Capitolul 1 - Negarea

2.1K 115 16
                                    

Mama dormea pe scaunul din salonul meu,era o linistite asurzitoare, tot ce auzeam era ticaitul de la masinariile la care eram conectata. Incercam sa vorbesc dar parca cineva imi pusese ceva in gat, nu puteam sa scot nici un sunet, voiam sa ii dau mamei un semn ca sunt bine. Langa mine era o masuta cu o sticla de apa si geanta mamei, am facut in asa fel incat daram ceva, nu stiu ce. Mama a auzit a venit la mine m-a mangaiat pe par si mi-a spus ca totul e bine, sa nu fac nici un efort, ca ma iubeste si ca nu pleaca nicaieri. O lacrima a reusit sa imi ude arsoare ce o purtam in suflet, nu imi venea sa cred. Credeam ca visez, nu imi aminteam tot, aveam in minte  franturi din niste imagini care imi pareau ca dintr-un film vechi. Auzeam totul, auzeam cum mama plange, auzeam cum vorbea la telefon cu tata si ii spunea ca nu e nevoie sa vina acasa, el fiind plecat de mult timp in Germania. O doctorita intra in salon si ii spune mamei sa iasa afara.

- Buna ziua domnisoara Petru, sunteti in salonul cu numarul 13 de la terapie intensiva. Stiu ca nu puteti vorbi dar eu sunt obligata sa va intreb ceva, iar dumneavoastra imi puteti raspunde clipind din ochi, cu cat rezolvam mai repede ,mai repede ii prindem pe cei care ti-au facut asta. Incepem, daca e da nu clipesti daca e nu clipesti.

 Mi-a pus intrebari banale, daca suntem in data de, in ziua de, si alte curiozitati neajutatoare mie, pana cand mi-a spus asa: 

-Ati fost violata, batuta drogata timp de 5 ore, vi s-au produs leziuni grave, fiind inca nedezvoltata sexual ati fost bruscata in cel mai urat mod. Acum o sa te intreb despre aceasta intamplare, avem aici cu noi un psiholog care ne va spune cand sa ne oprim.

Cand am auzit tot ceea ce ea  a spus, am simtit cum mi se racesc picioarele, imi venea sa vomit si mi se facuse oarecum somn. Am auzit pe cineva tipand si m-am trezit peste 3 zile. Acum puteam sa vorbesc dar nu stiam ce sa spun, mi-era frica de orice barbat pe care il vedeam, nu puteam sa mananc si cand incercam sa merg lesinam. I-am spus mamei ca nu vreau sa vorbesc cu nimeni ,voiam sa merg acasa in locul unde ma simteam in siguranta.

  -Cosmina, e aici o doamna care vrea sa vorbeasca cu tine, a spus ca o cheama Irina, te rog din tot sufletul sa asculti ce are de spus.

Am acceptat doar pentru ca mama credea  ca imi face bine

   -Salut Cosmina, sunt Irina psihologul tau, daca nu vrei sa vorbesti macar asculta-ma. Eu o sa trec peste acea discutie in care iti spun ca am 2 facultati si sunt capabila sa te vindec ,pentru ca sunt constienta ca nu ajuta cu nimic. Am venit sa iti spun ca daca te simti murdara, daca te simti goala, fara demnitate, respectul de sine ti-a fost luat,daca iti e frica de oameni si de tine insati, sa stii ca e normal sa te simti asa, ai fost violata de unul sau mai multi barbati.

   -Tu esti proasta? De ce nu ma lasati dracu in pace? De ce nu ma lasati? Nu vezi ca nu mi-e bine? Ca nu vreau sa vorbesc? Mi-e scarba de voi si de mine, am facut 8 dusuri si inca ma simt murdara, sunt ca ultima carpa de sters praful din lume! Iesi afara proasta dracu, acum!

Spuneam asta in timp ce urlam, plangeam, tipam si ma faceam inteleasa in felul meu, dar cine sa ma inteleaga cand nici macar eu nu stiu ce se intampla? Am aruncat cu o veioza in perete si cu farfuriile de plastic dupa acea femeie care nu se clintise din acel loc. Dupa ce am terminat de urlat ,obosita, ma asez pe pat plangand inca si Irina imi spune:

  -Ei bine draga, asta e un foarte mic pas in a te face bine, ai tipat, ai spart lucruri ai plans din tot sufletul si cel mai important ai obosit, pentru cinci minute o sa fii obosita si o sa fii calma. Imagineaza-ti cum o sa fie peste cateva luni,o sa fii obosita si plictisita sa te urasti pe tine si pe toti ceilalti.

Batea campii, asa credeam, ma enervase atat de tare, dar avea dreptate, m-am simtit bine sa urlu sa ma razbun sa tip si sa ma manifest. Maine voi pleca acasa, in fiecare zi terapie cu Irina si o data pe saptamana la consult ginecologic, am nevoie de exercitii, asa au spus, sunt convinsa ca pot face exercitii si acasa.

Tot maine trebuie sa ma consulte doctorul ginecolog, abia astept sa ma duc acasa. Aici nu dorm bine ,am cosmaruri, visez ca ma fugareste cineva, ca cineva ma bate, ca ma dezbraca, ca ma obliga sa beau ceva. Odata am visat ca cineva m-a legat si ma taia pe picioare cu un cutit care avea pe el doi dragoni rosii tinand in cioc doua litere "M"  si "B". Ma trezesc noaptea plangand, tipand transpirata si cu sange in pat. Ma simteam atat  de oribil, nu e nimic mai murdar si mai nesemnificativ ca mine.

Vreau sa fiu urataWhere stories live. Discover now