KAZANANLAR |2|

49 8 30
                                    

Alevdncr

emnnsnkrks

elifimgibisev 

Tebrik ederim:))

Birkaç tane de öneri sıkıştırayım dedim. İsteyenler olmuştu.

Özellikle noktalama işaretleri, yazım yanlışları genelde okurların çok dikkat ettiği şeylerden. Tüm bunlara dikkat edilince yazılar çok daha keyifli okunuyor ve hikaye kendine daha çok çekiyor. Özellikle bu ikisine dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Paragrafları, gerektiği yerlerde mutlaka ayırın. Hem gözde daha büyümez yazınız, daha okunası gelir; hem de yorum yapılacağı zaman hiçbir sorun olmadan o paragrafa yorumunu yapan yapar. Bu da mutlaka dikkat etmeniz gerekenlerdendi.

Ve son olarak, yazmak için yazmayın.

Yazarken arada bir güzel benzetmeler yapabilirsiniz, insanın hoşuna gidecek betimlemeler yapabilirsiniz. Geçişlerin hızlı olmaması, ayrıntı verilmesi kadar bu da önemlidir. Hatta daha önemlidir, çünkü düz bir yazıda, ayrıntı verirseniz eğer bu tam tersi olur. Avantajınız, dezavantaja döner. Yani sıkıcı yazmayın, güzel bir yazım tarzı ile yazın ve oldu bittiye getirmeyin.

Bunlara dikkat ederseniz zaten kitabınız çok çok güzel bir hal alacaktır. Diğer dikkat edilmesi noktalar küçük şeyler. En önemlileri bunlar ve siz dikkat edince çok daha iyi bir iş çıkardığınızı zaten fark edeceksiniz.

Sanırım bu kadar. Ufak ufak, kazananlar bölümünün altına yine önerileri sıkıştırırım. Umarım bir faydam dokunur:))


Wattpad Kitap Yardım MerkeziTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon