Çalışasım Gelmiyor

460 13 0
                                    

Bence bunun en temel sebebi hedefler. Hedefe bağlı olmamak veya hiçbir hedefe sahip olmamak.

Ben çevremdekilere veya size "Çalışmaktan zevk alıyorum." diyebiliyorum ve arada konu açılırsa derim. Genelde bu çok garip karşılanıyor. Kimse sebebini sorgulamıyor. Benim bir hedefim var. Ben okulu ve dersleri beni hayallerime ulaştıracak olan bir yol olarak görüyorum. Hayallerime gitmek istiyorsam o yolu aşmalıyım. Bunun için de çalışmam gerekiyor. Kendimi zorlamıyorum. Çalışasım geliyor çünkü ben istekliyim.

Belki de çalışma isteğinizin gelmeme sebebi budur? Belki de hedefinizi yeterince istemiyorsunuzdur?

Bir de şurdan bakalım olaya: Hedefiniz var, çok istiyorsunuz, isteklisiniz ama bütün bunlara rağmen çalışasınız gelmiyor. Sebebi ne mi olabilir? Birçok şey. Önemli olan sorunu bulmak ve çözüm yolları üretmektir. Benim yıllardır bir hedefim var, azmim, isteğim var. Ama geçen sene hiç ders çalışmadan bomboş bir sene geçirdim. Neden? Ona istek, hedef neden beni o hâle getirdi. Çevre. Gittiğim okulu sevmemem beni o hâle getirmişti. Sorun gittiğim okulu sevmememdi. Çözüm ürettim, değiştirdim.

Belki çalışasınız telefonunuz yüzünden gelmiyordur? Veya siz de okulunuzu sevmediğinizden bu hâldesinizdir? Belki de yaşadığınız sorunlar kafanızı karıştırdığından derse odaklanamıyorsunuzdur?

Sorununuz ne? Bu soruna nasıl bir çözüm getirebilirsiniz? Bu iki soru işinizi görecektir 👍

Bide dersi sevmiyor diye, konu zor diye veya "Bu benim ne işime yarayacak" diye düşünüyor diye çalışası gelmeyenler var. "Bu benim ne işime yarayacak" mevzusuna geçenlerde değinmiştim zaten. Konuya zor diyip bu hâlde olanlara şu sözü iletiyorum: "Zor iş zamanında kolay olan işlerin birikmesiyle oluşur." Haa, unutmadan, dersi sevmemek bir bahane değil. Eğlenceli hâle getir, ilgin oluşsun diye o konuyla ilgili ilgini çekebilecek şeylere odaklan, konuları hayatına geçir vb...

Okul Tavsiyeleri KızlarWhere stories live. Discover now