5. Laten-we-nog-net-niet-dood-gaan-feest

400 52 15
                                    

Mijn moeder was niet bepaald blij dat ik zo vroeg thuis was, maar begreep het ook wel

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Mijn moeder was niet bepaald blij dat ik zo vroeg thuis was, maar begreep het ook wel. Ik vertel als smoesje dat we met de klas op excursie gingen en dat ik recht in een koeienvlaai ben gevallen. Mijn vuile kleren heeft ze in een emmertje gedaan en ik ben meteen onder de douche gesprongen. Na tien keer schrobben, heb ik eindelijk het gevoel dat de geur zo goed als het kan weg is. Ik bel Clairie op en vertel wat er is gebeurt. Ze heeft moeite om haar lach in te houden.

'Hé. Zie ik je vanavond bij het strandfeest? Akimi en Zelena gaat ook mee. We pikken je rond kwart over acht op.' Clairie gaat akkoord.

'Heb je al wat geregeld met je verzekering?' vraag ik.

'Mijn vader is ermee bezig,' zegt Clairie. 'Dus voorlopig ben ik bang dat jij mij moet opikken met de auto.'

Ik zucht. 'Je weet dat ik niet kan autorijden?' zeg ik.

'Je broer heeft je leren autorijden. En die paar meters naar werk.... Geen politie die je tegen komt hoor,' zegt ze uitdagend.

'Ik zie je vanavond,' zeg ik snel en druk haar weg.

***

Tegen drieën, komt Kile binnengestormd net als May. May is druk bezig met typen op haar mobiel en is zachtjes aan het lachen. 'Ik kreeg deze foto van een vriendin doorgestuurd,' zegt ze lachend. Geschrokken kijk ik naar de verschrikkelijke foto van mij. Iemand heeft precies een actieshot gemaakt; mijn armen zitten in de lucht met rondvliegende papieren om mij heen. De koeienvlaai zweeft door de lucht en de eerste paar druppels zijn al op mijn kleren beland. Mijn mond staat in een "O" vorm en ik zie eruit alsof ik naar achterval. 'Prachtig toch?' zegt May geniepig. 'En je hebt Elliot goed gepakt.' Ze knipoogt en loopt naar de keuken om wat te snaaien. Wat ik nu echt nodig heb, is yoga.

Mijn moeder heeft haar eigen bedrijfje, waar ze les geeft. De oude schuur achter ons huis, is omgebouwd in een yoga ruimte waar je kan ontspannen. Ik loop naar het schuurtje en loop naar de donkerste hoek en ga er zitten. Ik doe wat muziek aan en probeer zo goed mogelijk te ontspannen. Ik zucht en ga op mijn rug liggen. Mijn moeder heeft een sterrenhemel geschilderd op het plafond, waar ik uren naar kan staren. Mijn handen leg ik plat op mijn buik en kijk ernaar. 'Hé, mag ik even storen?' hoor ik mijn broer Edgar zeggen. Ik knik en Edgar doet de lamp aan. Ik ga in een yoga positie zitten met mijn benen over elkaar. 'Dus,' zucht hij. Ik kijk hem afwachtend aan.

'Elliot kan soms echt een klootzak zijn,' mompelt hij en komt naast mij zitten. Ik knik en snuif hard. 'Dat heb ik wel gemerkt,' zeg ik koeltjes. 'En jij bent zijn vriend. Waarom liet jij het toe?' fluister ik. Edgar zat sowieso in het complot. 'Ik wist niet dat hij dit van plan was,' zegt hij zachtjes. Ja ja... 'Hij heeft spijt. Hij wilt zijn excuses aan je bieden.' Mijn mond zakt open en snel kijk ik naar de deur. De god van de zon staat nonchalant tegen de deur aangeleund met zijn armen over elkaar heen gevouwen. Zijn spieren lijken wel uit zijn zwarte shirt te springen en volgens mij komen ze net terug van sport, want zijn blonde haren zijn in de war. 'Het spijt me,' zegt Elliot en strompelt naar mij toe en zakt door zijn hurken heen. 'Ik hoor niet zulke meisjes zoals jou te plagen.' Edgar staat langzaam op en loopt de ruimte uit. Ik wil hem achterna roepen dat hij mij niet alleen moet laten, maar ik ben te afgeleid door de woorden van Elliot. 'Pardon? Met welke soort meisjes?' zeg ik koeltjes. Elliot begint te lachen en schudt langzaam zijn hoofd. 'Je weet niet waarover ik praat?' zegt hij met opgetrokken wenkbrauwen. Ik schud langzaam mijn hoofd. 'Je mag dan wel de broer zijn van de beste footballer van het team, maar jij bent..' Hij zwijgt.

'Je moet wat specifieker zijn,' zeg ik uitlegend en kijk hem vragend aan. Elliot zucht vermoeid en veegt met zijn hand door zijn haren. 'Huiswerk maken, proper leven als een non, schaakt met vriendinnen en vroeg naar bed,' zegt hij langzaam. Mijn mond valt open en ik sla mijn armen over elkaar. Damn, hij raakt mij wel, omdat het zo klopt. 'Sorry?'

Elliot legt zijn hand op zijn mond om zijn lach in te houden. 'Ben jij altijd zo'n klojo?' sis ik boos en bal mijn vuisten. 'Meestal wel,' zegt hij zwoel. 'Ik zeg alleen hoe het is, Stinkdiertje. Ik haal diep adem en knijp mijn ogen samen. Mijn mond trilt helemaal, omdat ik me ontzettend moet inhouden om niet in huilen uit te barsten. 'Ik schaak niet, ben geen non en ik leef helemaal niet proper,' zeg ik zo cool mogelijk en kijk hem ijzig aan. 'Jij kent mij duidelijk totaal niet.'

Elliot begint hard te lachen en klapt hard op mijn been. Het begint verschrikkelijk te branden, maar ik geef geen kick. 'Je weet geen klote over mij,' fluister ik zachtjes.

'Ik geloof je niet, sjeezus Yasmeen,' zegt hij spottend.

'Prima,' zeg ik en gooi mijn neus arrogant in de lucht en zie dat Elliot aanstalten maakt om te vertrekken. 'Noem dan één ding, wat je wild maakt, als je eraan denkt en ik nooit heb gedaan? Hou eens op met dat stomme gelach, ik ben serieus!' Elliot lacht gemeen.

'Het vrouwelijke lichaam,' zegt hij uitdagend. Ik spring op en duw mijn vinger in zijn borst.

'Dat bedoel ik niet, sukkel,' zeg ik en spuug spetters vliegen uit mijn mond en snel veeg ik mijn mond af. 'Oke oke,' zegt hij. 'Kom nu mee met mij. Als je echt zo'n waaghals bent zoals je zegt dat je bent, respecteer ik dat.' Voordat hij vertrekt grijp ik zijn arm beet en trek eraan.

'Wat ben je dan van plan met mij?' zeg ik. Elliot begint hard te lachen en grijpt mijn kin beet en geeft er een tikje aan. 'kleintje, wees maar niet zo bang,' zegt hij. 'Wat het is, is nog een verrassing. En Sjeezus Yasmeen, kweek wat meer ass. Het is zo plat als een surfplank.' Hij duwt de deur openen kijkt mij uitdagend aan. Ik ben er zo geweest. Ik ben echt een bange scheiterd en pis bij elk dingetje waarvan ik bang ben –hoogte, spinnen en Elliot- in mijn broek. Ook ben ik echt een huilebalk en snel emotioneel. Maar nu, ben ik alleen maar kwaad en kan niet wachten om deze weddenschap aan te gaan.

'Waar wacht je nog op?' zegt hij spottend. Ik haal diep adem en glip langs hem heen de schuur uit. Elliot loopt langs het huis en stopt voor een crossbrommer. Elliot geeft mij een helm en zwaait zijn benen over de motor heen. Ik sta weifelend op de stoep met een helm in mijn hand. Elliot zucht vermoeid en wrijft met zijn vingers door zijn ogen. Snel doe ik de helm op en zwaai mijn benen over de brommer heen. Elliot neemt gas en met een hoop herrie, schiet het ding naar voren. Automatisch sla ik mijn handen rondom zijn borst. Mijn hart schiet in mijn keel en voel het hevig bonken. Weet je niet hoeveel mensen zijn overleden met een crossbrommer?

De wind strijkt over mijn rug heen en het voelt alsof ik vrij ben. Kleine vlinders fladderen in mijn buik en ik voel de adrenaline door mijn aderen stromen. De zon is onder aan het gaan, waardoor er een prachtige gloed van rood en oranje in de lucht hangt. Elliot verstart even als ik steviger mijn armen om zijn middel druk. Hij neemt gas en schiet naar voren. Er is geen enkele weggebruiker op de weg, behalve wij. Een geur van zee en frisse lucht, strijkt langs mijn neus en ik inhaleer diep. Ik ruik de parfum die in de shirt van Elliot hangt. 'Wat gaan we nou doen?' gil ik. Elliot blijft zwijgend doorrijden. 'Vrijheid,' schreeuwt hij.

Hij slaat een weg op richting een brug die al jaren afgesloten is. Hij doet zijn crossbrommer uit en wacht totdat ik ben afgestapt. Ik doe mijn helm af en geef hem aan Elliot. Hij doet het om de stuur en legt zijn brommer tegen de brug aan. In de verte zie ik een groepje bij de brug staan. Ze gillen en roepen naar elkaar. Een jongen staat op het randje van de brug en staat op het punt om te springen. Geschrokken sla ik mijn hand voor mijn mond. Als hij verkeerd springt, is hij dood. De jongen springt en ik slaak een zacht gilletje. Mijn ogen sperren open. Elliot begint zachtjes te lachen en legt een hand op mijn schouder. 'Alles goed? Je ziet witjes,' grijnst hij en loopt naar het groepje toe. Ik tril op mijn benen en mijn voeten voelen als lood als ik achter Elliot aanloop. Wilt hij hiervan af springen? Is hij helemaal gek geworden! Iedereen klapt en roept als de jongen in het water is gesprongen. Snel ren ik naar de reling en zie de jongen – niet dood gelukkig- met zijn armen in de lucht. Dit is een soort laten- we- nog- net- niet- dood- gaan- feest.
_____________________________
A/N
Ik ben benieuwd dat jullie ervan vinden lezers! Laat een comment achter en vote❤

The torture of CupidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu