Telefon ve Ders

4.1K 149 70
                                    

Sizin bu tarz bir sorununuz var mı veya olmuş muydu önceden? Atlatabildiniz mi, atlattıysanız nasıl atlattınız? Yoruma bekliyorum :)

Telefonla uğraşmaktan dersi ihmal ediyoruz. Peki bunu nasıl engelleyeceğiz?

5 tane çözüm yolu var bunun. Siz istediğinizi tercih edebilirsiniz.

1) Telefonunuzu ailenize verin, okul zamanları elinizden alınsın. Hafta sonu belki verilebilir.

2) Uygulamaların hepsini silmek. Whatsapp, instagram vb...

3) Ailenizle anlaşma yapmak. Bizim evde babamın koymuş olduğu bir kanun var. Saat 7'de telefonların hepsi masaya konacak. Konulmazsa ve aradan kaç saat geçmişse o kadar gün telefona el konulacak. Bunu bütün ev halkı uygularız hergün. Kendim kalktığım için gece yatmaya yakın telefonumu geri alırım. Açıkçası bu çok ama çok etkili bir durum.

4) İradenize hakim olmayı öğrenmek. Bunun için azar azar telefonunuzu kendinizden uzaklaştırın. Başta zorlanacaksınız ama zamanla oturacak her şey. Ben 8'deyken telefon olmazsa olmazım gibiydi. Her saniye yanımdaydı. Bir de sınırsız internetim vardı. Hayat güzeldi :D İlkine çalışmamıştım zaten. İkinciye çalışmaya başlayınca telefon baya bir sorun oldu benim için. Baya zorlandım bırakırken. Her gün azar azar uzak durup kendimi kontrol altına almaya çalışıyodum. Okulda müdür yardımcımızın dolabına koyardık telefonlarımızı. Bir vakitten sonra o kadar alışmışım ki telefonsuzluğa birkaç gün o dolapta unuttum telefonumu :D Zorlayıcı ama %100 etkili bir yöntem.

5) Telefonunuz başka odadayken sizi kendi odanıza kitlesinler :D

Umarım faydalı olur :) Kendinize iyi bakın ♡
İSTEKLER

Okul Tavsiyeleri KızlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin