proloog

2.2K 64 37
                                    

Hooi! Nog een verhaal ja. Ik weet niet of er veel PJ fans hier op de Nederlandse Wattpad zijn maarja. Dit is het verhaal van Atalanta, dochter van Artemis. Ik heb Percy Jackson and the Olympians al gelezen maar nog niet de Lost Hero serie. Ik hoop in ieder geval dat dit net zo'n succes wordt als Hogwarts Lost Secret maar dat zal wel niet omdat HP natuurlijk veel beroemder is. Nou ja ik zal ophouden met praten (of schrijven) want hier is mijn Percy Jackson fanfic: The Hunter's Daughter. 

proloog

Ik had er nooit mogen zijn. En nee, ik had geen minderwaardigheid complex of zoiets soortgelijks. Ik had er gewoon nooit mogen zijn. Ik was wat je kan noemen ‘een ongelukje’ of ‘een misverstaand’. Maar het meeste van alles: Een schandaal. Misschien het grootste schandaal sinds Ares en Aphrodite samen ontdekt werden… En geloof me, dat was een enorm schandaal.

Het is een nogal lang verhaal hoe dit alles zo komt. Lang en saai naar mijn idee maar ik zal het maar vertellen. Je hebt de godin Artemis die plechtig gezworen had om voor eeuwig maagd te blijven. Dan heb je de knappe jager Orion met zijn goudblonde haar en gespierde armen. Oftewel: Dat gaat mis. En dat ging het ook. Laat ik nou net het levende bewijs daar voor zijn.

Misschien heb je wel eens gehoord van die plaatsjes waar de tijd stil staat. Ik ben opgegroeid op zo’n plaats en dan vraag je je af: Hoe kan je ergens opgroeien waar de tijd stil staat? De tijd staat niet helemaal stil waar ik vandaan kom. Hij verloopt alleen heel erg traag wat tot gevolg heeft dat ik er bijna drie millennia over heb gedaan om op te groeien.

Zo kwam het dus dat ik tot mijn dertiende op mijn eigen eiland gevangen zat. Het idee was geweest om me net zo lang op dit eiland op te sluiten totdat ik vergeten zou zijn door de goden. Ik zou oud worden en dood gaan en zo en nooit zou iemand erachter komen wie ik écht was. Ik kan je nu al vertellen dat dat plan is mislukt…

Ik ben Atalanta dochter van Artemis en ik zou geen halfgod zijn geweest zonder heel wat opschudding te veroorzaken. 

The Hunter's Daughter 1Where stories live. Discover now