3.

10 0 0
                                    

На следващия ден по график имаха поредния експеримент. Този път щеше да бъде с Огнения. Алекс се изправи в шест часа сутринта, готов за поредния тежък ден. Огнения и Волфрам вече с месеци отказваха да използват способностите си и това изнервяше шефовете. Докато силите на момичето не се появяха, екипът щеше да се занимава с тях двамата. Не му се мислеше какви методи щяха да изпозлват с нея.

Прегледа записа от вечерта набързо преди да се подготви. Призоваването на светлина не бе нещо, с което можеха да правят много експерименти. Може би способностите й се появяваха постепенно. Щеше да изчака още един ден и да насрочи планиране на експеримент още следобяд.

Прати частта, на която призоваваше светлина, до шефовете и екипа си. Стуваше му се нередно да праща видео на момичето, седнало в края на леглото, за да може крилата й да не се сгъват, а да падат до пода. Изглеждаше му твърде лично, но не бяха ли я лишили от личност, когато я докараха тук при него? Отпъти тези мисли и се съсредоточи.

Влезе в контролната зала. Шефът му вече бе там. Все така с черен костюм той се открояваше от белите престилки на останалите. Тук всички доктори се обличаха в бяло, без значение каква беше длъжността им. Единственото отличително нещо бяха картоните, които носеха в десните джобове до гърдите. В зависимост от цвета се разбираше в какъв отдел каква длъжност заемаш. Цветът, който Алекс носеше бе черен. Това символизираше високия му пост, който бе точно под този да големите шефове. Гледайки черния гръб на костюмирания мъж, му се прииска да не носеше точно този цвят. Но както винаги, нямаше думата.

Работата вървеше. Направиха няколко проверки. Всичко бе готово и в изрядност. Никой не се притесняваше от присъствието на шефовете, те често се отбиваха, за да наблюдават проекта.

- Доктор Александър – повика го шефа. Алекс се приближи мълчаливо. – Извикайте другите двама да гледат. Може би този път ще имаме реакция.

- Разбира се – не добави, че винаги това правеха. Предпочиташе да не се обажда, знаейки последиците от раздразнението на този човек.

Приближи се до стъклото, докато дваше инструкции на подчинените си, застанали пред компютрите.

- Отворете вратите към всички килии.

Изчака, докато му дадат потвърждение, че и тримата са напуснали стаите и се намират в килиите. Алекс видя момичето надничащо любопитно през решетките. Преглътна трудно.

Ангел с черни крилаHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin