a Princess story : Married off

10.3K 222 12
                                    

Feline is een prinses. Ze heeft een rustig leventje', totdat haar ouders besluiten dat ze moet trouwen met de enige echte prins van Engeland. Ze kent hem nauwelijks of ja alleen van de verhalen en dat zijn geen goede verhalen.

Maar dan hoort ze dat ze ook nog moet strijden voor de Prins op het bal, Zal het haar lukken?

----------

HOOFDSTUK 1

Dans door de kamer met mijn broertjes en zusjes achter mij aan , we lachen net als altijd. Wat houd ik toch van die kleine deugnieten, Heb 2 broertjes en 4 zusjes. en ben ook nog eens de oudste uit dit nest van 7 kinderen. word dit weekend 16 jaar en volgens mijn vader en moeder word het een heel leuk en spannend jaar. Maar heb nog steeds geen idee waarom. We wonen in het kasteel in Frankrijk en ja mijn ouders zijn de koning en koningin van Frankrijk. Jammer genoeg voor mij. uhem sarcasme word ik geen Koningin want het is nou eenmaal zo de eerst geboren zoon word de koning in dit geval mijn broertje van 15. ookwel mijn tweeling broer maar ik was als eerste op de wereld oke 2 minuten dan maar ik noem hem gewoon mijn broertje. Heb hem ookal heel lang niet meer gezien want hij moet zo nodig door een man opgevoed worden. Die regels ook allemaal. ''Feline waar is moeder?'' vraagt mijn Linne, zij is 5 jaar en een van de kleinste , ik til haar op ''Ze is vast bij onze vader'' '' Feline ,Waar is vader'' nu is het mijn broertje die dat vraagt. nu buk ik en kom ongeveer op dezelfde hoogte als mijn broertje die will heet. ''Aan het werk'' nu kijken ze me beteuterd aan. ''Ze komen vanavond'' probeer ik ze gerust te stellen. ''Ze komen altijd dat weten jullie toch?'' nu knikken alle hoofdjes. Daarna rennen ze weer weg behalve Kate ''Kan ik met je praten'' ze duwt me haar kamer in en gaat dan op haar bed zitten ''Kom zitten'' en dat doe ik. naast haar zitten geen idee waarom. ookal hebben ik en Kate het er wel vaak over hoe het is om te trouwen. En te houden van iemand net als onze vader en moeder. ''Kate wat is er?'' ze kijkt me aan met een blik die ik niet ken bij haar ''Ik heb vader en moeder horen praten..'' ''Kate heb je ze afgeluisterd'' snel geeft ze antwoord ''Nee ik hoorde ze praten over dat..uhh..dat je'''Het heeft dus met mij te maken ''Wat is er met mij?'' ''Je gaat trouwen'' fluistert ze ''Wat met wie?'' Wat en waarom vertellen ze mij hier niks over ''Kate?'' ''Dat weet ik niet'' ze kijkt me aan en dan zie ik die blik weer jaloezie is het. Waarom jaloers zijn terwijl ik toch niet mag kiezen met wie ik trouw waarom moeten andere mensen dat beslissen. Mijn droom is trouwen met iemand die van me houd en om me geeft. ''Kate'' troost ik haar wil niet dat we dalijk ruzie krijgen ''ik weet zeker als moeder en vader dit voor mij regelen zijn ze ook al bezig met de jouwe want ja je bent een jaar jonger dan mij'' meteen krijgt ze een kleine glimlach op haar gezicht. "Dankje" zegt ze dan uiteindelijk ze geeft me een onverwachte knuffel. "Maar niet zeggen dat je het van mij hebt gehoort van de bruiloft" mompelt ze "Nee ik ga wel verrast reageren als ze het zeggen"

En zelf verwachtte ik deze dag wel iets over een bruiloft. maar nee er werd niks gezegt vooral niet bij het eten ,ze deden ook net alsof ze het niet gehoort hadden. Kate keek me een paar keer aan en ik rol met mij ogen "Jongedame niet met je ogen rollen voor de laatste keer" mijn moeder kijkt me streng aan "Je zal wel beleefd moeten zijn als.." ze kijkt mijn vader aan en hij knikt mijn moeder zucht een keer en begint dan met praten "Feline we willen je graag spreken zometeen" ik knik een keer en eet mijn eten verder op.

"Feline kom je" mijn moeder haakt haar arm in de mijne, mijn vader loopt voorop we gaan vast naar mijn kamer. "Zo we hebben een nieuwtje" mijn moeder klapt in haar handen en nu weet ik ook echt niet wat er gaat komen. kom er alleen ook achter met wie. "We hebben een man voor je" "Oh wie dan?" zeg ik nep verrast "Prins Evan van Engeland" zegt mijn vader trots. Van hem heb ik gehoort, Niet hij niet hij "Oke" "Je gaat hem leuk vinden hij is knap en word ook nog eens koning" En ik was er zo blij mee dat ik geen koningin werd nu gebeurt dat dus wel. Als ik met hem trouw dan. "En hij komt op jou 16 jaar bal" moet hem dus leren kennen."Oke dankje" maak een buiging en ga dan mijn kamer uit. "Feline wacht" schreeuwt mijn moeder. "Moeder wat is er?" "We verwachten je vanavond, We hebben niet meer zoveel tijd want morgen is het bal al" "Oke moeder" maak nog een buiging en loop weg.

"En?" Kate komt op me af gelopen "Wie is het?" "Ja hoe kan ik het zeggen dat ik met de prins van Engeland ga trouwen" Kate begint in een keer te gillen "Ssst" "nee dat meen je niet" "uhh jawel" ze haakt haar arm door de mijne en zo praten we nog even totdat ik naar de kamer ga waar ze mij verwachten. "Hallo" de naaisters buigen voor mij "Hoogheid" "Nee noem me Feline" ik geef ze een vriendelijke glimlach. "we hebben een jurk voor u" ze gaan aan de kant en zie die jurk staan. Hij is lichtroze, En ja dat is mijn lievelingskleur. "Wat vind u?" een van de werksters kijkt me nerveus aan "Hij is prachtig" ze zuchten opgelucht. daarna doen ze de jurk bij me aan. Door de lichte kleur lijkt het net alsof ik wat bruiner ben ookal ben ik al een beetje getint. Mijn groene ogen springen er nu ook helemaal uit. "Wauw Prinses u ziet er mooi uit nu moet de prins wel voor u vallen" ik knik als bedankje. "Maar zal ik voor de prins vallen" ik kijk in de spiegel en mijn moeder staat achter me aan te kijken "Natuurlijk ga je van de prins houden, en kijk jou nou" mijn moeder geeft me een knuffel "dankje moeder" "je word als maar knapper en knapper" ze pakt mijn haren vast en steekt het op. Het bal gaat leuk worden beloofd ze me.

"Zal ik je vertellen hoe ik hier terecht ben gekomen, want eigenlijk ben ik niet echt van adel wist je dat" ik kijk haar aan want ja dat wist niemand van mijn broertjes en zusjes zelfs ik niet "ja graag" daarna gaan we op de stoel zitten. en begint ze met vertellen.

*flashback

Nicole een meisje die in het dorp woont. "Moeder wat doet u allemaal" ze is netjes opgevoed door een bakker en zijn vrouw. "Kindje we moeten vluchten" "maar moeder waarom?" vraagt ze maar haar moeder geeft geen antwoord ze blijft spullen inpakken.

En ja zo zijn ze op de vlucht gegaan. Jaren lang van stad na stad. totdat haar ouders gepakt werden en vermoord . Nicole ging alleen op pad met haar zusje Kira . Ze gingen samen eten halen maar iemand met een paard stopte voor hen. ''Wat doen jullie hier om deze tijd'' Kira keek nicole angstig aan. want ze wisten niet waarom ze om dit tijdstip niet hier mogen komen ''Eten halen'' ''Nee dat mag niet'' pas als ze de man aankijken zien ze dat het een bewaker is. ''Kira rennen'' roept ze naar haar zusje maar ze worden al vast gehouden door andere bewakers. Ze wilden de meisjes mee nemen maar dan hoorde ze een stem ''STOP laat ze los'' alle bewakers deden wat de jongeman zei. Nu kwam de jongen naar de meisjes lopen. Hij liep een rondje om Nicole en hij pakte haar hand ''Wil je mijn vrouw worden'' vroeg hij toen. De bewakers maakte een geschokt geluid ''Maar Prins ze is arm'' ''maakt me niks uit''' Nicole voelde zich vereerd en zei ja.

''Dat is zo lief en toen werden jullie verliefd toch?'' Mijn moeder knikt. ''Nu moet je slapen morgen is een lange dag'' ''Oke moeder'' snel ga ik naar mijn kamer en schrijf nog wat op in mijn dagboek.

Lief dagboek

Morgen is het zover mijn 16e verjaardag, en het bal. Ontmoet dan ook mijn verloofde Prins Evan. Hoop dat hij niet zoals de verhalen die ik hoor van de bediendes. Maar ga nu maar eens slapen anders kan ik morgen niet goed functioneren. en dat is heel slecht vooral omdat ik de oudste ben. Hopelijk zie ik mijn tweeling broer dan ook. Weet niet eens hoe hij heet.

Een gaap zorgt ervoor dat ik weet dat het tijd is om te gaan slapen. snel doe ik het slot om mijn dagboek en leg de sleutel onder mijn kast. en mijn dagboek leg ik onder mijn bed. Morgen word het zeker een spannende dag.

a Princess story : From princess to ...Where stories live. Discover now