Bölüm 10~

13.2K 963 174
                                    

BÖLÜM 10

Tarih derslerini severdi.-Yani tarih derslerini sevmesinin tek nedeni arka tarafta oturan yakışıklı çocuk Jongin değildi.- Geçmişte yaşananları, ünlü kişileri, yapılanları… Hepsini öğrenme düşüncesi onun için eşsizdi. Bu yüzden not tutmak için defterini çıkarıp üst köşeye bugünün tarihini yazdı.

Zil çaldığında yeni bir yüz karşılamıştı onu, sınıfta fısıldaşmalar da cabası.

‘Herkes yerine geçsin ve sessiz olun lütfen.’ Adamın oldukça sert bir sesi vardı, bu herkesi susturmaya yetmişti. ‘Bay Jung rahatsız olduğu için bir süre derslerinize ben gireceğim. Şimdi kitaplarınızı çıkartın,  *Japon işgali sırasında Kore* konumuz.’

Soo defterini çıkarıp hızla söylenenleri yazmaya başladı. ‘Japon Kuralları adı altında Kore'de…’ Herşeyi muntazam bir şekilde yazmaya çalışıyordu. Her bilgiyi, tarihi… ‘1907 yılında Japon bir kadınla evli olan oğlu…’ Hızla denilenleri yakalamaya çalışsa da başaramıyordu, dönüp Baek’e baktı, o da ipin ucunu kaçırmıştı anlaşılan. Soo pes etti, evde bakması gerekecekti.

‘…sonuç olarak  1921 yılına kadar Japon Hükümdarlığına izin verilmedi…’

Hocanın arkalara doğru ilerlemesi dikkatini çekti, kollarını çaprazlamış Jongin’e bakıyordu.

‘Adın ne senin?’

Jongin pek şaşırmış görünmüyordu. ‘Kim Jongin.’

‘Pekala Bay Kim, anlaşılan dersim ilginizi çekmiyor, herkes not tutarken sen ne yapıyorsun?’

‘Dinliyorum.’

‘Tamam o halde, kitabını kapa ve tahtaya gel, bakalım ne kadarını aklınızda(!) tutabilmişsiniz.’

Sınıfta kıkırdamalar kol gezerken, Soo gergin ve sinirli hissediyordu. Jongin derin bir iç çekip tahtaya doğru gittiğinde, hoca da masasına oturmuş, kolları çapraz alaylı bir gülümsemeyle konu anlatacak çocuğu süzüyordu. O an Soo adamın kafasına kitap  fırlatmak istedi.

Jonginin söze girmesiyle bütün gözler ona çevrilmişti " Japon Kuralları adı altında Kore'de köklü değişikler yapılmıştı. Ülkenin 1910 da Japonlar tarafından resmen ilhak edilmesinden önce bile... Japonların etkisiyle son hükümdar kral Kojong 1907 yılında Japon bir kadınla evli olan oğlu lehine tahttan feragat etmek zorunda bırakıldı ve kendisine Japon asilzadeliği verildi. Ve ardından Kore, Japon yerel yöneticiler ve doğrudan Japon başbakana bağlı valilerce yönetildi…’

‘Yeter, bu yeterli.’

Sınıfta uğultu yükselirken, şaşkınlığı yüzünden okunan adam önce etrafa sonra da Jongin’e baktı.

‘Oturabilirsin.’  Adamın sesi titriyordu.

Jongin ise kafasını sallayıp ona söyleneni yaptı.

Soo onunla gurur duyuyordu. Jongin geçerken kendisine gülen ve eliyle iyiydin işareti (ya şöyle hani başparmağı kaldırırız ya kısaca ‘WE’REONE EXO hareketi jdshakj) yapan çocuğa baktı. Emin olmasa a Jongin’in de ona hafifte olsa gülümsediğine yemin edebilirdi.

--

‘Hadi, çabuk olmalıyız.’ Baekhyun, Soo’yu kafeteryaya kadar arkasından sürüklerken Jongin’in başka tarafa gittiğini gördü. Acaba nereye gidiyordu?

Tepsilerini Lay ve Kris’in oturduğu masaya koyup yerleştiler. Kris ona gülümsemiş ve Soo’da karşılığını vermişti.

Baekhyun oturur oturma heyecanla konuşmaya başlamıştı bile. ‘Sizde görmeliydiniz inanılmazdı!’

Drawn to You [Kaisoo Çeviri] ✔Where stories live. Discover now