Cissi6

493 50 8
                                    

Dnes sa pozrieme na ďalší fantasy príbeh, tentokrát od autorky Cissi6, ktorá je skôr zameraná na FF ako na fantasy. Musím však povedať, že Krvavá kráľovná ma očarila.

V kráľovstve, ktorého meno už dávno upadlo do zabudnutia, roky vládne temná sila. Ničí svojich poddaných. Vypaľuje dieru do srdca celej zeme. Nikto ju nevie zastaviť. Nikto ju nevie ovládať.

A uprostred všetkého stojí Krvavá kráľovná, vládkyňa, ktorej krutú moc pociťujú všetci obyvatelia dávneho Ellerportenu. Dokonalá žena bez citov, uviaznutá v sieti utkanej minulosťou.

Ľudia sú však rozhodnutí ukončiť jej krutovládu. Očakávajú príchod Lesného jazdca, bájneho hrdinu, ktorý dokáže oslobodiť Ellerportenčanov a priniesť zemi novú nádej. Podarí sa mu vyvolať vzburu skôr, ako Kráľovná stihne zasiahnuť?

A čo má s tým všetkým spoločné Tris, dievča z našej doby, ktoré cestuje do Dánska, aby si splnilo sen?

Proroctvo, ktoré bolo vyrieknuté už dávno, sa začína napĺňať. Krvavá kráľovná vládne, naháňa strach a zabíja nevinných, a to všetko len kvôli svojmu strachu zo ohrozenosti. Autorka prináša nielen pohľady samotnej kráľovnej, ale aj mladého chlapca Edwarda, ktorý vďaka kráľovninej krutosti prišiel o svoju matku.

Mne osobne sa páči ako autorka využíva mnoho prirovnaní a čitateľ sa tak vie lepšie vžiť do celého deja. Autorka nepoužíva stále tie isté slová, ale obmieňa ich, poprípade dokonca nahradzuje slovami trochu odbornejšími. Sem-tam sa nájdu nejaké preklepy, ale nič závažné to teda nie je.

Čo čitateľa určite zaujme, je samotná kráľovná, ktorá svojim chladom a skazenosťou dokáže odpudiť takmer kohokoľvek. Jej strach sa stupňuje a s ním aj hrôza, ktorú šíri po celej krajine. Nájde sa však niekto, kto tomu dokáže zabrániť?

Z deja viac prezrádzať nejdem, chcem vás predsa k príbehu nalákať a nie odlákať tým, že vám všetko poviem :D.

Na tvojom profile prevládajú skôr FF

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Na tvojom profile prevládajú skôr FF. Prečo si sa zrazu rozhodla napísať fantasy príbeh?

Chcela som vyskúšať aj iný žáner a ako prvé mi napadlo fantasy. Vždy som rada čítala knihy tohto žánru, tak som si povedala, že skúsim vytvoriť aj nejaké vlastné. :)

Tvoja Krvavá kráľovná momentálne obsadzuje v tejto kategórii priečku s číslom 30 a má takmer 1K videní. (gratulujem :) ) Aké plány máš ďalej s týmto dielom?

V prvom rade som nečakala, že sa niekedy dostane tak vysoko a som za to veľmi vďačná všetkým čitateľom :D V mojej predstave bol dej jednoduchý a myslela som, že KK nebude mať viac ako dvadsaťpäť kapitol, ale teraz vidím, že bude dlhšia. Ak všetko vyjde podľa plánu, niekedy by som chcela napísať aj pokračovanie, ktoré je už tiež približne vymyslené :)

To sa máme na čo tešiť :) znamená to teda, že kráľovná bude vládnuť aj naďalej? mohla by si nám jej postavu trochu priblížiť?

Kráľovná mi veľmi prirástla k srdcu, hoci viem, že čitateľom som zatiaľ odhalila len jej chladnú stránku povahy. Je to tragická postava, ktorej sa v minulosti stalo veľa zlého a preto sa rozhodla poprieť všetko, čím kedy bola a žiť odznova - bez citov, aby jej už nikto nemohol ublížiť. V druhej časti už nebude kráľovnou ona a príbeh bude o jej ceste na trón a živote medzi obyčajnými ľuďmi :) Veľa však o nej prezrádzať nechcem, inak na konci nebudete mať nijaké prekvapenie, heh :D

Ďakujem krásne za rozhovor.  

Sprievodca svetom FantasyWhere stories live. Discover now