Berna Okur ✩

214 19 0
                                    

Öncelikle  Berna'ya teşekkür ederim.

İyi okumalar! 

Sen Kimsin?

Ben Berna Okur. 16 yaşımdayım ve İstanbul'da yaşıyorum.

Gerçekte nasıl birisin?

Duygusal ve kırılgan biriyimdir. Müzik hayatımın olmazsa olmazlarındandır. Genellikle evde yalnız olmayı severim. Çünkü o zamanlar kafamı dinliyorum, müziği açıyorum ve hayallere kolayca dalabiliyorum. En sevmediğim huylarım her şeye kolayca ağlamam.

Herkese değer veririm. Mesela benimle arkadaş olmak hiç zor değildir. Çok sıcakkanlıyımdır ve insanlarla kolayca iletişime geçerim. Saçmalamayı severim. Fakat eğer fazla saçmalamışsam kesinlikle ayran içmişimdir. Başka açıklaması olamaz.

Peki, yazarken ilham kaynağın ne olur?

Genellikle müziklerden ilham alıyorum. Eğer duygusal bir müzik dinlersem aklıma acıklı bir sahne gelir ve hemen onu bir yere not ederim. Eğer heyecan verici bir müzik dinlediğimde ise aklıma daha ilginç fikirler geliyor. Genellikle okuduğum bazı hikayelerden de ilham aldığım oluyor. Bazen de izlediğim bazı videolardan ilham alırım. Mesela hikaye kurgularımın çoğunu kafamdan bulsam da izlediğim fanfic hikayelerine yapılan videolardan da esinleniyorum. Belki de izlediğim sahnenin benim düşündüğümle alakasız oluyor ama aklıma ilginç kurgular geliyor.

Kısaca ilham kaynağım; izlediğim videolar, okuduğum hikayeler ve müzik.

Peki, Wattpad'teki yazarlar ve senin okuyucuların hakkında ne düşünüyorsun?

Wattpad'te gerçekten iyi yazarlar var. Şuan pek hikaye okumaya fırsat bulamasam da okumayı düşündüğüm bir çok yazarın da hikayesi var. Kendi okuyucularıma gelecek olursak onları çok seviyorum ve fazlasıyla değer veriyorum. Çünkü çoğu okuyucum benim eski facebook sayfamdan tanıyorlar ve burada da bana destek oluyorlar. Özellikle hikayeme yaptıkları yorumlar hoşuma gidiyor ve bazenleri üzüldüğümde onların yorumları beni heyecanlandırıyor, mutlu ediyor. Özellikle ben üzgünken yanımda olmaları hoşuma gidiyor. Bu harika bir şey. Çok fazla değiller ama en azından beni önemsiyorlar, hikayelerimi okuyorlar ve yanımdalar.

Peki, gerçekte ne tür kitaplar okursun? Ayrıca gerçekte hangi yazarların kitaplarını okumayı seviyorsun?

Genellikle aşk, romantik ve macera kitapları okumayı seviyorum. Ama bir kitabın konusuda hoşuma gittiyse her türlü okurum. Fakat şu sıralar pek kitap okuyamıyorum. Kitap okurkende bir yazara bağlı olarak kitap okumuyorum. Konusu ve içeriği hoşuma gittiyse hemen alıp okuyorum. Ama illa bir yazar ismi vermem gerekirse John Green. Özellikle Aynı Yıldızın Altında kitabını çok sevdim. Ayrıca çokta ağladım...

Pekala. :) Bana vaktini ayırıp sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim! xx

Rica ederim. Benimle röportaj yaptığın için asıl ben teşekkür ederim :)

Sen Kimsin? ✎Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin