Kaç Soru Çözelim?

723 17 1
                                    

"... sınıfım, günde kaç soru çözmeliyim?" Hangi sınıfa giderseniz gidin bu size bağlı bir soru. Çok soru çözmek önemli değil ki. Biri 100 soru çözer biri 200 soru. Ne yani, 200 soru çözen daha mı başarılı oluyor? Yoo. Başarılı olan hatalarından ders çıkartandır.

Doğru yaptığınız soruları biliyorsunuz. Amaç yanlış yaptığınız soruları doğruya çevirebilmek olmalı. Bu konuyla ilgili size çok güzel bir örnek vereceğim. 9. sınıfta her hafta 40 soruluk bir sınava giriyorduk. Bu sınavdaki soruları dersimize giren öğretmenler hazırlıyordu. Edebiyatta 8 soru vardı ve ben 1 tanesini yanlış yaptım. Başta önemsemedim. Hocamız benim o soruyu yanlış yaptığımı biliyordu. Ertesi hafta yine aynı soru çıktı ve ben yine soruyu yanlış yaptım. Üçüncü hafta da aynı soru sorulmuştu. Hiçbirinde soruyu yapamadım. En son öğretmenime gidip sordum, bana soruyu anlattı ve öğrendim. Bir yanlışın doğrusunu öğrenmezseniz onu hep yanlış yaparsınız. Amacınız günde 500 soru, hatta 1000 soru çözmek değil hatalarınızı düzeltmek olmalı.

Bunu deneme sınavı olarak da görebilirsiniz. Deneme sınavı adı üstünde sizi dener. Nerede yanlışınız var görmenizi sağlar. E peki deneme sonucuna bakıp yanlış yaptığınız konuyu pekiştirmek mi daha doğrudur yoksa hep doğru yaptığınız konudan soru çözmek mi?

Hata yapa yapa öğreneceksiniz. Test çözün ve mutlaka kontrol edin. Ardından yapamadıklarınızı ve yanlış yaptığınız soruları sorun, doğrusunu öğrenin. Ben yanlış yaptığım sorunun doğrusunu post-it'le sorunun altına yapıştırıyorum. Böylelikle hatalarımı bir daha tekrarlamamış oluyorum. Bunu deneyebilirsiniz 👍

Önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmaktır. Bildiğin konu hakkında 1000 soru çözeceğine bilmediğin konudan 10 soru çöz.

Okul Tavsiyeleri KızlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin