Chapter 25

88 12 18
                                    

Stojim ispred vrata, napeto osluškujući.

Kirsen upravo nešto govori, neko se nasmeje u odgovor na to a onda nepoznati muški glas nešto dodaje.

-Nešto nije u redu? -govori Soi onim robotskim glasom zbog Čega se trgnem, najviše zbog toga što u prostoriji ispred mene zavlada potpuna tišina.

Upućujem Soi jedan prekorni pogled, iako nisam u potpunosti sigurna da ga ona uopšte razume pa brzo kucam na vrata.

-Uđi, dušo. Ne treba da kucaš. -čujem kako Kirsen glasno govori a po zvuku bih rekla kako prilazi vratima shvatam sa olakšanjem.

Otvaram vrata, a dok ulazim u prostoriju proveravam kratko da li je Soi, moja moralna podrška, i dalje pored mene. Vidim Kirsenin ohrabrujući osmeh dok mi prilazi, hvata me za ruku i blago je stiska pa me povede ka dvosedu i paru koji upravo ustaje sa njega.

-Upoznaj Blekove. -govori mi kad stajemo ispred njih.

Crnokosi visoki muškarac bistrih plavih očiju i neverovatno mladolikih crta lica nasmeje mi se široko i pristojno mi pruža ruku.

-Maksil, draga, čuli smo toliko toga o tebi. -govori dok se ja spetljam izvlaceci ruku iz Kirsenine a onda mu je pružam, da bi je on prihvatio a onda poklopio i svojom drugom.

-Drago mi je gospodine. -jedva uspem da kažem kroz stisnuto grlo.

-Zovi me Maks, insistiram. -kaže i nasmeje se sada ohrabrujuce pa se okreće ka ženi pored sebe- Ovo je moja supruga, Belani. -

Belani je veoma mršava, plavokosa je i plavooka ,i kunem se da sam je ili negde videla već ili me samo jako podseća na nekog.

Nasmeje se ,pomalo uzdržano a dok mi pruža ruku fiksira moj pogled svojim ,taj pogled kao da me optužuje za nešto.

-Drago mi je ,Kiti. -naglašava moje ime zbog Čega se ja sva ukrutim, ruka joj je neverovatno hladna primetim.

-Takođe, gospođo Blek.-govorim brzo osećajući neverovatnu zahvalnost Enderu koji se odmah posle toga ubacuje u razgovor.

-Kiti se veoma sviđa tvoj Pomoćnik, Maks. Ne odvaja se od njega, zar ne Kit? -

Kontrolišem iznenađenje dok ga pogledam, shvatajući šta mi je to bilo čudno bilo u onoj snimljenoj poruci od malopre. Previše je ljubazna.

Potvrdno klimam glavom, jer mislim da se od mene očekuje da potvrdim iako mi nije jasan onaj 'Tvoj Pomoćnik' deo. Ako misli na Soi, a nema na koga drugog da misli, zar je ovaj čovek njen Kontrolor?

"Ako jeste, zar sumnja da sam je pokvarila? "

-I mali je oduševljen svojim. - i gospodin Blek klima glavom, delujući ponosno, pa okreće glavu desno od nas. -Zar ne ,sine? -

Ja tek tada postajem svesna da je logično sa je sa nama i treći član Blekove porodice osećajući se glupo što nisam odmah primetila nedostatak istog. Okrećem se ka fotelji sa koje on upravo ustaje nameštajući najljubazniji osmeh koji mogu da namestim.

On trenutak kasnije nestaje sa mog lica ostavljajući za sobom apsolutno iznenađenje i zaprepašćenje.

-Na tren sam pomislio da sam odjednom razvio moć da postanem nevidljiv. -govori kada se ispravlja sa poznatim prizvukom osmeha u glasu, smeskajuci se u mom pravcu poznatim osmehom.
Prostorija počinje da se vrti oko mene, imam osećaj kao da me je neko šutnuo u stomak.

-Kiti i ja se ionako već poznajemo. -

"Pa,sad bih te vrlo rado ošamarila. "-mislim pošto nekoliko trenutaka samo zurim u njega otvarajući i zatvarajuci usta, što  kladim se izgleda veoma veoma glupo.

Odličan prvi utisak ostavljam.

Sačekam još nekoliko trenutaka da poriv za šamaranjem, šok i okretanje prostorije prestane pa prekrstim ruke pokazujući svoju ljutnju u isto vreme sakrivajuci njihovo drhtanje.

-BLU, a?-govorim optužujuće.

*

Ovaj nastavak je kratak jer je trebao biti deo prošlog . *to je to*

Whatever   

Aetera : Ja, NebeskaWhere stories live. Discover now