Capitolul 14 - O alta poveste

943 67 16
                                    

Nu scoatem nici unul nici un cuvant. Ascultam visatoare cantecul de la radio.

 - Iti place cantecul? spun eu sfioasa fara sa ma uit la el.

 - Da... nu, nu sigur nu. Cine canta?

 - Daughter, eu o ador, ii stiu toate piesele.

 - O invitam la nunta noastra? spune Dragos.

 - Daca o sa traim pana atunci da. Nu vreau nunta pompoasa, nu vreau rochii de printese si meniuri bogate in traditii romanesti. Vreau o rochie cu flori albastre si sa fie in the middle of fucking nowhere. Vreau sa ma trezesti dimineata si sa ma certi ca nu zambesc.

Chiar imi doream asta, ma uitam pe geam si parca vizionam un film alb negru. El nu stie ce sa zica, deschide usor geamul si isi aprinde o tigara. Ador cand zambeste in coltul gurii.

 - Stii ce vreau eu? Eu vreau sa ma trezesc dimineata si sa miroasa a mancare, sa imi aduci micul dejun in pat, sa ma intrebi daca vreau si altceva.

 - Serios Bezea? Ai stricat totul...atunci poti sa intri in primul camion pe care il vezi dar inainte de asta pe mine ma lasi undeva ca ma descurc singura.

 - Am glumit, de ce esti asa irascibila?

 - Ca mi-e frica si pentru ca vreau ceva dulce.

 - Te ador! spune el.

 Eu simt cum mi se incalzeste fata, zambesc cu toata inima si ma bucur in cea mai mare liniste. Imi spune ca  daca il pup imi da ceva bun. Sincera sa fiu, l-as fi "pupat" oricum. Suntem doi copii, ne ascundem intr-un invelis de oameni maturi insa noi inca ne bucuram cand cumparam oua Kinder. Caci asta mi-a dat "bun".

 - Mai ai?

 - Da dar nu iti mai dau.

 - Da' de ce?

 - Pentru ca nu ai mancat nimic decat dulce.

 - Serios? Haide Dragos, nu am 10 ani.

 - Ba ai, cand e vorba de mancare.

 - Da, dar ma adori.

De ce nu am fi putut  avea discutia asta in drum spre luna noastra de miere, sau in drum spre un weekend la munte?

Timpul trece repede cand lucruri dragute ti se intampla, timpul trece oricum prea repede. Ajungem undeva, intr-o padure si acolo o pensiune, vila, centru comercial, sau orice ar fi fost caci era mare, ne astepta cu portile mari de fier deschise. Ne intampina un barbat batran, schiop as putea sa jur ca un ochi are alta culoare decat celalalt. Ne asezam la masa in fata piscinei care parea ca apa este orice numai apa nu. Era argintie, si stralucitoare si ciudat de frumoasa. Langa piscina era un bar, unde un alt barbat ne face semn sa ne ducem acolo. Ne ridicam si Bezea uita pentru o secunda ca noi in povestea asta nu avem nici o legatura, ma luase de mana. Pasesc tare, ca tocul cizmelor pe care le port sa tipe pentru mine, sa spuna ca sunt eu, eu cea care nu ma tem si care abia asteapta sa calce pe morti.

 - Buna ziua, zic eu.

 - Numai buna nu e, azi mi-a murit cainele. Era un husky de toata frumusetea. L-am primit cand aveam vreo 34, 35 de ani. Ba chiar i-am pus numele Lucky, am stiut ca o sa imi tina noroc.

 - Sunt sigura ca nu am venit aici sa vorbim despre latura ta umana, un caine mort e un caine mort. Imagineaza-ti cum e sa iti moara cel mai bun prieten care e om.

Am uitat ca nu am voie sa vorbesc prea mult. Dragos rade ca si cand e amuzant.

 - O sa iti spun ceva. Cred ca ai inteles gresit tot. Prietenii tai nu au murit din cauza mea, a noastra, da, stiu tot. Insa nu stiu de ce ai incercat sa ma minti. Oamenii care au venit cu voi in seara aia au fost pedepsiti. Noi, clanul meu, noi nu facem asa ceva, noi nu obligam, nu omoram, nu violam. De ce crezi ca pana acum nu ne-a saltat nimeni. Am facut totul curat, mai mult sau mai putin. Fetele pe care le am la produs nu sunt obligate sa faca asta. Altele se sperie si fug la politie zicand ca le-am obligat, ca le-am violat si alte minciuni idioate. Am 56 de ani, nu am violat in viata mea o femeie, si toate femeile care au fost cu mine acum sunt doamne la casa lor. De obicei cand cineva devine animal si ia decizii fara sa ma anunte pe mine, sufera. Prietenele tale sunt bine merci in Franta. Una e la produs alta e dansatoare in Moulin Rouge. Nimeni nu a fost omorat. A fost o minciuna totala. Asa se fac lucrurile la noi intelegi? Cand gresim, ne revansam. Cand ni se greseste ni se plateste. Acum ma intreb tu ce cauti aici? Ai gresit? Sau ti s-a gresit?

Ce sa fac? Infarct sau sa ma inec singura in piscina fistichie?...

Vreau sa fiu urataUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum