Sanat

2.1K 103 11
                                    

Sanat sadece resim için geçerli değil. Müzik de bir sanattır. Sanata ilginiz varsa bunun peşinden gidin, bırakmayın. Yarışmalara katılın, şansınızı deneyin, kendinizi geliştirin. Hep ders ders ders olmaz. Zaten okullarda resim ve müzik dersi öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmesi için var. Kendinizi keşfedin. Daha hiçbir enstürmana el sürmeden "Çalamam ben." demeyin. Daha hiçbir boyayı elinize almadan "Resmim kötü." demeyin. Resim yeteneği doğuştan gelir derler. Bu da yalan. Tamam benim resmim her zaman iyiydi, bu doğuştan ama 0'dan başlayıp geliştiren birçok insan var.

Peki ben bunları size neden söylüyorum?

Matematiği kötü olanlara "Senden bir şey olmaz." denilir genelde veya ortalaması düşük olana "Salak." denilir. Halbuki herkesin içinde gizlediği bir cevher var. Bunu bizzat yakınımda olan bir olayla size kanıtlayacağım.

Trabzon'da bir meslek lisesi var ve bu okulun TEOG puanı 78 mi ne. Okul kocaman ve kantini dedeme ait. Annem de sıkılıyor evde, bu yüzden orda çalışıyor. Okulda kız yok desem yalan olmaz. Değişik geliyor o okul bana. Bu okuldaki bir çocuğun nerden nereye geldiğini anlatacağım size.

Bu okulda dersleri berbat olan bir erkek öğrenci var. Bu çocuk baya sınıfta kalmış, hocaların gözünde saygısız ve tembel biri. Bir gün bir derste sıkıntıdan ders anlatan hocasını çizmiş. Bunu da hoca farketmiş ve ne yaptığına bakmak için yanına gelmiş. Normalde azarlayacakmış ama bir bakmış, çocuk kendisini çizmiş. Ha bu arada bu hikayeyi bizzat o hocadan dinledim. Annem falan o okulda olunca okula dair baya bir bilgi birikimim oldu.

Sonra bu hoca okuldaki resim hocasına göstermiş resmi. Çocukta cidden bir yetenek varmış. Resim hocası ücretsiz bir şekilde çocuğu biraz daha geliştirmiş. Şu anda o çocuk Mimar Sinan Üniversitesinde. O okulun normal puani 473 falan. Ama o çocuk resim yeteneğiyle yetenek sınavına giriyor ve kazanıyor. Nerden nereye.

Her hocanın gözünde başarısızdı ders yönünden ama nerelere geldi. İmkansız diye bir şey yoktur. Kendinizi keşfedin. Bir e okul notuna bakarak "Ben zeki değilim." demeyin kendinize. Başkalarının dediklerine inanarak kendizi üzmeyin. Herkesin bir yeteneği var. O yeteği çıkarmak da sizin elinizde.

Okul Tavsiyeleri KızlarWhere stories live. Discover now