi ia tălpăşiţa, acum respectivul ar fi zăcut lat în parcare, plin de sânge.

—Mulţumesc mult pentru ajutor. Ştiu că nu este bine ce am făcut. Tu eşti cu Laurel.

Se fixară reciproc cu privirea, iar atmosfera vibra în jurul lor, purtând în ea aluzia primejdiei şi a unei propuneri interesante.

—Bine. Spune-ţi preţul.

—Îmi place plăcinta.

—Poftim?

—Plăcinta. Îmi place. Şi e vremea potrivită pentru plăcintă cu vişine, caldă. Oricum, trebuie să plec.

----

—Ce bine că te-am găsit.

De data asta, îl sperie. Se întoarse și o văzu pe Mac întreptându-se spre el. Preţ de o clipă, lumina o învălui, reflectându-i-se în păr. Îi oprise respiraţia, se gândi. Nu era corect.

—Ţi-am adus plăcinta. Reuşi să scoată o bucată şi o puse pe limbă. Avea gustul acela perfect, între acrişor şi dulce.

—E bună.

—Păi, atunci, începu ea, să ai o zi...

Nu reuşi să încheie, căci Carter o lipi dintr-odată de el, o făcu să se ridice în vârful degetelor şi se năpusti s-o sărute încât îi şterse de pe buze finalul propoziţiei. Ea apucă doar să se prindă de mijlocul lui pentru a-şi ţine echilibrul, deşi n-ar fi putut cădea nici dacă pământul ar fi fost zguduit de un cutremur, nu cu mâinile lui încleştate una în părul ei, alta pe spatele bluzei.
Căldură îi invadă corpul, prin braţe, în jos, până la picioare, ascuţită precum un fulger.
Nu se trase înapoi, nu se lasă blocată de şoc ori de nevoia de a protesta. El i-ar fi dat drumul dacă ar fi vrut asta. Dar se săturase să se prefacă neinteresată, ori să încerce asta. Ea îl provocase.
Când o eliberă, se clatină pentru o clipă. Ochii ei aprigi erau vii. Îşi frecă buzele uşor, ca şi când ar fi vrut să păstreze aroma sărutului, apoi îl întărâta din nou.

—Ce a fost asta? Îl întrebă.

—Am vrut să fie ideea mea acum, zise el. Îţi sunt dator cu o plăcintă? Îl surprinse cu un hohot de râs.

FlorăreasaWhere stories live. Discover now