12. sınıf tavsiyeleri

1.2K 8 1
                                    

Bu sene ders çalışmadan önce yapmanız gereken çok önemli bir şey var: Kendinize güvenmek.

Farkettim ki birçok 12. sınıfın kendine güveni yok. Çoğu suçu başkalarına atmakla meşgul ve bile bile yaz tatilini boşa harcıyor. Hayallerinize ulaşmanız içn 1 seneniz var. Hiç temeliniz olmayabilir, minicik temeliniz olabilir, farketmez. Saniyelerle hayatlar kurtarılıyor. Bu koca 1 senede neler neler hallolur. Siz yeterki isteyin ve başlayın.

Umutsuzluğa kapılıp her yorulduğunuzda gözlerinizin önünde istediğiniz üniversiteyi canlandırın. Düşünsenize o üniversiteye girdiğinizi... Hayalinizdeki mesleğe kavuştuğunuzu... Bu hayalin gerçekleşebilmesi yalnızca sizin elinizde. Oturma, harekete geç 👍

Bu yaz tatilinde YGS'yi halledip Eylül ayında 11. sınıfı tekrar edebilirsiniz. Fakat bence hazır 11. sınıf konuları taze iken yaz Temmuz'un sonuna kadar 11'i tekrar edin. Sonra YGS'ye başlayın. Okul zamanı YGS ve LYS'yi birlikte götürün. Mesela haftaiçi YGS, haftasonu LYS gibi. Farkettiniz mi bilmem ama hedefine ulaşamayan birçok öğrenci LYS'deki konuları yetiştiremediğini söylüyor. Peki sebep ne? YGS'ye çalışırken LYS'yi ihmal ettiler. İnsanların hatalarından dersler çıkartın 😊 Binlerce kişi LYS'yi ihmal etti, siz etmeyin.

Bu sınav sizi streslendirebilir, haklısınız. Yapmanız gereken tek şey kendinizi sakinleştirmek. Ayna karşısına geçip konuşun kendinizle mesela. Diyin ki "Yapabilirim! Evet, gerçekten de yapabilirim!" Kendinizle konuşun, kendinizi gaza getirin. Yapabileceğine en başta siz inanın. Siz kendinize inanmazsanız kim size inanacak?

Her şey gönlünüzce olsun 😊 Hayalleriniz hayatınız olur umarım 😃❤

Okul Tavsiyeleri KızlarDonde viven las historias. Descúbrelo ahora