Three

482 109 24
                                    

Ξημέρωσε μία δύσκολη μέρα για εκείνον. Η ανοιξιάτικη καταιγίδα σε συνδιασμό με την υγρασία,έκαναν τα κόκαλα του να πονούν. Η ζεστασιά του κρεβατιού του ήταν παρηγοριά στον πόνο που ένιωθε,κι έτσι προτίμησε να μείνει εκεί.
Η Φελίσια που ήξερε καλά τι περνούσε κάτι μέρες σαν κι αυτή, είχε φροντίσει να είναι από νωρίς το τζάκι στο δωμάτιό του αναμμένο ώστε η ζεστασιά να υπάρχει παντού.
Είχε ανέβει να του πάει πρωινό και είχε μείνει ώσπου να το φάει όλο,ενώ τράβηξε τις κουρτίνες στις άκρες των παραθύρων ώστε να βλέπει τη βροχερή μέρα.

"Πάω τώρα. Αν θελήσεις κάτι αρκεί να βάλεις μία φωνή",του είπε χαριτολογώντας. Εκείνος γέλασε σφιγμένα,ο πόνος δεν του άφηνε περιθώρια για περισσότερη χαρά.

Στην τραπεζαρία ο κόμης Μάξγουελ έπαιρνε πρωινό πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό με το γιο του Έντουαρντ.

"Τι συμβαίνει,δείχνεις θυμωμένος. Έγινε κάτι?",του είπε αφού είχε παρατηρήσει εδώ και ώρα ότι το μυαλό του γιου του,, ταξίδευε κάπου που του προκαλούσε νευρικότητα.

"Ο Νόρτον",είπε χωρίς να το πολύ σκεφτεί.

"Ο Νόρτον τι πάλι, Έντουαρντ? Πότε επιτέλους θα πάψετε εσείς οι δυο την κόντρα μεταξύ σας?"

"Σταμάτα μπαμπά. Δεν έχει να κάνει με μένα αλλά με τον Ντάρσυ".

Ο κόμης τσιτώθηκε στο άκουσμα του ονόματος του άλλου του γιου.

"Ακούω",είπε μονάχα και δεν χρειάστηκε να πει κάτι άλλο γιατί ο Έντουαρντ είχε ήδη αρχίσει να κελαηδά.

"Χθες βράδυ, πήγαμε σε ένα σπιτι, ξέρεις τώρα και ο Νόρτον είπε κάτι για τον Ντάρσυ".

"Σε σχέση με τι?",η φωνή του ήταν πιο ψυχρή και σοβαρή από ποτέ ενώ συνέχιζε να πίνει το τσάι του χωρίς να τον κοιτά.

"Προσέβαλε τον ανδρισμό του και...".

Ο κόμης Μάξγουελ χτύπησε το χέρι στο τραπέζι κάνοντας τα σερβίτσια να αναπηδήσουν.

"Πήρε την απάντησή του από μία κοπέλα" βιάστηκε να απαντήσει ο Έντουαρντ πριν ο πατέρας του γίνει τελείως έξαλλος,  "αλλά μιας και δεν του άρεσε,χτύπησε το κορίτσι προκαλώντας της ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι", χαμογέλασε για λίγο ικανοποιημένος απ'τη σκέψη που πέρασε απ'το μυαλό του και άρχισε να λέει στον κόμη τη συνέχεια, "ο Ντάρσυ του 'σπασε τη μύτη με μία μπουνιά. Έπρεπε να τον έβλεπες,τελικά η γυμναστική του κάνει καλό του μικρού".

Ο κόμης είχε αφήσει το τσάι του και παρ'ότι στο πρόσωπό του μπορούσε να διακρίνει εύκολα κανείς την ικανοποίηση του από την έκβαση του γεγονότος,θέλησε να το παίξει αυστηρός και συνετός πατέρας στον Έντουαρντ άλλη μία φορά.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣWhere stories live. Discover now