2.BÖLÜM

83 14 3
                                    

(Medyadaki Eda,)

EDANIN AĞZINDAN,

Bugün yeni okuluma gideceğim ilk gündü,alışmıştım böyle okul değiştirmeye bu yüzden bende pek bir etki yapmıyordu.Derslerim iyiydi, zaten insanların düşündüklerini de umursamayan bir yapım vardı belki de o yüzden heyecanlanmıyordum. Alarm çaldığında uyandım gidip elimi yüzümü yıkadım,gardırobumun başında kıyafet ve şal seçmeye koyulurken annemin mutfaktan kahvaltı hazır diye bağırmasını duydum.Kahvaltının hazır olmadığına emin olduğum halde bir umut deyip aşağı indim. Tahmin ettiğim gibi kahvaltı hazır değil,hazırlanmayı bekliyordu buzdolabından kahvaltılıkları çıkartıp çayı koyduğumda annem geldi.
-Ee kızım adetin değildir ama ilk gün heyecanlı misin? - Annecim bilmiyor musun benim ne kadar mükemmel bir kız olduğumu heyecanlanması gereken birileri varsa onlardır dedim ve yine o kendini beğenmiş iç sesimi konuşturdum. Odama çıkıp mürdüm rengi bir elbiseyle vizon rengi bir şalı seçtim ve giyindim.çantamı aldıktan sonra da annemin yanaklarından sulu sulu öpüp kendimi dışarı attım. Okul dolmuşunu beklerken telefonumla oynamaya başladım.O sırada dolmuş geldi ve bindim.

Okulun önünde durduğunda dolmuş,az bir heyecan kırıntısı oldu sonuçta Özel sarıyer koleji normal imkanlarımızla burs kazanmadan böyle bir okulda okumam imkansızdı ama zeka her şeyi çözüyor.Burayı tam burslu kazandım umarım burada da şu bursluları ezmeye çalışma mantığı yoktur.Çünkü öyle bir şey yapmaya çalışanın bu yaptığına çok pişman olacağına eminim çünkü onun karşısındaa Eda ŞİRİN var. Soyadımdan ne kadar nefret ettiğimi söylememe gerek yoktur umarım.Tam böyle tartışmaya girecek oluyorsun kızım senin karşında kim var biliyor musun diyorsun evet Eda ŞİRİN diyo orda bir kahkaha kopuyor.

Ben bunları düşünürken okulun içine girdim.Sınıfımı öğrenmek için müdür yardımcısın odasını bulmaya çalışırken uzun boylu esmer yeşil gözlü bir çocuk yardımcı olayım istersen belli ki yenisin dedi.Çocuğu iyice süzdükten sonra iyi olur dedim.Biraz yürüdükten sonra bir kapı gösterip burası dedi kendisine teşekkür edip adının Serkan öğrendiğim çocuktan ayrılıp müdür yardımcısının odasına girdim hoşgeldin Eda şu listeden sınıfına bakabilirsin dedi.Listeye baktım ve ismimi N1 sınıfında buldum.Müdür yardımcısından sınıfın tarifini aldıktan hemen sonra sınıfımı kolayca buldum. Derse girmişlerdi kapıyı çalıpiçeri girdim.Hocaya yeni gelen öğrenci lduğumu söyleyip sınıfa göz gezdirdim.Esmer bir kızın yanı boştu oraya oturmayı düşünürken sınıfta gözümü gezdirmeye devam ediyordum, bir de ne göreyim Allah neler yaratıyor diyebileceğiniz tarzda çok yakışıklı biri iki saniye bakıp istemeyerek de olsa kendisinin de bana bakmasının üzerine kafamı başka yöne çevirdim.Yanı boş olan esmer kızın yanına oturdum.10 dk sonra zil çaldı ve yanımdaki kız

-Merhaba hoşgeldin ben Deniz, demesiyle ona döndüm

-Ben de Eda canım memnun oldum deyip elini sıktım.

-Barış a öyle nasıl baktın ya, deyip kıkırdadığında

-Yok canım o kim dediğide Barış ı gösterdi çaktırmadan ,benimkin, söylüyordu tabiki,

- O kim ben kim ona mı bakacağım ben dediğimde kız daha çok gülüp

-hı hı dedi. Sinir oldum ya şu herşeyi belli etmeme,

bakalım bu Barış beyle işimiz var gibi görünyor hayırlısı.





Mucize (Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin