Hoofdstuk 13

146 13 3
                                    

Hoi allemaal! Allereerst, sorry dat het zo lang duurde met updaten, maar ik heb het super druk de laatste tijd! Sorry! En dan ook nog een andere cover, zoals jullie zien! Wat vinden jullie ervan? Cover 1 (degene die ik als eerste had), of cover 2 (die heb ik nu.)

De afgelopen weken zijn heel snel gegaan voor Marit. Nog maar 2 weken en dan is het schoolbal al! Marit heeft deze weken erg weinig contact gehad met haar ouders. Maar dat zal misschien snel veranderen...

'Marit! Kom je nog? We gaan over tien minuten weg!' roept haar moeder.  Marit ligt op haar bed. 'Ja-a! Ik kom zo!' Ze gaan zo, samen met Kiki, Noortje en Floortje, een bal jurk uitzoeken. Haar moeder is helemaal gestrest, omdat ze bang is dat ze te weinig tijd hebben. Dan gaan ze toch morgen verder? denkt Marit optimistisch. Haar moeder vindt dat een slecht idee, want dan is ze al haar inspiratie kwijt. Marit springt op en loopt naar beneden.

Haar moeder staat ongeduldig te wachten. 'Ben je daar eindelijk? We moeten je vriendinnen nog op halen, dat duurt zeker een half uur met al dat geklets, nog naar de winkels rijden, dat duurt ook tien minuten, nog op zoek naar de perfecte jurk... Dat gaan we nooit halen in een dag!' 'Realex mam!' zegt Marit, 'Het is pas half tien! We gaan het echt wel halen!' Haar moeder knikt een beetje. 'Misschien, maar dan moeten we nu wel echt gaan!' Marit schudt haar hoofd. 'Wat sta je daar nou? Kom!' Haar moeder trekt haar mee naar de garage.

'Waar gaan we eerst heen?' vraagt haar moeder. 'Maakt niet uit!' roepen ze tegelijk. 'Oké.' Haar moeder stapt de eerste, de beste winkel in. Er is niemand. 'Hallo!' roept haar moeder door de winkel. Noortje en Floortje giechelen. Er komt een oudere man van uit het magazijn naar de kassa. 'Hallo.' 'Goedemorgen. Wij zoeken galajurken. Heeft u die?' vraagt mama. 'Eh... Ja, wel een paar volgens mij. Achterin.' Marit kijkt Kiki aan en fronst. Ze lopen met z'n vijven naar achteren. Er hangen een paar oude jurken. Mama kijkt haar aan. 'Kom! We gaan naar de volgende winkel.'

Na vier winkels begint Marit toch een beetje te geloven in haar moeder. Misschien was het beter om eerst te kijken op internet of dat er überhaupt winkels in de stad zijn waar ze galajurken verkopen! Maar dat zal toch wel?

Eindelijk, na 6 winkels, en een hele, lange pauze vinden ze eindelijk een geschikte winkel. En haar moeder is er ook tevreden mee. Bij de andere was ze dat niet namelijk. Haar moeder rent door de winkel heen. 'Hè, hè, eindelijk, hier zijn leuke jurken. Kijk, deze en deze, oh en deze is ook leuk.' Haar moeder trekt allerlei jurken uit de rekken en gooit het in een pashokje. Marit kijkt hoofdschuddend hoe haar moeder door de winkel rent. Dit is haar moeder in haar element. 'Mam! Ik heb een voorkeur voor lichtblauw. Dat weet je, toch?' vraagt ze. 'Bla, bla, bla. Oh Kiki, deze is leuk voor jou. Dat pas goed bij je zwarte haar. Oh, en Noortje, deze moet je echt nemen. Kijk dan.' En weer verdwijnt er een jurk in het pashokje. Marit wordt met een paar jurkjes in een pashokje geduwd. 'Hup, passen!'

Na een half uur in de winkel hebben Noortje en Floortje al een jurk gevonden. Voor Noortje een kort, licht paars, jurkje en voor Floortje een lange gele jurk. Kiki en Marit zoeken nog door. 'Oh, kijk, er is ook nog een tweede verdieping. Laten we daar gaan kijken!' Kiki rent naar boven.

'Wauw!' Marit en Kiki staan op een verdieping die ze gewoon magisch kunnen noemen. Met open mond kijken Kiki en Marit naar de hoeveelheid prachtige jurken er  hangen. Langzaam beginnen ze te lopen. Na een lange gang begint er een gang met allemaal schoenen en sieraden. 'Dit noemen ze ook wel de planeet Magisch.' zegt Kiki. 'We moeten dit aan mijn moeder vertellen.' Kiki knikt. 'Mam! Kom eens even naar boven!' 'Ja!' Marit hoort voetstappen en even later verschijnt haar moeder. 'Wow! Dit is echt magisch.' Kiki kijkt naar Marit en grijnst.

Even later lopen ze met z'n vijven over de verdieping. Marit laat haar hand over de stof glijden. Alleen dat is al magisch. Zo'n kast wil ze in haar eigen land. Ze loopt naar de rekken waar de lichtblauwe jurken hangen. Ze trekt ze er één voor één uit. 'Mam? Wil je even helpen?' 'Tuurlijk.' Haar moeder trekt wat jurken er uit. 'Wat vindt je van deze? En deze?' Marit knikt. 'Ik ga ze even passen.'

'Deze,' ze pakt de eerste jurk, 'Is te open, en deze is te strak.' Marit hangt de jurken terug in de rekken. 'Oké, en deze?' vraagt haar moeder. 'Nee. Het lijkt net alsof er een bom is ontploft bij die jurk.' antwoordt ze. Haar moeder knikt. 'Oké, kijk rustig verder, ik kijk even bij de andere gang.' 'Marit! Deze hing in het verkeerde rek. Wat vindt je er van?' Noortje komt naar haar toe.

'Wauw! Die is mooi.' Ze pakt hem, en past hem. Hij past perfect. Ze gaat voor de spiegel staan. Ze ziet een meisje. Bruin haar en bruine ogen. En een blauwe jurk. Een prinses. Een verdwenen prinses.... Die nu weer terug gevonden is.

'Ik neem deze.'  Haar moeder knikt. 'Goede keus. Ik heb hier nog schoenen. Ik weet dat je niet van hakken houdt, dus ik heb ballerina's. In de zelfde kleur blauw.' Kiki heeft ondertussen ook een jurk gevonden. Lang en mintgroen. Pas goed bij haar donkere huid, vindt Marit. Ze lopen naar de kassa. Marit kijk op haar telefoon. Het is al half 4. Haar moeder had dus toch een beetje gelijk...














The Lost Princess (VOLTOOID!)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu