Sınıf Tavsiyeleri (9-10-11-12)

2.7K 63 4
                                    

12. Sınıf:
12. sınıfa geçmesem bile, YGS - LYS'ye girmesem bile diyebileceğim şey şu ki ders çalışmaktan başka bir şey yapmayın. Bu sınav hayatınızı etkileyecek bir sınav. İlk olarak hedef belirleyin kendinize. Hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez çünkü. İyi bir üniversite demek iyi bir hayat, iyi bir gelecek demek. Oturun gece gündüz ders çalışın derim ben. Günde 4 - 5 saate varana kadar çalışın ders. Daha fazla da olabilir bu. Belki beni küçük bulup tavsiyelerimi ciddiye almayacaksınız ama YGS ve LYS'ye girmesem bile TEOG'a girdim. TEOG da 2 sınavdan oluşuyor. Aynı YGS ve LYS gibi. Aralarındaki tek fark biri hayatı etkiliyor, diğeri gidilecek olan liseyi. Pişman olmamak için oturup ders çalışın.

Motivasyon istiyorsanız her sabah ayna karşısına geçin ve kendinize "Yapabilirim!" diyin. Buna benzer şeyler de söyleyebilirsiniz. Bu hem moralinizi yükseltir hem de sizi gaza getirir.

Makyaja ve sevgiliğe/aşka karışmıyorum.

Eğer iyi bir üniversite istemiyorsanız yan gelip yatın, eğlenin 😄 Sonuçta mezun olacaksınız ve belki de arkadaşlarınızı hiç göremeyeceksiniz. Eğlenin ve hayatın tadını çıkartın.








11. Sınıf:
İlk olarak seneye YGS ve LYS sınavları var. Bu iki sınav hayatı etkiliyor. Bu yüzden oturun ders çalışın bence. Bizim okulda şimdiden 11'leri çalıştırmaya başladılar. Zaten bir nevi 11. sınıf 7. sınıf gibi. Şu anda 7'ler de 8'deki TEOG'a hazırlanıyor. Yaz tatilinden itibaren başlayın konulara, iyice kavrayın. Eksik olduğunuz hiçbir konu kalmasın.

Makyaj ve sevgiliğe karışmıyorum 😄

Bunun dışında niye 9'lara sataşıyorsunuz anlamıyorum 😂 Okulda bize baya sataştılar, kavgalar oldu falan. 12'ler sınavlarla ilgileniyor diye bir nevi okuldaki en büyükler 11'ler oluyor. Ama bence artistlenmeyin. Sonuçta hâlâ 12'ler denen bir topluluk var 😂

Son olarak da eğer iyi bir üniversiteye gitmek istemiyorsanız eğlenin, hayatın tadını çıkarın. Mesela arkadaşlarıniz eğlenin, şehir dışı geziler varsa gidip gezin vb. Ama hedefiniz varsa kesinlikle oturup iyice ders çalışın.










10. Sınıf:
Merhaba yaşıtlarım 😂❤ Bu yıl adam akıllı ders çalışın. YGS ve LYS'ye 2 yıl hatta 3 yıl olmasına bakmayın. İyi bir üniversite istiyorsanız oturup ders çalışın.

Bence günde 3 - 3.5 saat falan çalışın. Bu süre daha da artabilir ama.

Makyaja ve sevgililiğe/aşka karışmıyorum 😄 Koca kızsınız.

Ev işlerini öğrenmeye başlayın. Üniversitede ne yapacaksınız sonra?

Kendinize bakım falan yapabilirsiniz. Yeni bir tarz yapabilirsiniz kendinize. Mesela saç şeklinizi vb değiştirebilirsiniz.

Dersler zorlaşıyor malesef yavaş yavaş. Mutlaka özet defteriniz olsun ve özet çıkartıp yazın oraya. Bu çok önemli.

9'lara bulaşmayın. Sizde 1 yıl önce 9'dunuz. Ne diye bulaşıyorsunuz?

Büyüklere artistlik taslamaya çalışmayın sakın 😂 Okulumda görmüştüm, sonuç pek iyi olmadı.

Her zaman kendiniz olun ve insanların size dediklerini umursamayın.









9. Sınıf:
Okul yaklaşınca demiştim ve bence artık zamanı geldi. Bunu okula 1 hafta kala yeniden yapacağım. O zamana kadar daha yazmayın. Peki siz 9. sınıflara ne önerirdiniz? Yoruma yazarsanız sevinirim. Ne kadar çok tavsiye o kadar çok sevinen bir 9. sınıf 😄

İlk olarak heyecanlanmayınnnnnn 😂 No heyecan, no stres! 😂 Herkesin arkadaşa ihtiyacı olacak ve saniyeler içinde bütün sınıf kankanız olacak. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum size. Cidden korkmanızı gerektirecek en ufak bir sebep yok.

Dersleri merak edenleriniz varmış. Önceden dersleri paylaşmıştım kısaca tanıtarak. O fotoğrafa bakabilirsiniz.

Zor bir yıl değil. Konular da zor değil. Ama ortaokula göre tabiki zor. Konular iki katına çıkıyor bir anda. Ama korkmayın böyle diyorum diye. Çalışınca halledemeyeceğiz bir şey değil bu.

Bence günde 3 - 3.5 saat ders çalışın. Bunu daha da artırabilirsiniz. 12. sınıfta girilecek olan YGS sınavı = 9. sınıf konuları.

Sevgililiğe aşka vb karışmıyorum 😂 Tercih size ait.

Makyaj yapabilirsiniz ama abartmayın. Ruj falan sürmeyin.

11'ler size sataşabilir. Omuz silkin ve siz onlara bulaşmayın.

Bir de başka okullarda var mı bilmem bize şaka yaptılar 😂 Sınıftan bir çıktık yere bir şey sürmüşler, basınca patlıyor. İlk kapıyı açan olmak isterdim ama başkası oldu malesef. Çok cırladılar 😂 Acısız ama bir anda olunca çok korkuyorsun.

Okul Tavsiyeleri KızlarWhere stories live. Discover now