Eight

391 98 21
                                    

"Φελίσια,πέρασε πως ήταν αυτό?",η Γκαλίνα  σύζυγος του αδερφού της και νύφη της Φελίσια υποδέχτηκε τη μεγαλύτερη γυναίκα θερμά αν και αρχικά εξεπλάγην.
Δεν έβγαινε συχνά απ' την οικία των Μάξγουελ,για την ακρίβεια ήταν σπάνιο κάτι τέτοιο και έτσι η ξαφνική της επίσκεψη την παραξένεψε.

"Ήρθα να συγχαρώ την Έιμι για την ένωση της με τον γιο του αφεντικού μου",είπε η Φελίσια κι έψαξε με το μάτι να βρει την Έιμι,μάταια.

"Έλα καλη μου, να της μιλήσεις μπας κι εσένα σε ακούσει",η μητέρα της Έιμι έδειχνε ανήσυχη κι έκανε τη Φελίσια να αναρωτηθεί γιατί η νύφη της δεν είναι τόσο χαρούμενη όσο ο αδερφός της.

"Να της βάλω μυαλό? Μα τι εννοείς Γκαλίνα η Έιμι έχει αμφιβολίες για το γάμο με το νεαρό Έντουαρντ?"

"Καλά θα ήταν να είχε αμφιβολίες μονάχα Φελίσια. Αρνείται πεισματικά να παντρευτεί το νεαρό κι ας ξέρει πως δεν έχει άλλη επιλογή".

"Άσε εμένα να της μιλήσω. Είναι στο δωμάτιο της?",η Γκαλίνα κούνησε μονάχα το κεφάλι κι έτσι η Φελίσια ανέβηκε να δει το κορίτσι.

Ώστε λοιπόν η Έιμι δεν ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό Μάξγουελ.
Γιατί όμως, κάθε νεαρή θα ήθελε τη δική της τύχη,ο Έντουαρντ συνοδευόταν από ένα σπουδαίο τίτλο αυτόν του κόμη, είχε περιουσία να ζήσουν και τα εγγόνια τους και ήταν περιζήτητος νέος καθώς όμορφος πολύ.
Χτύπησε την πόρτα του δωματίου της απαλά και πήρε μία ψυχρή απάντηση νομίζοντας πως ήταν η μητέρα της ή κάποιο απ' τα αδέρφια της.

"Δεν θέλω να δω κανέναν σας και δεν θέλω να φάω. Δεν θα φάω μέχρι να ακυρώσετε αυτό το γάμο",φώναξε μέσα από το δωμάτιο όσο πιο δυνατά μπορούσε .

Η Φελίσια γέλασε με την πεισματάρα ανιψιά της,μα τώρα καταλάβαινε όλο και περισσότερα.
Άνοιξε λίγο την πόρτα και έχωσε μέσα μονάχα το κεφάλι της.

"Εγώ είμαι κοκόνα μου μπορώ να μπω?",είπε με χαμόγελο.
Η Έιμι όταν την είδε ξέσπασε σε κλάματα διπλωμένη στα δύο ανάμεσα στα πόδια της,ενώ η Φελίσια είχε μπεί και είχε κλείσει την πόρτα πίσω της.

"Τι είναι μάτια μου. Γιατί κλαις. Θαρρώ πως θα πρεπε να πετάς απ' τη χαρά σου,με την κατάληξη που είχε η...  απερισκεψία σου".

"Μα δεν πετάω θεία  Φελίσια. Κοιτάμε πως υποφέρω και δεν με καταλαβαίνει κανείς".

"Υποφέρεις, Έιμι? Αυτό είναι βαριά κουβέντα παιδί μου. Δεν είναι πια και τόσο άσχημος ο Έντουαρντ ώστε να υποφέρεις. Εγώ πίστευα πως σου άρεσε γι' αυτό ερχόσουν συχνά στο σπίτι",ήξερε που το πήγαινε. Ηθελε να την κάνει να το παραδεχτεί πως για τον άλλο νοιαζόταν,πως για εκείνον ερχόταν τόσο συχνά στο αρχοντικό των Μάξγουελ.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣWhere stories live. Discover now