BEŞİNCİ BÖLÜM

26.4K 1.9K 73
                                    


İyi akşamlar ve iyi hafta sonları kitap dostlarım. Tahmin ettiğimden çok daha fazla bir zaman sonra Kaşıbeyaz'ın yeni bölümleriyle karşınızdayım. Elimde olmayan bu ara için hepinizden özür dilerim. Umarım görüşemediğimiz bu sürede hikayemizi unutmadınız. Kaşıbeyaz'ın heyecanlı bölümleri yaklaşıyor. İlk olarak size Akın'ın yaşadıklarını anlatan kısa bir bölüm atacağım, ardından ana bölüm gelecek. Bunu dört beş bölümde bir, bir kaç kısa sayfa olarak yapmayı düşünüyorum. İnşallah beğenirsiniz. Hepinizi özlemle kucaklıyor ve öpüyorum. Sevgiyle kalın.


Akın, önündeki bölünmüş ekranda, mekanın her yerini en ücra noktaya kadar gösteren kameralardan, ana giriştekine zoom yaptı. Tüm dikkatini görüntüye vermişti. Dün gece dikkatini çeken esmer güzeli kapıdan giriyordu. Onu daha önce etrafta görmemişti. Çok nadir olarak salona çıksa da, ekrandan her şeyi izlerdi. Elbette bunu onun yerine yapan bir düzine adamı vardı; ama nedense babasının sağlığı zamanından beri, her boş vaktinde, detayları kendi incelemeyi severdi. Makine oyunları hariç, masa oyunlarının zaten müdavimleri vardı. Akın'da onları ismen tanırdı. Ara sıra gelen oyuncuları da, simaen bilirdi. Bu genç kadını düne kadar görmemişti.

İkinci kez kapıdan giriyor olmasını ilginç kılan, sadece bir yabancı oluşu değildi. Dün çarpıştıklarında elinde tuttuğu chipler, boyundan büyük miktardaydı. Oldukça yüklü bir meblağdı. Elbette daha önce burada güzel paralar kazanan kadınlar olmuştu; ama bu kadar genç yaşta değil.

Odasına dönüp incelediğinde, daha da şaşırtıcı bir durumla karşılaşmıştı. Kadın kağıt sayıyordu. Geriye dönüp görüntüleri bir kez daha izlediğinde, iyice emin oldu.

Şimdi genç kadının ana kapıdan giriyor oluşu daha da ilgi çekiciydi. Çünkü kağıt sayanlar, fark edilmemek için aynı mekana gelmezlerdi. Hele de iki gece üst üste!

Odaya girdiği fark edilmeyen Tahir, nadiren dalgın olan Akın'ın neye baktığını görebilmek için ekrana doğru eğildi.

"Dün akşamki kız değil mi bu?"

"Ta kendisi!"

"Kağıt sayıyor."

"Farkındayım."

"Hiçbir şey yapmayacak mısın?"

"İki gece üst üste gelme cesareti ilgimi çekti. Ne yapacağını görmek istiyorum."

Tahir başını sallayarak odadan çıkarken;

"İyi madem, ben de yakın takipteyim"dedi.

Akın, onun arkasından gülümsedi. Tahir bir iş için takipteyim dediyse, ötesini aramazdı. Annesinden sonra, Tahir, ona babasından kalan yegane armağandı. Kendisini bildiği günden beri, babasının sağ koluydu. Onun ölümünden sonra da, Akın'ı yalnız bırakmamıştı. Bu camiada, sırtını dönebileceğin insan çok nadirdi. Tahirse bunların en değerlisi!

Nevzat'ın odaya girmesi ve ilgilenmesi gereken acil bir durum olduğunu söylemesiyle, düşüncelerinden sıyrılan Akın, masadan kalkıp, hızla gecenin kalbine doğru ilerledi.

Bir saat kadar sonra geri döndüğünde, Tahir'i siyah deri koltukta otururken buldu. Elindeki çeki, Akın'a doğru uzatıyordu.

"Nedir bu?"

"Senin zarif hanımefendinin şu ana kadar kazandığı!"

Genç adam, çekin üzerinde yazan rakamı görünce, ıslıkla karşılık verdi.

"Bu kadarını beklemiyordum."

"Hala para kaybetmek istediğine emin misin?"

"Şu an ilgilenmem gereken bir şey var, bunu biraz sonra konuşsak olur mu?"

Tahir onu ikiletmeden kapıdan çıkıyordu ki;

" Ya da bir saniye! Fikrimi değiştirdim; çeki kendim götüreceğim, zarfa koydur lütfen!"

Akın, onun oynadığı masaya doğru panter adımlarıyla yaklaştı ve oyunculara selam verdi. Kadın başını kaldırıp bakmamıştı. Bu alışık olduğu bir şey değildi. Bir adım daha atıp ona hitaben konuştuğundaysa, başını çevirip adama baktı. İnanılmaz güzellikte iri kahverengi gözleri vardı. Zarfı uzatıp, masadakilerle birkaç kelime sohbet ettikten sonra, eline tutuşturulan birkaç kağıda baktı. Biraz gereksizce ziyaretini uzatmışken, arkasından yaklaşan Tahir'in, Salih'in gelişini haber vermesiyle, masaya olan tüm ilgisini kaybetti. İyi geceler dileyip oradan ayrıldı. Ne de olsa Salih, her şeyden önemliydi. Ayrıca Tahir, kadınla ilgileneceğini söylemişti.

Yine de, iri gözlü esmerin, uzun süredir gördüğü en güzel kadın olduğunu düşünmekten kendini alamadı.

                                                                            ***

KAŞIBEYAZ (RAFLARDA)Where stories live. Discover now