2.časť

716 34 3
                                    

Príjemné čítanie...

Z pohľadu Justina:

Hneď ma začalo prenasledovať pár policajných áut. Naháňali ma po celom meste, no nakoniec som sa od nich vzdialil. Keď som zabočil na jednu uličku a zašiel som za takú starú budovu, o ktorej už nikto nevie. Policajti ma obišli a ja som auto radšej nechal tam. Zaparkoval som ho pod prístrešok, ktorý ešte ako tak stál. Po pol hodine som sa pobral pešo domov. Dúfam, že Ryana čoskoro pustia tí hajzli. Rozhodol som sa zavolať  Joeovi. On mi vždy zoženie drogy.

JA: Čau. Potreboval by som aspoň 30 gramov marišky. Si schopný mi to doniesť ešte dnes večer? Môžeme si u mňa sadnúť. Vypijeme si niečo. Zapálime si. Čo? Tak mohol by si?

JOE: No jasné. Pre teba vždy. Do hodiny som tam aj s mariškou. A donesiem aj nejaký chľast?

JA: Dobre, aspoň sa poriadne najebem. Tak dojdi. Čakám ťa.

Ani som ho nenechal ma pozdraviť a zložil som hovor. Kráčal som smerom k bytovkám, kde bývam. Do trištvrte hodiny som bol tam. Vyšiel som na 3.poschodie a odomkol som dvere od môjho bytu. Teda nášho bytu s Ryanom, ale ten je teraz bohvie kde. Cítil som ako mi vo vačku vibruje mobil. Vytiahol som ho a pozrel som sa na displej. Nemohol som tomu uveriť kto mi volá. Nečakal som, že sa tak skoro ozve.

JA: Ty kde si? Si v poriadku?

RYAN: Hej. Kokot vieš jak ma tam vypočúvali. Skoro ma tam porazilo. Som na ceste domov. Zavolaj Joeovi, nech nám donesie nejaký chľast. A môže doniesť aj marišku. Mám chuť sa poriadne najebať.

JA: Už sa stalo. Za nejakých 15 minút by mal byť tu.

RYAN: Čítaš mi myšlienky. Ja by som mal dojsť za takých 20 minút. Ešte chcem skočiť ku Jadenovej garáži a zobrať naše staré auto. To mi pripomína. Kde si dal to čierne porsche?

JA: Nechal som ho pri tej budove na konci mesta. Skryl som ho pod ten prístrešok. Keď  sa celá táto vec upokojí pôjdeme ho odtiaľ vziať. Ale teraz nechcem riskovať, že by ho poliši mohli spoznať.

RYAN: Dobre. Stretneme sa doma.  Čau.

JA: Čau.

Zložil som hovor a rozhodol som sa, že sa za ten čas kým príde Joe osprchujem. Vošiel som do kúpeľne a vyzliekol som si veci. Vošiel som do sprchy a pustil som vodu. Najskôr ma zamrazilo, keď začala tiecť studená voda, ale potom už bolo dobre. Nechal som svoje telo odreagovať pod prúdom teplej vody. Vzal som si sprchový šampón a nalial som si vhodné množstvo na ruku. Postupne som si ho poroztieral po celom tele. Potom som zo seba dôkladne zmyl každú mydlinu a ešte chvíľu som si vychutnával sprchu. Nakoniec som ju zastavil. Vyšiel som zo sprchy a obmotal som si uterák okolo pásu. Vošiel som do svojej izby a vybral som si zo skrine čisté boxeri a ponožky, modré tepláky a biele tielko. Obliekol som sa a šiel som do obývačky. Sadol som si na gauč a čakal som, kedy príde Joe. V tom sa ozval zvonček

Šiel som otvoriť. Vo dverách stál Ryan. Nakoniec prišiel skôr ako Joe, pomyslel som si a nad svojou myšlienkou som sa mierne pousmial. Ryan vkročil dnu. Nepovedal ani slovo. „Tak čo je? Čo sa ešte stalo?“ spýtal som sa. Stále bol ticho. Z hlboka sa nadýchol a povedal: „Jadena odviedli a zrejme ho posadili za mreže.“ „Do riti,“ povedal som. Teraz nám nebude mať kto dávať prácu. Nebudeme dostávať prachy. Ryan si zobral s chladničky colu a pil ju rovno s fľaše. Znova sa ozval znonček. Šiel som znova otvoriť. Vo dverách bol vysmiaty Joe. „No čo, máš?“ spýtal som sa. „Jasné že mám. Veď to by som nebol ja,“ zasmial sa Joe. Vkročil dnu a šiel rovno do obývačky. Sadol si na gauč a vytiahol z vrecka malý sáčok s bielym práškom. Hneď začal šúľať jointy. Keď ich mal hotové, podal jeden mne a jeden Ryanovi. Zapálil som si ho a potiahol som si. Dym sa mi rozliehal po pľúcach a ja som si slastne povzdychol. Joe vytiahol, ani neviem odkiaľ, fľašu whiskey a následne aj druhú aj tretiu. Každému podal fľašu a už si aj upíjal. Ja som sa snažil otvoriť fľašu, no marihuana v mojom tele mi moc nepomáhala. Po 10 pokusoch som to vzdal. Joe zobral moju fľašu do rúk a na prvý pokus ju otvoril. Hneď som mu ju vytrhol, lebo sa chcel napiť. „Cuckaj si svoju, miláčik“ povedal som. Iba debil by nespoznal, že som najebaný. Začal som popíjať whisky.

***Na druhý deň ráno

Z pohľadu Belly:

Zobudila som sa na nepríjemný zvuk budíka. Cítila som sa ako keby ma prešlo 10 valcov. Pozrela som sa na Annie a Mary. Spali ako zarezané. Prišla som k Mary a zakričala som jej do ucha: „Budíííííííííííček!“ Hneď vyletela ako s vrtuľou v zadku a zakričala. Na jej krik sa hneď zobudila aj Annie. Obidve sa na mňa škaredo pozreli. „No čo je? Musíme ísť predsa do školy.“ Neochotne sa postavili z postele a išli sa chystať na hodiny. „Ozaj,“ začala Mary. „Dnes príde sem ten chalan, čo som sa s ním stretla na tej párty. Príde aj nejaký jeho kamarát.“  „Och bože...“ povzdychla som si.

***Po škole

„Ty kokos, šak tí nás tam raz zabijú,“ povedala som a klesla som unavene na posteľ. Annie a Mary mi dali za pravdu. „Ale.....nenecháme sa predsa odradiť profesormi. Dnes k nám prídu pekní chlapci a my si to užijeme,“ povedala Mary. Annie začala na seba znova gebať nejakú hovadinu. Iba sme si s Mary povzdychli a nechali sme to radšej tak. Začali sme sa pripravovať na našu párty. Ak sa to párty dá vôbec aj nazvať. Mary nachystala colu, džúsy a nejaké chipsy. Jediné čo chýbalo, bol alkohol. Ale podľa informácií, ktoré som dostala, mali alkohol doniesť tí chalani. Všetky sme už boli pripravené. Čakalo sa len na chalanov.

Z pohľadu Justina:

„Boha, to si mi nemohol povedať skôr, že ideme za nejakými babami na intrák?“ vravel som Ryanovi. „To zas do toho Stratfordu? Kedy tam máme byť?“  „O dve hodiny .“ „O dve hodiny? Ty si kokot! Dobre že si mi to nepovedal minútu pred tým, ako sme tam mali byť.“ Vbehol som do svojej izby a zo skrine som si vybral čierne rifle, biele tielko a červenú károvanú košeľu. Veci som nechal položené na posteli a šiel som rýchlo do kúpeľne. Pustil som vodu v sprche a zatiaľ som si vyzliekol veci. Vošiel som do sprchy a hneď som si vzal sprchový gél. Porozotieral som si ho po celom tele a následne som zo seba zmyl všetky mydliny. Vzal som si šampón a pomaly som si ho vmasíroval do vlasov. Nechal som ho chvíľu účinkovať a nakoniec som ho zmyl. Zastavil som vodu a vyšiel som zo sprchy. Obmotal som si uterák okolo tela a druhým uterákom som sa snažil ako tak si vysušiť vlasy. Potom som sa šiel do izby obliecť. Keď som bol oblečený, znova som sa pobral do kúpeľne a vytiahol dom zo skrinky fén. Zapojil som ho do elektriky. Začal som sa fénovať. Do pár minút som mal vlasy dokonalo suché.

Natlačil som si na ruku potrebné množstvo gélu na vlasy a postupne som vytvaroval dokonalý účes dohora. Nastriekal som na seba ešte pár kvapiek voňavky a vyšiel som z izby. Pozrel som sa na hodiny, a ak ma zrak neklame, mal som k dobru ešte 5 minút. Ryan sedel v kuchyni a čakal na mňa. Keď ma zbadal, usmial sa ako dilinko a povedal: „No konečne. Čo si chcel v tej kúpeľni aj prespať?“ Usmial som sa a ukázal som hlavou na dvere. „Ideme?“ „Hej. Šoféruješ?“ „Neviem. Chceš ty?“ „Mne je to jedno. Môžem aj ja,“ povedal Ryan a obul sa. Ja som si obul čierne supry a vyšiel som z bytu. Hneď za mnou aj Ryan. Zamkol a spolu sme sa pobrali dole schodmi a ku autu. Sadol som si na sedadlo spolujazdca. Ryan strčil kľúčiky do zapaľovania a naštartoval. Pridal plyn a už aj uháňal ulicami, smer Stratford.

Pocity? Čo si myslíte, že sa stane na intráku. Budú si na seba pamätať? Čítajte aj naďalej a dozviete sa. PS: koment a vote poteší...

*mishel*

CHANGE MEWhere stories live. Discover now