6. Je durft niet, bangeschijtert

366 49 44
                                    

Dit soort groepjes, heb ik nog nooit gezien. Het is een waaghals groepje, waar ik totaal niet tussenpas. Ik kies dan liever voor het proberen leven. Maar dan weet ik zeker, dat ik de negentig jaar haal. Elliot begroet ze en stelt mij aan hun voor. Drie meisjes, die twee koppen groter zijn dan mij, kijken mij met opgetrokken wenkbrauwen aan. Ik voel me net een klein kind, die vraagt of ze nog snoepjes hebben voor mij. Ze dragen alle drie fluorescerende bikini's, zodat ze nog bruiner lijken. 'Oh. Is dat niet het zusje van Edgar Daswood?' vraagt de jongen naast een van de meiden. Elliot knikt en trekt zijn witte shirt uit. Het meisje met het blonde haren, kijkt naar hem en terug naar mij. Ik loop peinzend naar de reling en kijk naar beneden. De wind strijkt langs mijn wangen en waait mij bijna weg. Het is hoog. En ik heb hoogtevrees. Bedankt, Elliot – idioot.- 'Ben jij zijn nieuwe scharrel?' zegt ze zachtjes, maar gemeen. Ze knijpt haar ogen samen en kijkt mij neerbuigend aan. 'Nee,' zeg ik kort en kijk over mijn schouders naar Elliot. De zon schijnt op zijn gebruinde lichaam en door de ondergaande zon, lijkt zijn blonde haren bijna goud. Hij knipoogt naar mij en loopt naar de reling. 'Waarom kan je niet je ogen van hem afhouden dan?' vraagt het meisje en slaat haar armen over elkaar.

'Ik ben zijn Chaperonne,' zeg ik en kijk angstig als Elliot bovenop de reling staat. Haastig loop ik naar hem toe. 'Ga je echt springen!' zeg ik gillend. Elliot rolt zijn ogen en zweeft met zijn gespierde been in de lucht. 'Met liefde,' zegt hij met een valse grijns en knipoogt naar me. 'Huil je, als je mij begraaft, schatje?' De twee meiden duwen mij opzij en gaan naast Elliot staan. Ik hap naar adem en voel mijn hart in mijn keel bonken. Hij draait zich naar mij om en legt twee vingers tegen zijn hoofd. Hij salut mij en springt.

Ik ren naar de reling en kijk toe, hoe er een waterkolk ontstaat op de plek waar Elliot in het water is gevallen. De meiden kijken reikhalzend en zien er net zo gespannen uit als ik. Ik slaak een diepe zucht, als Elliot weer boven water komt. Godzijdank.

Iedereen begint te juichen en te joelen. Ik kan zijn arrogante blik vanaf meters beneden zien branden op mij. 'Kom dan Daswood!' roept hij zingend en lacht hard. Iedereen kijkt mijn kant op. Ik schud mijn hoofd en doe een stap weg van de reling.

De groep lopen naar een plek waar ze alcohol hebben verzameld en beginnen flessen te openen. Niemand kijkt naar mij – zij weten dat ik niet ga springen.- Elliot draait zich van mij weg. Shitepitjes. Dit ga ik maanden aanhoren; Daswood durfde niet. Ze is een bangeschijter. Met trillende vingers, doe ik mijn topje uit. Elliot draait zich om en zijn ogen worden groot. Ik voel de ogen van de groep op mijn branden. Ik neem een flinke hap adem en doe langzaam mijn broek uit. Ik voel me naakt in mijn BH en slipje. Ik schop mijn gympen uit en loop op blote voeten, naar de reling. Langzaam ga ik erop staan en kijk voorzichtig naar beneden. Het is hoog. De wind beukt tegen mijn tengere lichaam. Automatisch sla ik een arm om mijn lichaam heen en begin hevig te trillen. Adrenaline stoot hevig door mijn lichaam en mijn hart lijkt uit mijn borst te kloppen.

Ik spring.

'Nee!' hoor ik Elliot roepen.

Ik ga dood.

Ik voel de wind langs mijn lichaam suizen en na een paar seconde, voel ik het zwarte water om mijn lichaam een slaan. Ik hap onderwater naar adem. Overal zijn bubbeltjes om mij heen en het is pikkendonker. Ik blijf zakken naar beneden en een paniek sluipt door mijn lichaam heen. Het is zo freaking koud! Zuurstof!

Ik kom happend boven water en hoor de groep joelen. Ik heb het gedaan! O god, ik leef nog. Een grote glimlach komt op mijn lippen en ik begin te gillen. 'Sjeezus, Daswood! Ben je gek geworden,' roept Elliot en zwemt haastig naar mij toe. Mijn tanden beginnen hevig te klapperen. 'J-ij zij dat ik moest s-springen,' zeg ik.

The torture of CupidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu