NinaLomeli

518 55 9
                                    

Ďalšie odporúčanie na fantasy príbeh, tentokrát od známejšej autorky, ktorá však skôr píše FF na Harryho Pottera. Medzi jej príbehmi sa však dá nájsť aj jeden fantasy príbeh, ktorý už len čaká na vaše otvorenie. Tu ho teda máme:

Zaira Robertsonová bola šťastné dievča. Prežívala každodenné problémy, ktoré sa týkali školy, priateľstva a hlavne lásky. V deň nástupu na strednú školu stretla chlapca svojich snov - Mathea Lacedu a vedela, že to bude láska na celý život.

Matka ju vždy varovala, aby nikomu nepovedala svoje veľké tajomstvo. Zaira je totižto víla.

Ako náhle sa toto tajomstvo dostalo na povrch, všetko sa zmenilo ...

Teraz je Zaira bez svojich schopností a bez svojich krásnych červených vlasov. Matheo je vo väzení za vraždu jej otca a Marína, ich spoločná dcérka, si myslí, že je sirota.

Nuž Zaira ako jediná verí v Matheovu nevinu a vrátila sa do rodného mesta, aby našla človeka, ktorý jej spôsobil bolesť, aby oslobodila jedinú lásku v svojom živote a aby si našla cestu k svojej krásnej dcérke.

Už len anotácia nám sľubuje poriadnu dávku napätia, lásky a skutočne veľa z čarovného sveta víl. A presne toho sa aj dočkáte.

Hlavná hrdinka sa po dlhých rokoch vracia do svojho domova a prekvapuje tak svoju najbližšiu rodinu, ktorá si myslela, že nežije. Opätovne spoznáva svoj niekdajší domov, ktorý sa po tej strašnej udalosti zmenil. Avšak ani ona už nie je taká aká bola. Strata jej schopností a niekdajšej krásy ju neustále ťaží a nedokáže sa s tým zmieriť. Jej vlastná dcéra Marína, ktorú stretáva v areáli školy, o nej nevie nič a to Zairu sklame. Zairin manžel a otec malej Maríny, Matheo, však po pätnástich rokoch uniká z väzenia s cieľom očistiť svoje meno. Nikto mu však neverí (iba Zaira), a tak sa kvôli svojim prenasledovateľom musí ukrývať.

Sila lásky sa opäť ukáže silnejšia ako klamstvo a zlo, ktoré postihlo hlavných hrdinov (teda aspoň tak predpokladám). Emócie a udalosti, ktoré vás dokážu rozplakať, vám isto vyčarujú nezabudnuteľný zážitok a ukážu vám, že v živote je nielen šťastie a radosť, ale aj sklamanie a hromada bolesti, ktorú prekonáme jedine tak, že sa okamžite nevzdáme.

Mne osobne sa tento nápad páči, neviem ako sú na tom ostatné príbehy o vílach na wattpade, pretože ani ja nemám prejdenú celú kategóriu fantasy :D. Chybičkou krásy pre tento príbeh je rozhodne jeho momentálne pozastavenie, no ja pevne verím, že autorka sa k nemu čo najskôr vráti a svojim písaným slovom nás dostane na kolená.

Viac asi nemám čo povedať, vzhľadom k terajšiemu stavu príbehu.

Tvoj príbeh Princezná víl sa tak trochu vymyká spopod tvojej klasickej tvorby

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tvoj príbeh Princezná víl sa tak trochu vymyká spopod tvojej klasickej tvorby. Prečo si si vybrala práve fantasy keď tvojou doménou je skôr FF?

Ja si myslím, že Princezná víl ani tak nevyniká z pod mojej klasickej tvorby, vzhľadom na to, že píšem FF na Harryho Pottera, čo je tiež fantasy. Len tento raz som chcela vytvoriť svoj vlastný svet a nie si len požičať ten, čo stvorila Rowlingová.

Tí, ktorí poznajú tvoje príbehy a hlavne Frozen Moments, si všimnú spoločné znaky, ktoré tieto dva príbehy majú. Máš nejakú špeciálnu záľubu v smutných životných príbehoch?

Keď som vymyslela príbeh Kaily a Siriusa vo Frozen Moments, tak sa mi to zdalo pekné, hoci je to fakt smutné a povedala som si, že to som predsa vymyslela ja, ten príbeh ... a že možno keby som pouvažovala, tak to dokážem pretvoriť aj do vlastného sveta ... a tak vznikla Princezná víl. Čiže niektoré veci sú tam podobné, vychádza to z toho príbehu, ale fantasy svet víl je čisto môj ... a smutné životné príbehy sú všade okolo nás a nejako sa mi aj lepšie píšu ako veselé.

V čom je podľa teba písanie fantasy iné od písania FF? Čo z toho sa lepšie píše tebe?

Vo FF už máš vymyslený svet, v ktorom fungujú určité pravidlá, ktoré by si mal/a dodržiavať. Pritom vo Fantasy si ten svet vymýšľaš sám/sama a pravidlá určuješ ty. Na to sa nedá odpovedať. Ak píšem nejaký príbeh (to je jedno akého žánru) tak sa mu venujem na sto percent a keby sa mi nepísal dobre, tak to ho asi vôbec nepíšem.

Princeznej víl sa teraz veľmi nevenuješ. Môžu sa však tvoji čitatelia v blízkej budúcnosti tešiť na nejakú novú časť? Alebo si naopak počkajú?

Momentálne si dávam od toho trocha pauzu, lebo sa venujem inej vlastnej tvorbe a ešte aj FF. Ale väčšina FF mi bude asi končiť naraz a tiež aj končím pomaly s vlastnou tvorbou a potom sa chcem naplno venovať Princeznej víl, lebo ma tam toho ešte čaká dosť. Predsa len to mám naplánované na tri knihy, tak uvidím ako to pôjde.

Ako si už spomínala tvoje FF príbehy pomaly končia. Plánuješ ešte niečo popri písaní Princeznej víl?

Na to momentálne neviem odpovedať. Mala som v pláne ešte nejaké iné FF, ale neviem, či sú vhodné, takže to mám stále v stave riešenia. Momentálne je prioritou dopísať to, čo mám rozpísané a potom sa uvidí.

Ďakujem krásne za rozhovor.

Tak čo poviete na tento príbeh? Čítal ho už niekto z vás?  Tí, ktorí majú záujem o najnovšie info o mojej tvorbe a pripravovaných článkoch do príručky, môžte kuk na môj profil na twitteri (odkaz je na mojej nástenke na profile :) ). No a to je odo mňa na dnes všetko :)


Sprievodca svetom FantasyWhere stories live. Discover now