Hoofdstuk 12

2.3K 153 16
                                    

''Prins...'' De trouwambtenaar werd onderbroken door iemand ''WACHT!'' Iedereen kijkt hem aan. Wat doet hij nou. ''Kan ik iets zeggen?'' Hij kijkt de zaal rond en mensen kijken hem met verbaasde ogen aan. Ik kijk naar mijn ouder maar die kijken hem blij aan. ''Ja natuurlijk'' zegt mijn vader. ''Vertel maar wat je wilt vertellen'' Evan kijkt hem vol afschuw aan. ''Feline, Lieve prinses Feline'' Willem kijkt me smekend aan. ''Vanaf de eerste keer dat ik je zag was ik verkocht. Ik heb een fout gemaakt en je laten gaan. Ik besefte niet dat ik je leuk vond, Nee ik vind je niet leuk'' Zegt hij fronsend ''ik houd van je'' Iedereen begint te fluisteren maar daar luister ik niet naar, Kijk Willem alleen met geschrokken ogen aan. Zei hij dat hij van mij houd. ''Feline vertel me 1 ding'' hij kijkt me diep in mijn ogen aan en komt op me af gelopen vanaf zijn plaats. en ik kijk snel naar beneden ''Kijk me aan en lieg niet alsjeblieft'' Hij streelt mijn gezicht met zijn hand en haalt een traan weg, huilde ik nou echt? Ik hoor de mensen fluisteren : 'Wie is hij?' is de meest gestelde vraag, maar er zijn ook andere dingen die ik hoor 'Wat denkt hij wel deze mooie bruiloft te verpesten' 'Waarom laat ze het toe dat hij haar aanraakt'.  

''Kijk me aan lieve Feline'' Zegt Willem. Hij tilt mijn kin op zodat ik hem aankijk. ''Houd je van hem?'' Die vraag stel ik mezelf elke dag, vanaf het moment dat Willem weg ging, Houd ik van hem. Waarom doet houden van iemand zoon pijn. Maar houd ik van Evan, dat is zo makkelijk te zeggen, Nee ik houd niet van hem. Trouw alleen met hem omdat hij de enige was.En het gaat niet bepaald goed tussen mij en Evan. Snel stap ik achteruit en bots tegen mijn vader aan. ''Doe wat het beste voor je is'' fluistert hij in mijn oor. ''Maar vader'' ''Niks maar vader je weet zelf het beste antwoord'' hij knikt een keer na me en de trouwambtenaar kucht ''Zullen we verder gaan'' Kijk nog een keer naar Willem maar hij loopt al met een gekwetste blik achteruit en gaat de kerk uit. ''Ja graag'' zegt Evan nog steeds naar de plek te kijken waar Willem net stond.

''Prins Evan Verklaart u Prinses Feline aan te nemen tot uw wettige echtgenote en belooft u getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord?” Zegt de Trouwambtenaar. Evan kijkt me dan lachend aan, maar of ik terug lach. ''Ja'' zegt hij. ''Prinses Feline Verklaart u Prins Evan aan te nemen tot u wettige echtgenoot en belooft u getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord?” Zegt de trouwambternaar nu tegen mij. Ik wil dat dit over is en wil Ja zeggen, maar wanneer ik mijn mond open wil doen om antwoord te geven komt er geen geluid uit, waarom werkt mijn stem nu niet mee. Dan kijk ik omlaag en denk aan wat Willem net allemaal zei. Vanaf de eerste keer dat ik je zag was ik verkocht. Ik heb een fout gemaakt en je laten gaan Nee Feline denk er niet over na. besefte niet dat ik je leuk vond, Nee ik vind je niet leuk Stop Feline nee hij is weg gelopen het is zijn schuld ''Nou wat is je antwoord'' Iedereen kijkt me aan ik houd van je fluistert een stem in mijn hoofd, Willems stem. Mijn ouders kijken me triest aan. Ik wil dat ze denken dat DIT allemaal een goede keuze is. Houd je van hem? ''Nee!'' roep ik. Sommige mensen gillen nadat ze me dat horen zeggen. ''Weet je het zeker?''' de trouwambtenaar kijkt me aan en ik frons ''Ja weet het het zeker! Nee is mijn antwoord'' met de nadruk op mijn. Kijk nog even om me heen en ren dan zo snel mogelijk de kerk uit. Ze proberen me tegen te houden maar ze zijn te laat. Mensen buiten juichen maar beseffen al snel dat ik alleen ben. Ren zo hard mogelijk met deze jurk aan. Tot ik uitkom bij een stuk en een bekend figuur zie lopen. ''Willem'' Roep ik. Hij schud zijn hoofd en kijkt om zich heen. ''Willem!'' hij draaid zich om en ik sla mijn armen om hem en kus hem. ''Feline, Jij ... Evan'' Hij zucht ''Wat doe je hier?'' ''Ik houd ook van jou'' Zeg ik, hij kijkt me met een blik alsof hij niet gelooft ''Felin..'' Doe mijn vinger op zijn mond ''Nee Willem. Je bent de enige voor mij, en ik en Evan dat gaat sowieso niet werken'' Hij knikt en kust me dan.''En je bruiloft dan?'' ''Oh denk dat hier wel een heel spectakel over gemaakt gaat worden, maar Evan was alleen maar een vervanging van jou'' zeg ik met een kleine verlegen lach ''Maar niemand kan jou vervangen'' Na die woorden geeft hij me zachtjes een kus.

------------------------------

Nou heb weer eens iets geschreven, wat vonden jullie ervan? Ik vond dit stuk schrijven echt leuk. want vanaf het begin dat Willem er in voor kwam wilde ik deze 2 al bij elkaar en nu zijn ze officeel bij elkaar. :)

a Princess story : From princess to ...Where stories live. Discover now