Capitolul10 - Demonul constiintei mele

1.2K 78 9
                                    

Mama a ajuns acasa, iar eu nu stiu cum sa fac...nu vreau sa o implic in asta. Am la dispozitie doar o noapte ca eu sa ma transform intr-o femeie usoara. Ce sa ii zic?

 - Ce faci mama?

 - Sunt obosita rupta, azi am avut prea multe de facut si nici macar nu sunt platita in plus. Te-am vazut cu Bezea. Sa stii iubito, ca el e un baiat bun. Ar fi frumos sa fiti prieteni. Il  cunoastem de atata timp.

Brusc, o idee imi lumineaza mintea. Mama habar nu avea cat "de bun" e el, dar la urma urmei, nu mai conta. El era scuza mea. 

 - Stiu mama, ne impacam bine, de fapt, vreau sa te rog, sa ma lasi sa merg cu el la un film. Apoi venim acasa amandoi, si o sa fie bine.  

 - Serios? Vai, ma bucur tare mult, sigur ca te las. Doar ca sunt putin ingrijorata de decizia ta. Daca ai incredere in el atunci eu sunt fericita.

Ma doare ca trebuie sa o mint pe mama, ma doare stomacul cand ma gandesc la ce o sa fac. Dar trebuie, trebuie sa stiu ca cineva o sa plateasca. Ma imbrac rapid si il sun pe Bezea sa vina sa ma ia. Oare e bine ce fac? De ce ma gandesc la asta acum? Constiinta mea trebuie sa moara pentru o perioada.

 - Hai, te urci azi in masina sau faci exercitii de stat la sosea? spune Bezea cu un zambet fantastic de prost.

 - Nu, astept sa vad cum faci tu spume de nervi ca stai cu masina pe avarii mai mult de cinci minute. 

 - Pentru tine astept oricat, cu o singura conditie. Daca stai on top.

 - Ma Bezea, tu chiar asa te-ai nascut? Atat de prost?

 - Esti glumeata, vad, dar acum serios vorbind, daca se intampla ceva cu tine eu nu o sa mi-o iert niciodata. Mergem la un prieten sa iti faca un tatuaj, apoi haine, apoi facem ce vrei tu.

  - Ce tatuaj sa imi fac? Nu-mi fac frate nici un tatuaj.

 - E temporar, se ia la prima spalare, cu un detergent special. Tot de la ala luam si lentile. Trebuie sa arati in asa fel incat sa nu te recunoasca nimeni a doua zi sau oricand.

 - E ok atunci. De fapt nu imi pasa, vreau sa facem asta mai repede. 

Eram speriata, dar Bezea nu trebuia sa vada asta. Am intrat intr-un salon de tatuaje, si am decis ca maine dimineata la ora 9 sa fiu acolo. Stelute pe fata si pe picioare trandafiri. Grozav o sa arat putin mai frumos ca Dracu', stiu ca se putea si mai rau de atat. La magazinul cu lenjerie intima am crezut ca lesin  Bezea se plimba in magazin si se holba la fiecare pereche de chiloti tanga, si minunatele bretele ce  atarnau din ei. Nu am purtat niciodata asa ceva,  Culorile lenjeriei mele intime se rezuma la numarul doi, adica alb si negru. Nu rosu, nu dantela si alte...chestii. Desi, nu imi statea rau, dar nici bine. Probabil ca am nevoie si de acea personalitate. Cu siguranta tenesii nu se potrivesc.

Timpul trecuse al naibii de repede, la iesirea din magazin Bezea se uita la mine, ma ia da mana si imi spune:

 - Stii ca nu e prea tarziu sa renunti nu? Adica, nu ma intelege gresit, cred ca iti sta foarte bine cu tot ce ai cumparat, dar e foarte periculos Cosmina.

 - Lasa smiorcaielile, arat eu de parca as vrea sa renunt?

 - Nu Cosmina, sunt doar ingrijorat. Hai, mergem acasa si mai vorbim, probabil ne asteapta maica-ta.

Cu siguranta ne astepta. De la film, cu inca o portie de popcorn si pentru ea, iar eu faceam planuri diabolice. Ma simt vinovata pentru cateva secunde.

 E o nebunie ce se intampla, dar nebunia asta ma face sa ma simt vie. Mama o sa fie mandra de mine iar eu o sa pot dormi noaptea fara nici un cosmar sangeros. Maine am sedinta cu Irina, si stiu sigur ca nu o sa o pot evita. Poate ca nu o sa isi dea seama de nimic, poate o sa fie bine.

Pana acasa nu am putut sa imi iau gandul de la acest Egor, oare ce ii place? Cum sa fac sa ma placa?

Acasa mama statea in bucatarie, pe un scaun, cu o cana mare de ceai si o revista in fata. Imi tremurau picioarele, si imi era cald.

  -Ce faceti scumpilor? Cum a fost in oras? zise mama

  - Relaxant, Bezea a avut grija ca eu sa mananc tot popcornul. 

 - Ma bucur ca v-ati simtit bine, v-am asteptat caci eram ingrijorata. Va las. ma duc in dormitor incepe filmul cu Frumusica. 

Am asteptat sa plece mama si o luam repede la fuga pe scari pana in camera mea. Bezea rasufla obosit si-mi spune: 

 -  Vai, incepi sa devii o mica mincinoasa tu, las' ca-i de bine. 

 - Bezea taci naibii din gura ca mi-e rau. 

 - Ce ai? 

 - Constiinta mea este ranita, profund ranita, ba chiar sangereaza un mic sentiment de  vinovatie, care se face mare, mare de tot.

 - Vezi? Stiam eu ca nu esti suficient de puternica pentru asta. 

 - Vezi? Stiam eu ca esti foarte idiot, stii unde e usa? Ne vedem maine dimineata. Sa nu uiti sa imi aduci cumparaturile.

Bezea pleaca iar eu raman singura in camera. Mii si mii de ganduri imi invadeaza gramul de liniste pe care credeam ca il am. Parca e ca o lupta intre demoni si ingeri, parca vreau sa ma razbun dar mi-e teama ca eu nu sunt asa...rea si razbunatoare.

Vreau sa fiu urataTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon