8. Daswiet heeft stro op haar gezicht geplakt

361 51 15
                                    

Met een kommetje met geitenmelk en Kellogs, zit ik op de bank

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Met een kommetje met geitenmelk en Kellogs, zit ik op de bank. Mijn moeder is nog steeds boos op mij en heeft nog geen woord tegen mij gezegd. Mijn vader moest lachen toen hij hoorde wat ik had uitgespookt. Hij begon een heel verhaal te vertellen over vroeger over mijn moeder. Ze rookte wiet en was bijna elke avond stoned, samen met mijn vader. Ze gingen feesten als echt hippies en gingen standaard elke avond bomen knuffelen. Ook naakt zwemmen en slapen in de open lucht. 'Margreta,' had hij lachend gezegd. 'Laat Yasmeen! Zij ís geeneens dronken dus waar maak je je druk over?' Mijn moeder had gemompeld dat ik geen huisarrest meer had, maar dat ik wel op de proef werd gezet en niet later dan tien uur thuis mocht zijn. Edgar is vroeg in de ochtend vertrokken om naar training te gaan. Hij was gisteravond door de nooduitgang ontsnapt, die geluksvogel.

In één dag heb ik dingen gedaan, dat ik nooit meer ga doen in mijn leven. May komt naast mij zitten en vouwt haar armen over elkaar. 'Ik weet wat jij hebt uitgespookt, gistermiddag samen met Elliot,' zegt ze koeltjes. 'Ik ga het tegen mama zeggen.' Ik rol met mijn ogen en leg het pakje op het mahonie houten tafeltjes. 'Wat kan het mij nog schelen?' zeg ik. 'Ik mag toch niet meer verder dan een straal van tien meter. Maar hé, ga je gang.' Ik stap op en draai me vervolgens om. 'Hoe weet je dat trouwens?' fluister ik. May haalt haar schouders op. 'Bella heeft een zus Lily en die heeft je samen gezien met hem.' Ze peutert wat aan haar pyjama.

'Ze vertelde dat je van de brug sprong om indruk te maken op Elliot.' Ik rol met mijn ogen en loop naar boven om mij om te kleden.

Zelena staat toeterend voor de voordeur en doet de autodeur open als ik naar haar toe kom gelopen. 'Hé! Is dat niet dat shirtje uit Afrika die je moeder heeft meegenomen?' Ik kijk naar het satijnen shirtje; er zitten allerlei gekleurde printjes op. 'Je weet dat, dat shirtje een beetje... too much is?' zegt Zelena voorzichtig en trapt hard haar gas in. De auto schiet naar voren en snel doe ik mijn gordel om. 'Nee?' zeg ik en pluk wat aan mijn shirtje. Groen en oranje kunnen wel samen, toch? 'Vandaar lachte May mij uit vanochtend,' zucht ik. 'Heb je, je verslag over het broeikaseffect al af?'

Zelena schrikt en trapt hard op de rem. 'O nee!' zegt ze. Achter ons begint hard een auto te toeteren. Zelena neemt weer gas, maar rustig is ze niet. Ik rol met mijn ogen. 'Mag ik...'

'Nee, je mag het niet kopiëren. Je weet dat mevrouw Jackons dat zo door heeft, idioot!' bars ik en wrijf vermoeid door mijn nek. Altijd hetzelfde met Zelena. 'Koop een agenda. Super handige dingen voor mensen die hoofden hebben als vergieten,' zeg ik en zucht hoofdschuddend.

'Daar!' Ik wijs naar een lege parkeerplaats, precies voor de ingang van de school. Zelena neemt gas en net als ze haar Toyota in een parkeerplaats wil draaien, neemt een grote Mercedes haar plek in. Zelena begint hard te toeteren en steekt haar hoofd uit het raam. 'Hé! Patser!' gilt ze kwaad en steekt haar middelvinger op. Elliot stapt rustig uit. Ik schaam me dood. Zelena stapt uit en loopt woest naar hem toe. Elliot kijkt verveelt op zijn horloge en zucht als Zelena op hem af komt gestierd. 'Ik was hier eerder dan jou, jongeman,' zegt ze. Elliot rolt met zijn ogen en doet alsof ze lucht is. Hij doet zijn auto op slot en loopt naar de trap toe. Het meisje die ik gister had gezien bij de brug, slaat haar arm om zijn nek. Ze zet haar prachtige Va Va Voom lichaam in de strijd met haar gevormde heupen en mooie borsten. Ik heb twee gevormde muggenbulten.

The torture of CupidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu