2. Jongens hebben meidenradars

460 55 14
                                    

De woorden: 'scheetmeisje, ik vergeet je niet zo snel,' galmen nog na in mijn hoofd

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

De woorden: 'scheetmeisje, ik vergeet je niet zo snel,' galmen nog na in mijn hoofd. Ik ben weet dat hij mij niet met rust laat, voordat zijn geweten is gesust. En hij kent mijn broer.

Natuurlijk.

nog nooit aan gedacht, wat echt stom is. Ze zitten samen in het Football team. Ik ben wel eens wezen kijken bij mijn broer, die de ster is op het veld. Alleen ik had meer aandacht voor mijn popcorn en cola, dan voor de groep jongens. Sinds toen, vond ik het zo saai, dat ik nooit meer ben gaan kijken.

Ik stap vol in mijn gedachte, de verkeerde klas binnen en schrik me rot als ik mevrouw Snyder van Duits die opeens voor het bord staat. De junioren, kijken mij aan en beginnen zachtjes te lachen. Met een ruk draai ik me om en knal hijgend de deur dicht. Het zal me niks verbazen, als May mij hier een week lang mee confronteert.

Snel ga ik hijgend en al, naast Akimi zitten. 'Wow. Dat duurde lang,' sist ze en grinnikt. 'Kwam het er niet uit?' Ik zucht treurig.

'Mijn dag kan echt niet meer stuk,' fluister ik zo zachtjes mogelijk. Ze kijkt mij verbaasd aan met een vragende blik. 'Fuckert zat naast mij...' fluister ik met een hoge pieptoon en begin wild de gebaren. 'Nam hij een Shit?' fluistert ze giechelend en ze doet hard haar best om niet in lachen uit te barsten. Wild schud ik mijn hoofd. 'Nee,' zeg ik fluisterend.

'Daswood. Wat is er zo belangrijk dat je mijn les moet verstoren?' bromt meneer Oude Beer. Zijn armen rusten in zijn zij en zijn ogen zijn samen geknepen. Nou, heel veel meneer! 'Ik eh...' zeg ik zachtjes. 'Het spijt me, meneer Rowens. Ik zal niet meer je les storen,' zeg ik braaf en lach suikerzoet. Ik merk dat er nog een lichte rilling zit in mijn adem, van wat er is gebeurt met Elliot.

Na de les, lopen we zo snel mogelijk naar de aula voor een korte pauze. Akimi zit aan een tafeltje te lezen -het zal ook een keer niet- en alsof ze weet dat ik aankom, kijkt ze op en zwaait. We zwaaien terug en nemen voor haar neus op plaats. 'Zelena, Yasmeen moet écht wat vertellen,' zegt Akimi opgewonden. Ik zucht en leun met mijn hoofd op mijn hand. Ik draai mijn flesje water in de rondte. 'Elliot West was in het hokje naast mij, de liefde aan het bedrijven met een meisje. Ik liet een harde... wind en toen waren ze het hokje uit gevlucht,' piep ik voorzichtig. Akimi begint hard te lachen en Zelena kijkt mij droogjes aan. 'Stop, Akimi,' zeg ik lacherig. 'Hij kwam ook gelijk achter dat ik het zusje ben van Edgar.'

' Interessant,' zegt Zelena zuchtend. Ik schud mijn hoofd. 'Je weet dat ik niet zo'n type ben die graag in de spotlights staat.' Akimi knikt begrijpend en duwt haar bril verder op haar neus. Ze is half Amerikaans, half Koreaans. Ze is lang en ontzettend dun. Ik ben ook jaloers op haar lange, steile zwarte haren. Als de pauze bijna over is, loop ik de gang op en ga voor mijn kluisje staan. Elke keer moet ik het voorzichtig openen, anders valt allemaal papiertjes eruit.

En ja hoor. De helft van losse aantekenblaadjes, valt uit mijn kluis, plus allemaal eten. Eten. Het eerste basisbehoefte. Zuchtend pak ik alles van de grond en net als ik opsta, loopt een groep jongens langs. Mijn broer herken ik natuurlijk meteen, die vooraan de groep loopt met een rugbybal in zijn handen. Hij kijkt strak voor zich uit en zijn net zo hazelkleurige haren, deint op en neer op zijn hoofd. Naast hem loopt Elliot, die meteen door heeft dat ik aan het kijken ben. Het is alsof zulke bad boys een zender op hun hoofden hebben die piept als er een meisje kijkt. Naast Elliot loopt een meisje met bruin haar, die prachtige lange benen heeft, waar iedere giraf jaloers op kan worden. Haar haren golven over haar schouders en deinen bij elke stap omhoog. Elliot kijkt nonchalant uit zijn ogen en heeft een rugzak over zijn schouders gegooid. Zijn andere hand, rust in zijn spijkerbroek. Het meisje babbelt wat tegen hem en zegt wat tegen de drie andere jongens die achter Elliot aanlopen. Ik voel mijn knieën verslappen, als Elliot mij recht aankijkt. Mijn kin trilt langzaam en ik schuifel dichter tegen mijn kluisje aan en voel de punt van het ijzer, in mijn rug prikken. 'Scheetmeisje,' hoor ik hem in mijn gedachte galmen. Elliot tikt tegen de schouder aan van Edgar, die weer verward opkijkt. Ik hoor vage vlagen als: zusje, wc en scheten. Elliot draait zich om, met als Edgar. Snel draai ik me om en voel mijn hoofd knalrood worden. Ik hap naar adem in mijn kluisje hard in snuif lucht in van beschimmelde boterham. Shitepitjes. Mijn broer gaat mij thuis zo hard uitlachen wanneer ik thuis kom.

Na school, loop ik zo snel mogelijk naar de bus plaats toe en ik baal als ik zie als mijn bus vertrokken is. Mijn broer Edgar komt net de school uit gesloft en is druk bezig met typen op zijn mobiel. Ik moet kiezen: of met Edgar meereizen en aanhoren dat Elliot naast mij op de wc zat of een uur wachten op de bus. Ik kies voor de eerste optie. Vanaf een afstandje kijk ik toe hoe Edgar naar zijn auto toe loopt en doet al typend de autodeur open.

Snel ren ik naar hem toe en ga aan de andere kant van de bestuurders staan. 'Edgar?' Edgar kijkt op en lacht. 'Hé. Ga jij niet normaal met de bus?' vraagt hij en begint weer wild te typen. Ik schud heftig met mijn hoofd. 'Mag ik meeliften? Mijn bus is net vertrokken toen ik naar buiten liep.' Edgar knikt en lacht. 'Ja sure.' Als ik ben ingestapt en de deur dichtklap, wordt Edgar gebeld. Ik zie hem hard lachen en knikken. Opeens hoor ik een harde pliep en een vrouwelijke robotstem zegt: Bluetooth ingeschakeld. '... Ik heb haar hard genomen weetje. En vanavond ga ík hard. Ik neem vier flessen wodka mee, kom je ook?' Mijn mond zakt open en ik sla snel een hand voor mijn mond. Edgar heeft draadloos bellen in de auto. Waarschijnlijk heeft hij dat vergeten uit te schakelen. 'Hallo? Aarde aan Edgar?' vraagt de jongen. Ik kijk op het scherm en zie MITCH BITCH met koeienletters staan. 'Ik hang op. Verbinding doet het niet meer.' Na een paar seconde, hoor ik een paar piepjes.

'Hallo, Mitch?' hoor ik Edgar zeggen buiten de auto en hij haalt zijn schouders op. Zuchtend stapt hij in en gelukkig ziet hij niet mijn witte gezicht. 'Wie is Mitch?' zeg ik met open mond. Edgar vloekt en zucht diep. 'Je hebt het gehoord of niet? Stond dat stomme bluetooth ding weer aan?' Ik knik langzaam. Edgar zucht en start de motor. Scheurend rijdt hij zonder achteruit te kijken de parkeerplaats af en scheurt naar de weg. 'Ach. Ik heb een keer gehad dat mam in de auto zat, toen een vriend belde.' Hij zucht diep en wordt knalrood. 'Dat was vernederend.' Nu word ik wel nieuwsgierig. 'Waarvoor belde hij dan?'

'Het was Elliot. Hij vroeg of ik condooms wilde meenemen met aardbeiensmaak.' Ik schud langzaam mijn hoofd. 'Shit. Dat zal wel echt vernederend zijn geweest.' Hij knikt en zwijgt. Gelukkig begint hij niet over Elliot en de wc. 'Hé...' zegt Edgar en kijkt strak voor zich uit op de weg.

'Ik hoorde van Elliot dat je echt last heb van je stoelgang. Kan ik iets halen voor je bij de apotheek?' Oke, ik neem mijn woorden terug. 'Eh. Nee bedankt. Waarschijnlijk komt het door mams zelfgemaakte pruimenjam.' We zwijgen even. 'En zeg even tegen Elliot dat hij de volgende keer niet meer de bad boy moet uithangen, wil je?' Ik spuug de woorden Bad Boy uit alsof het een vies woord is. Edgars wenkbrauw vliegt in de lucht en kijkt mij vragend aan. Ik schud langzaam mijn hoofd. 'Laat maar.'

May is al thuis, net als Kile. Mijn moeder heeft water met mint voor ons klaargemaakt en zet net bio meergranenbiscuits in de oven en veegt de kruimels aan haar schort – 100% gemaakt van biologische katoen.- Ze slaat haar handen over elkaar en schudt langzaam haar hoofd als ze mij ziet binnenkomen. 'Ja ja, een week,' zeg ik zuchtend. Ze wijst nog een keer waarschuwend met haar vinger en knijpt haar ogen samen. 'Mam. Ik wil wel werken vanavond he?' Mijn moeder knikt tevreden en geeft een kus op May's hoofd die cruesli naar binnen zit te werken. 'Als je maar je huiswerk af hebt. May kijkt mij sluw aan en draait zich om. Ze opent haar mond, maar ik ben haar al voor. 'Mevrouw Snyder is aardig van Duits, is het niet?' Ik leg geniepig mijn armen in mijn zij en lacht zachtjes. 

____________________________________
A/N

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden...Comment en vote!!

Cover made by: Marevet 

Cover made by: Marevet 

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
The torture of CupidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu