Hoofdstuk 9 (Pov Willem)

2.7K 149 6
                                    

Daar staat ze, en ze kijkt naar voor, ik hoor dat ze mijn naam roepen maar reageer niet, ben nou eenmaal gevlucht om Feline te zien. Pak haar dan ook van achter vast en doe mijn hand op haar mond zodat ze niet teveel geluid kan maken. Daarna fluister ik in haar oor "sst kom" sleep haar nog een beetje naar achter "sorry die mensen moest ik even ontlopen daarom roepen ze me" als ik haar los laat, kijkt ze me met een hele schattige uitdrukking aan "hey" zegt ze zachtjes. "Je ziet er goed uit" voel me warm worden van deze woorden die uit haar mond komen. Wat doet ze met me. "Je ziet er ook goed uit, anders maar goed" zeg ik. En dat is waar ze ziet er anders uit, ze heeft voor het eerst geen jurk aan maar gewoon kleren. Een broek en shirt. Dan bedenk ik me iets, iets wat ik deze ochtend heb opgepikt ''Heb gehoort dat je binnenkort gaat trouwen'' probeer het zo normaal mogelijk te zeggen, en heb geen idee of het gelukt is want Feline kijkt me onderzoekend aan, maar dat veranderd weer in verwarring. "iedereen heeft het over de bruiloft terwijl ze niet weten met wie je gaat trouwen'' leg ik uit. ''Oh'' is dat het enige wat ze kan zeggen "Weet je al wie het is?" ze begint te lachen zodra ze me dit hoort zeggen. ''Nee'' haar ogen lichten op, ze ziet er gelukkig uit. ''zal vast wel iemand rijks zijn of belangrijks" "Mag zelf kiezen met wie ik ga trouwen" Verbaasd kijk ik haar aan, hoe wil ze zelf kiezen misschien wel.. nee. "Weetje al wie je gaat kiezen?" kijk naar de struik alsof  die  heel interresant zijn, wil niet dat ze ziet hoe ik me hierover voel."Weet niet wacht meer op de ware eigenlijk, hoezo?" Schud langzaam mijn hoofd en een vraag komt er in mijn hoofd op zonder erbij na te denken vraag ik ''Hoe oud ben jij eigenlijk?''  "16 jaar'' lach naar haar  "en jij?" "Omdat je het wilt weten 18 over minder dan 2 weken 19'' Wil nog zoveel tijd met haar voordat ze gaat trouwen waarom niet vragen of ze iets wil doen. "Zullen we morgen ook iets doen" "ja" ze zegt het nogal snel daarvan moet ik lachen. ''Ja graag'' ze geeft me een van haar betoverende glimlachjes ''Heee Willem daar ben je met..''

''oh hallo Darren, roxy" ze kijken me met een raare blik aan. "Broertje, Wie is dit mooie meisje?" Vraagt Darren, Kan mezelf wel slaan, waarom hun. Kijk naar Feline en ze knikt. Ze vind het dus goed dat ik het zeg, maar hoe ga ik ze vertellen dat dit de prinses is.  "Hallo ik ben Feline" zegt ze. Dan hebben Darren en roxy een lachbui.  "er... woont hier...maar..een Feline...in..oh" Ze kijken nu allebei Feline met een geschrokken gezicht aan  "Prinses sorry voor ons gedrag" zeggen ze tegenlijk.  "Sta op!" Roept zeexpres zo te zien "het maakt niks uit, en alsjebliefd niet buigen" ze knikken allebei. "hoe kenn.. laat maar je loog dus niet toen je zei dat je met haar gesproken had" Zegt Darren daarna begin ik te lachen "nee wat dacht je dan" hij haalt zijn schouders op. "Dat je een grap maakte" schud mijn hoofd, en voel dat iets of iemand in dit geval mijn hand pakt, Feline. De ogen van de 2 voor ons kijken naar onze handen.  "hoe kan hij aan zoon mooi meisje komen" fluisterd Darren, vast niet bestemd voor mijn oren maar hoor het toch, en inderdaad kan er zelf ook niks van geloven dat zij, Feline met mij omgaat, en dat ze ook zo mooi is. Op datzelfde moment voel ik dat Feline een kus geeft op mijn wang. Voel me verwarrend maar ook gelukkig "Weet je al met wie je gaat trouwen?" Vraagt roxy dan opeens. "mag zelf weten maar diegene moet het wel vragen" Roxy klapt enthousiast in haar handen als ze dat zegt. Darren geeft me meteen een blik 'Waarom vraag je haar niet?' schud mijn hoofd naar hem 'Waarom niet?' haal mijn schouders op, en gebaar 'Ik en zij dat gaat niet werken' Darren schud zijn hoofd 'Dalijk is ze bezet' schud mijn hoofd weer eens en merk dan dat Feline ons aankijkt. ''Kom'' zeg ik, we lopen de andere kant op. 

Als we een heel stuk weg zijn van Darren en Roxy, en er niemand in de buurt is. Blijf ik stil staan en ze kijkt me aan. Streel met mijn hand haar gezicht, neem op hoe het voel. Onder mijn aanraking voel ik haar trillen. Heeft ze het soms koud? Daarna wil ik iets in haar oor fluisteren, iets wat me vandaag de heledag al dwars zit en dat ik tegen haar moet zeggen  "Ik laat je niet weg gaan voor iemand anders" ze knikt voorzichtig en zegt dan iets waar ik van schrik. "trouw dan met me" Ze kijkt zelf ook geschrokken, wil ze het zelf soms niet of.. nee. ben niet goed voor haar, wat zouden haar ouders wel niet denken, een burger als Prins. ''Dat kan ik niet'' daarna loop ik weg, weg van haar. 

Waarom, waarom moet zij de prinses zijn. De deur valt hard achter me dicht en meteen hoor ik voetstappen mijn kant op komen. "Sinds wanneer heb jij iets met Feline?" Mijn broer Darren staat voor me met zijn armen over elkaar geslagen. "Heb niks met haar" zeg ik bot. hij deinst achteruit "Wat is er gebeurt?" Roxy komt op Me af gelopen "niks" "zie het aan je, dus vertel maar" ze kijkt me aan met een nieuwsgierige uitdrukking "Niks kunnen jullie me niet een keer met rust laten" ze deinsen achteruit, maar zeggen niks als ik doorloop naar mijn kamer.

Na het eten komen Darren en Roxy mijn kamer binnen en ze wachten totdat ik iets zeg, kan het niet voor me dus ik vertel het maar tegen Darren en Roxy, dan voel ik opeens een een hand die nogal hard in mijn gezicht beland. "Waar was dat voor nodig" zeg ik ''Je bent zo stom he'' roepen Darren en Roxy tegenlijk ''Hoezo?'' ''Ze wil .. je moet er zelf maar achterkomen'' zegt Roxy. ''Kom Darren hij moet het zelf maar uitvogelen, voordat het telaat is'' Begrijp niks van Roxy op dit moment.

HOERA VOOR ONZE PRINSES ZE GAAT MET PRINS EVAN TROUWEN

BINNENKORT EEN HEEL GROOT FEEST VOOR ALLE DORPELINGEN. IEDEREEN IS UITGENODIGD. VAN VER EN DICHTBIJ, WE ZIEN JULLIE BINNENKORT.

Wacht eens even is dat niet die bedrieger, door hem had ze zoveel verdriet en was ze buiten die nacht. Dat ze buiten was is gevaarlijk maar doordat ze daar was heb ik haar ontmoet en vanaf het eerste moment dat ik haar zag. Vond ik haar speciaal en toen wist ik nog niet dat ze een prinses was. Ze was.. nee is zo mooi en aardig en hoe ze mijn hand pakt zonder het te vragen. WACHT IK VERLIES HAAR AAN EVAN! Dat was wat Roxy bedoelde voordat het telaat was. 

------------

Weer een stuk, iknow niet heel goed maar halleluja heb een pov van willem!

a Princess story : From princess to ...Where stories live. Discover now